Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Gábi
myslela jsem na tebe a držela ti ty palečky a ty pořád nic .Myslíš že to dneska večer nebude,když jsi měla takové bolesti zad?
Když máš už ráno nástup ,tak tě asi ještě vyšetří a porod ti asi vyvolají odpoledne.Taky jsem rodila Marečka v úterý odpoledne a vytahli mi ho z bříška ve 14:o5h. ![]()
Měli jste také odpoledne bouřku že padali kroupy ,a pak tak hustý liják naštěstí jsme byli ještě doma tak to bylo dobré. ![]()
Měla jsem se dobře,ráno jsme s tchýňi škubala kačeny,a odpoledne přijela mamka tak už mám i hlavu nabarvenou dívala jsem se na krabičku tak mám teď červený granát. ![]()
Sedíš u toho žehlení?
Já jsem se ještě k té moji kupě prádla nedostala,nějak mi to nevychází a jsi teda fakt dobrá že ses ještě do toho dala.
![]()
Tak teď ještě moc pij,ať to vydržíš do rána nejíst a nepít ale možná to na tebe příjde.
Kamčo tak u vás byla taková bouřka jo?To u nás doslova hic k padnutí.Nedalo se vydržet venku vubec.Do bazénu jsem nemohla,protože potom hmatu od dr jsem si zase trošku zakrvácela,ale ted už málo oproti poprvé,ale stejně,tampon nesmíš
,no tak jsem si jen namočila a osvěžila ruce a nohy.
Ta má kamarádka má také Yvettku vyvolanou a byla za dvě hodinky venku,to má někdo kliku.Asi záleží jak se otevíráš a podobně ![]()
Tak třeba se narodí malej stejně jak Mareček ![]()
Týjo to jsi fešanda určitě s barvyčkou
.Já si jen umyla vlasy,abych to neměla hned spocený v porodce a jinak jsem se ani na zítřejší den D nepřipravovala.Do tašky si přibalím akorát doklady a toaletní taštičku a je to ![]()
Copak zítra vaříš?
Gábi,byla a jaké a pak najednou vysvitlo sluníčko a pak zase začalo pršet .Teď už venku neprší,čekám na ohňostroj na balkoně který mněl být v Kravařích ale nějak jsem ho prošvihla ale určitě musel být. ![]()
Pořád ti držím palečeky!!
![]()
Bylo by to fakt dobré,kdyby se Danielek narodil jak Mareček ve stejnou dobu.
![]()
Manžel mi to pochválil tak jsi myslím že to mám pěkné,ale jak jsem jsi to umývala tak tolik barvy ze mně steklo že jsem měla strach že mi na hlavě nic nezůstalo.
Ješto to obočí ve čtvrtek a bude ze mně na chvilku zase kočka. ![]()
Tak co ,jak to vypadá?
Polévku ještě na zítra mám,a udělám karbenátky a obalím je ve troj obalu a k tomu bram.kaši a nějaký salát mamka mi přinesla okurky.
Kde bude Kristýnka?
Gábi,budu se stebou loučit a moc ti držet palečky ať ti to dobře dopadne a hlavně ať jste oba v pořádku a dej mi potom prosím vědět sms. ![]()
Dobrou noc a budu na tebe myslet zítra!!Nebo ještě dneska večer nebo ráno jak budu spát!
![]()
Kamčo ptala jsem se Kristýnky jestli nechce už dnes abych ji vysadila u našich v Pardubicích,máme to při cestě do porodky víš,ale nechtěla.Že ví že ted nebude pár dní se mnou,tak nechtěla být ode mě pryč
,ale zase by nemusela tak brzy vstávat.Musíme vyjet už před šestou odsud a o pul sedmý být v porodce.
Jinak já ti nevím,mám furt takový tlaky jakoby dolu ale nic jako pravidelnýho.Záda jsou ted celkem dobrý ale ty tlaky.Jako když stále potřebuješ na velkou stále a stále.Bojím se abych malýho navyprdla
,ne to byl žert samozřejmě.
Sbalila jsem ji batužek,tak je nachystaná a koloběžku si chce vzít.Škoda že tam nejsou zase děti od sestry,to by byla vubec v sedmém nebi ![]()
Furt teda povídá že se jí bude stýskat zítra když tam nebude moc za mnou přijet,na tak jsem ji slíbila že jak to pujde že ji zavolám ![]()
No nic já pujdu chrupkat,ikdyž ted jsem si 100%jistá že téměř nic nenaspím.Jsem takovej nervák,jak mě čeká něco duležitýho přestože si to připouštět nechci.Navíc mi hořej nožky a celkově je tady na padnutí ![]()
Mysli na mě Kamčo
a já hned jak to bude možné zítra napíšu
.
Dobrou noc
![]()
ahoj Spáčo! napiš mě prosím jaK Gabča jestli je vše v pořádku atak.děkuji
hezký den
Ahoj Milčo 5,tak včera v 11.25h.se Gabče narodil syn Daniel má 3,750g a 51 cm a je všechno v pořádku a porodila císařským řezem.Tak se měj hezky a potom ti Gabka určitě napíše víc. ![]()
Děkuji,moc za informaci,ta to byl kluk jak buk. Já to měla taky císařem a už nám bylo včera 6.měs.tak to je fajn. Kdyby jsi psala sms tak že ji moc pozdravujem. ![]()
Ahoj,nemáš vůbec zač když mi to Gabka napsala tak jsem ti to ráda napsala a máš pravdu že je to kluk jak buk.Měj se hezky. ![]()
Ahoj děvčátka
,tak se hlásím z domova
.
Jinak bohužel komplikace byly ale až po porodu.Stálo to za prd.Už jsem to psala na jednu diskuzi,tak snad se nebudete zlobit když to zkopíruju a vložím,nemám čas psáti to znova ![]()
Jinak k tomu chaosu co se mi stalo
.Fakt jsem se holky bála že umřu,když jsem viděla jak tam všichni plašej okolo mé situace.Měla jsem na krajíčku,že tady po mě zbydou dvě děti
,mám na krajíčku ještě ted jen si na to vzpomenu.
Už jsem byla po porodu cca dvě tři hodiny,převezená ze sálu na oddělení šestinedělek.Zvoním si na sestřičku že se pujdu vyčurat a vysprchnout a přitom se ji omlouvám že cejtím že ze mě teklo moc krve,že to bude mrdník pode mnou.Ono tam ležíš s vložkou ale bez kalhotek,ty si vezmeš až když jsem schopná.
Tak sestra šla se mnou a já po pár krocích že asi omdlím,tak mě posadila na židli a já se probrala po chvíli na zemi,jedna sestra mě otírá mokrou studenou osuškou a druhá drží nohy na hoře.Přiběhl doktor a tlačil mi na dělohu stále a stále a ze mě stále a stále bez zastavení tekla krev.Ted když to cejtíš,no hrozný.Pak zatlačil pořádně a vylítl šutr sraženiny ale fakt velká hromada,zatlačil podruhé vylítla druhá hromada.Modlila jsem se aby snad už netlačil.Já jsem se tak bála.Volal se zřízenec,sál se rychle připravoval a já se vezla na sál na revizi dělohy
.Zřízenec asi viděl že mám na krajíčku,tak mě uklidnoval i ve výtahu i na sále,že to bude v pořádku,že pan doktor je šikovnej že to dobře dopadne.
Jasně že to dopadlo dobře,probrala jsem se na pooperačním a revize ukázala že ve mě fakt nic nezustalo že jsem byla čistá.Přisuzovali to „líné děloze!“prý se to někdy u druhorodičky nebo vícerodičky stát muže že se nesvinuje a proto tohle pak.Večer mě převezli na pokoj,místo třílužáku jsem leželo v jednolužáku,který stojí na den 700kč,hned naproti sestrám abych byla pod stálým dohledem.I druhý den to stálo za prd,ale už jsem fungovala a dnes už brnkačka
až se sestry i dr divil
,protože špatnej krevní obraz,špatná hemoglobin,tlak žádná sláva.Mám tady nadobrání ještě antibiotika ale já se fakt cítím celkem ok už ![]()
Nic moc co holky ![]()
Ahoj Gábi
tak tě tady vítám a jsem ráda že ses ozvala a napsala jsi mi sms ale pak jsem teda netušila že ti nastala taková těžká komplikace ale hlavní je že jsi v pořádka . ![]()
Myslela jsem že ti pustí z porodnice až v sobotu nebo v neděli,a ty jsi už v pátek doma to teda fakt koukám?
Tak jaký je malý Danielek?Doufám že mi časem pošleš fotečku,ať se taky podívám jak vypadá tvůj chlapeček. ![]()
Opatruj se hlavně,a odpočívej máš šestinedělí!! ![]()
Ahoj Gábi! tak to jsi to měla teda hektický, já myslela,že jsi rodila císařem?
No hlavně že to vše dobře dopadlo. A jakpak se jmenoval ten doktor?
Souhlasím se Spáčou,hlavně že jsi doma, ale to nějak brzo. Prosím taky o fotečku Danielka
My jsme byli ve středu na 6.měs. a už máme 8,210 a 68cm jsme kluci jako buci a těšíme se až vás uvidíme.
užívej. a pa
Ahoj holky ![]()
Milčo
,to už je chlapák
,ten je užasnej.Krásně rostete ![]()
Mě ten muj docela zlobí že mi usíná u kojení.Vezme si z jednoho prsu a z druhého je tuhon,ale z jednoho mu to zas nestačí.Jako ne teda pokaždé,ale ted zrovna to byl děs.Koupila jsem si kojící čaj,tak ho popíjím jestli to nebude lepší a mám i odsávačku,tak jsem taky přemýšlela jestli nezkusit odsát že by se do příště mohlo udělat více mlíčka a třeba by po tu obu co je vzhuru si vytáhl víc
.Co myslíš?
V pondělí si zavolám a objednám se k dětskému a pak už snad menší procházky mužou být vid?Tak se mužem trošku projít i s holkama ![]()
Ahojky Kamčo
,
promin že už jsem včera neodepsala,ale je toho nějak moc.Musím se teda přiznat že jsem koukala na Heryho
,ale přitom si ještě vyžehlila dvě pračky ![]()
No oni u nás pouští třetí den po porodu,první nepočítaje.Měli moc miminek takže se to docela ryflovalo.Ale u mě teda váhali,nevyšel mi moc dobře ten krevní obraz a i ten hemoglobin jak jsem psala nebyl ok,ale říkám mě dobře bylo,hlava se mi už nemotala…ale asi že měli moc nových miminek,možná jinak by mě nepustili
.V Chrudimi v nemocnici pouštějí až o den dýl,ale taky mají hodně miminek,ta má kamarádka jak jsme ji zapíjeli malou tam rodila a šla též o den dřív.
Kristy je z brášky uplně poprdínkovaná
a líbí se mi jak i manžel
.Včera za mě zalil zahrádku,snaží se více pomáhat,ale sám má toho moc.Má jednu pračku za druhou ted na opravu
ted barák…znáš to
No ta revize
,fakt jsem byla posr… strachy.Napadají tě v tu chvíli ty nejhorší zcénáře,vem si dřív nebo být doma tak třeba umřeš…je to hrozný.
Copak vaříš dobrého?Já pujdu obalit vinou klobásu a asi kaši
Tak zatím pa ![]()
Ježiš Kamčo já jsem hlava chtěla jsem ti poslat také fotečku ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.