Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Gábi
nemáš vůbec zač a jsem ráda že vám to udělalo radost.A to jsem to teprve včera posílala z Kravař,a dneska už to máte to je teda rychlovka. ![]()
Mareček se už nemůže dočkat školky,pořád o ní dneska mluvil a že nesmíme hlavně zaspat ráno a jestli má všechny věci nachystané které potřebuje.
Je to smutné a nemělo by se to stávat,tak snad se té paní brzy zadaří a bude mít další zdravé děťátko. ![]()
Nakonec jsem dneska vymyslela na oběd bramborový guláš,a mám ho hodně tak ho mám na zítra a dokonce i na sobotu tak nemusím teď moc vařit ale jen ohřívat.
Jak je připravená Kristýnka,na ten zítřejší první den ve škole?
Děkuji že mi taky přeješ to miminko ale nevím pořád nic ,a tu teplotu jsi pořád ještě měřím a čaje už nepiji.
Tak měj moc hezký večer,a Kristýnce budu zítra držet palečky!
![]()
Kamčo Kristy ted začla říkat že se do školy moc netěší
,tak se jí snažím vysvětlovat at je ráda,že si bude umět sama přečíst knížky,budem kupovat Barbie časopis třeba a ten si přečte…
,už ji vážně asi dochází že si nebude moci jen a jen hrát
,no jo to je život
no…
Mě taky zbyl ještě guláš akorát mám jen sáček rýže a to pro nás tři nestačí,tak jeden přivařím,polévku máme z dneška a to kuřátko vykostím až zítra.Stejně jsem se k tomu pak odpoledne už nedostala,malej docela řádí,takhle ještě nevyváděl.Mužou zato asi prdíky,protože jsem mu už i ulevovala teploměrem do zadečku,to se párkrát pokadil a vyprděl a na chvíli byl klid,ale pak zas.Přitom jsem nic špatného jiného nejedla
.No doufám že se v noci vyspím.A to byl tak do čtyř uplně zlatej
.
Ale jinak ho musím pochválit,už si téměř po každém jídle odříhne
a to nedělal,tak jsem moc ráda,že aspon vím že je najedenej,že by jinak neměl krkat co ![]()
Také přeju Marečkovi at si zítřejší první den a všechny ostatní ve školce patřičně užije ![]()
A já mažu spát,jsem KO.Doufám že malej se hned nevzbudí,až před chvíli zabral ![]()
Tak dobrou noc a hezké sny ![]()
Ahoj Gábi,
tak to těm našim dětem dneska začalo Marečkovi poslední rok školky a Kristýnce nástup do první třídy.Věřím že nakonec se bude Kristýnce ve škole líbit,a že to určitě zvládne a bude na to pyšná že už šla do školy. ![]()
Jaké to měla Kristýnka to přivítání ve škole,a šel i stebou manžel?
Mareček se už nemohl dočkat byl už vzhůru o půl sedmé a ptal se mně kdy už půjde do školky,a já jsem mu řekla že má ještě ležet a počkat až zazvoní budík tak čekal a pak se rychle oblékl atak dále a nasnídal a pořád se ptal kdy už půjdem.Tak chodí do stejné třídy jablíčka jak chodil ty dva roky,a Tomášek taky a mají teď dokonce i skříňky vedle sebe jak se převlíkají v šatně.Tak uvidíme jakse mu bude dál líbit ve školce,snad ten rok to ještě vydrží.
Moc tě chválím že jsi tak šikovná a upekla manželovi první buchtu po porodu,tak já taky budu muset nějakou udělat ať nejsem zase pozadu.
![]()
A tu švestkový koláč jsem ještě nedělala,ty švestky ze zahrady byli skoro všechny dost špatné a ty dobré bylo jen pár tak ty jsme z snědli.
To je dobře že Danielek si odhříhává,a ty prdíky snad budou dobré a dneska zas bude hodný a spinkat ti.Mareček na ty prdíky dost trpěl a docela často,a dokonce jsme měli i kapky na uvolnění bříška.
Dneska nemusím vařit jen ohřívat ,máme ještě ten bramborový guláš a Mareček má ve školce rizoto s krutího masa a polévku nevím.
Tak ti přeji moc hezký den,a doufám že to sluníčko vydrží a nezačne pršet protože mám zase na balkoně pověšené prádlo .Dobrou chuŤ k obědu!Pa. ![]()
Ahojky Kamčo
,no jo je to fakt
,my už máme školačku a Mareček poslední rok ve školce před sebou.Letí to letí.
Byla tady tchýně u malého,tak jsem ho nemusela brát sebou…ale už zas plaší
,ted mi volala at tady malého vždy ráno na těch cca 10minut nechám a jdu rychle vyprovodit Kristýnku,jen at ho sebou neberu,že je malej at nedostane zápal plic…atd.
Tak to ho snad radši pořádně obléknu a zamuchlám do peřinek a zavinovačky a vezmu sebou než aby se mi tady třeba zadusil zvratkama
,no řekni
.Manžel taky at ho tady rozhodně samotnýho teda nenechávám.
Také nemusím vařit,jen jeden sáček rýže,protože nám nestačil ten co zbyl.Tak máme dnes volno v kuchyni obě
.Ale zítra už vařit budu muset.
Tak noc byla už ok s Danielkem a od rána je taky dobrej.Včera jak byl uplakanej tak jsem ho myslím 3× kojila už po dvou hodinách v domění že pak usne a v noci že jsem ho nevzbudila a kojila po necelých 5ti,tak prsa jak šutr,hlavně jedno,ta vložka proteklá a to mě moc netečou v tomhle kojení,to při Kristy přestože jsem jen odstříkávala mě teklo samo více,nebo je možný že to třeba ještě přijde
no kdo ví.
U nás je také trochu lepší počásko než včera.Ráno sice chladno bylo,ale včera mnohem víc.Kdybych věděla že to jakžtakž jde,tak jsem dala Kristy sukénku na první den,ale tak měla krásný nový ružový kalhoty a tuničku,tak jí to slušelo ![]()
Tak at si Marečk užije první den ve školce a ty si užij volný den
,tak papa ![]()
Ještě jsem ti chtěla napsat,představ si že vážím o 7kg mín než před těhotenstvím…to je síla co?
Docela dost to na sobě vidím teda.
Opravdu zajímavý odtučnovací těhotenství
.Když jsem přišla z porodky měla jsem dole 5kg a po týdnu další dvě
…síla.
Manžel at už nehubnu,ale já se o to nesnažím
Ahoj Gábi
to máš teda pravdu že to letí,ale taky bych byla radši kdyby šel Mareček do školy a né do školky protože už tam chodí moc dlouho a mám strach aby se tam nezačal nudit. ![]()
A co říká Kristýnka na první den školy?
Taky bych Danielka nenechala doma samotného to bych měla teda opravdu strach,to ho opravdu radši dobře obleč a zabal a vem ho sebou to je též teda nápad!! ![]()
Tak to je dobře že ty prdíky už malého dneska netrápily,jen tak dál ať nemá hlavně problémky jaké měl Mareček. ![]()
Taky bylo dneska u nás ráno chladno tak jsem dala Markovi mikynu,ale odpoledne už bylo zase teplo tak hlavně ať to ještě nějaký ten týden vydrží ať jsi užijeme sluníčka než zas bude ta dlouhá zima.
Co budeš zítra vařit?
Já ještě nevím,manžel chtěl filet ale nemám ho zrovna doma a v obchodě drahý nechci kupovat tak musím vymyslet něco jiného.A jak vařili v porodnici?
Tak se měj hezky,a přeji ti dobrou noc !Pa. ![]()
Ahojky Kamčo
,já jsem se konečně dostala k tomu abych vykostila to kuřátko
,tak mám nudličky a zítra je zapeču s tím sáčkem od Maggy,my to máme moc rádi.A prsa jsem si naložila ve směsi na rožnění na jeden den o víkendu.Ještě nevím který den si to dáme.A co bude ten druhý den o víkendu,to už nevím vubec
.Ty máš v plánu co budeš vařit?
Kristýnce se ve škole moc moc líbilo
.Přes den furt říkala že už tam zas chce být,at už je zítřek
a že je paní učitelka moc hodná a že ji řekne že se sem těšila atd
.Zítra mají nějak do třičtvrtě na deset a od pondělka už normálně do třičtvrtě na dvanáct každý den.
V porodnici se vařilo docela i dobře
.Maso nebo filé atd to bylo vždy výtečně a výrazně ochucený ale přílohy to bylo teda bez chuti.Ale si nestěžuju,šlo to
Třeba dvakrát denně jsem měla přesnídávku bez cukru tak jsem si ji dávala vychlazenou každý večer na osvěžení v těch vedrech,ještě ted je doma dojídám kolik jsem jich měla ![]()
Taé přeju krásnou dobrou noc
![]()
Ahojky Kamčo
,dneska jsem se nějak přes den nedostala k tomu abych ti písla.Ráno do školy
,pak na třičtvrtě na deset do školy
,pak na procházku s dětma…no bylo toho dost ![]()
Dneska je Danielek opravdu hodnej
,tak sem docela v poho pak odpolko ještě uvařila gulášovou polévku na víkend
,jen jsem do ní nestihla obrat maso.Tak do toho se pustím ještě ted.
Furt přemýšlím co uvařím na zítra.Ty kuřecí plátky naložený nechám asi na neděli a udělám k nim bramboráčky,sobě si je udělám asi bez česneku,abych moc Danielkovi nepřihoršila,stačí že je troška česneku v gulášovce.Pamatuju když jsem si dělala bramboráky při Kristýnce když byla mimi také bez česneku,že se to dalo,víc jsem je ochutila majoránkou atd a šlo to.
Co ty budeš vařit?
U nás bylo dnes moc hezky
,takhle by to mohlo vydržet ještě chvíli
,ale zas na příští týden hlásí dost přehánek ![]()
Ahoj Gábi
,určitě se koukáš na HP ,ale mi to dneska tady nevyšlo se dostat tak promiň.
Mám babičku od včerejška v nemocnici,a tak jsme se za ní odpoledne jeli a pak se taky stavily na hřbitov a pak pří pátku úklid baráčku tak jsem se dneska vůbec nenudila.Tak jsem dneska nestihla nic upéc,a zítra máme u nás Den obce a budou tam hlavně soutěže pro děti tak to musíme jít to by bylo Marečkovi líto kdyby jsme nešli.
Tak jak jste se dneska měli?
To je dobře že se Kristýnce ve škole líbí,a určitě bude dál je to už velká šikulka. ![]()
A co budeš zítra vařit?
Tak přeji hezký večer,a když už jsi nenapíšem tak i dobrou noc!Pa. ![]()
Gábi,zase jsme psali skoro stejně,jen ty o trošku dřív ale jsme dobré.
![]()
Já zítra ještě nemusím vařit,budu mít ještě ten bramborový guláš tak ho jenom ohřeji a ještě dneska jsem jsi uvařila kuřecí vývar tak jen zavařím zeleninu a nudle tak mám zítra celkem rychlý oběd.
Chválím Danielka že byl dneska hodný,a nebolelo ho bříško tak snad už to bude mít jen dobré.
![]()
Ráno bylo zase chladno,ale pak bylo opravdu pěkně tak taky doufám že to počasí vydrží má být babí léto tak uvidíme jestli jim to výjde.
Co jsi vařila dneska?
Ahojky Kamčo
,často nám to tak pěkně vyjde s tím psaním vid nastejno
.
U nás právě bylo i ráno docela pěkně,Danielka jsem dost nabalila když jsem šla vyprovodit Kristýnku do školy a bylo až moc teplo,jenže s tím jsem nepočítala po těch chladných ránech co ted jsou
.No a dnes bylo vubec nádherně ![]()
Já jsem včera vařila ty zapečený těstoviny od Maggy,dnes jsem měla gulášovku a pangase na přírodno s bramborem,jsi mě na něj udělala chut jak jsi tuhle psala že by si manžel tvuj dal
.A zítra mám naložený ty kuřecí plátky,to se těším mnam mnam
.Tak taky nemám zítra těžký vaření,vlastně jen bramboráčky
,polévku máme ještě gulášovou ![]()
Dneska přijel brácha s dcerkou,on je rozvedený a měl tady malou na prázdninách,tak si holky spolu pohrály.Přivezl i mamku s babičkou.Tak jsem toho hned využila a poprosila mamku jestli by nemohla přijet v uterý aby vyzvedla Kristy ze školy,já že mám poradnu s Danielkem,sice na desátou,ale kdo ví jestli mě vezme přesně,tak jen tak pro jistotu.Tak že přijede už v pondělí večer a přespí tady.
Jsem zvědavá jak v poradně.Doufám že Danielek pěkně přibírá
.
Dneska tady v Přelouči zpívá zase Leonka Šenková,ještě v těhu jsem na ní tady byla,jestli si pamatuješ jak jsem psala.No dnes šel jen manžel,to by ještě nešlo jít s malým,přestože to bylo od 18hod.Ale neva,já tady měla naši rodinu,tak jsem sama nebyla
.Ajak jsi trávila dnešní den ty?
Ahoj Gábi
jsme prostě šikulky ale já jsem bylo teď o něco pozdější.U nás bylo chladno ale nevím kolik bylo stupňů na teploměru ale určitě jsem se dívala.Radši ať je Danielek víc oblečený,vždycky mu mužeš něco sundat než aby mu byla zima.
Včera jsem udělala na oběd dušený špenát a brambory,a dneska jsme měli ještě ten bramborový guláš z rohlíkem.A na zítra udělám kuřecí roládky plněné vaječinou a dušenou rýži a budu to mít i na pondělí mám toho masa hodně tak bude i na přidáni kdyby někdo chtěl.Super oběd máš na zítra,placičky taky můžem.. ![]()
Určitě Danielek přibírá,tak budu držet palečky ať je vše pořádku. ![]()
Dneska odpoledne se kamarádce narodila holčička Noemi,přesně na oběd a dokonce přesný den v termínu. ![]()
Dneska jsme měli Den obce,byli tam připravené soutěže pro děti atk jsi Mareček hezky užil den a my také.Byl tam také program vystoupení,skákaní na trampolíně a ty skákací boty a různé stánky bylo toho hodně přopravené.Zítra je taky další akce pro děti,tak půjdem taky ať jsi užijem hezkou neděli a Mareček jsi za soutěži.
Tak měj hezký večer,a pěknou neděli!Pa. ![]()
Panečku Kamčo to máte super soutěžní víkend
.To by si Kristy taky zařádila.
I u nás na náměstí něco bylo.Jenže já o tom vubec nevěděla,tak manžel odjel do Lhoty za mámou i s Kristýnkou a vrátili se dříve kvuli Julince.Já na to přišla až když jsem šla na procházku s Danielkem,nejdřív když jsem vyšla z baráku tak slyším jakoby cvakot podkov,jak kdyby jel kočár s konma a taky že jo
.A pak jak se blížím k náměstí poslouchám že tam je nějaká zpěvačka a neznělo to vubec špatně
,No ale já to rychle prošla,protože Danielek okamžitě usnul a byl tam dost hluk.
Kamarádka mi říkala že to byl program snad od nějaké charity,sousedka mi pak říkala že tam byly i soutěže nějaký pro děti,nafukovací balonky,občerstvení…tak škoda že tam nezašel manžel s Kristýnkou…no co se dá dělat no ![]()
Kamčo nechtěla by si my poslat recept na ty kuřecí roládky co zítra vaříš.Nemusí to být hned,až si na to někdy vzpomeneš ![]()
Tak já pujdu za chvíli probudit malýho a nakojit a pak chrupkat.
Jo gratuluju tvé kamrádce k dcerce
a jak jí to pěkně vyšlo na termín
…super ![]()
Tak dobrou noc a krásnou neděli
,papa ![]()
Ahoj Gábi
,tak to bylo zase dneska pěkně až horko ale mohlo by to ještě vydržet ať jsi užijem ještě těch teplých dnů a hlavně sluníčka.
Manžel šel s Mareček na odpoledne na ten pohádkový les sám,a já jsem jela za babi do nemocnice tak vypadá dobře tak by jí mohli přes týden už pustit domů.A Mareček se hezky za soutěžil a dokonce se prý i sednul na koníčka bylo to moc hezké ale bylo tam i hodně dětí.
Jak ses měla dneska,a co Danielek?
Doufám že už ho to bříško nebolí a že neměl žádné trápeníčko jen ten úsměv na tváří. ![]()
Receptík ti samozřejmě napíši na ty roládky,byli moc dobré a mám je ještě i na zítra a manžel mně dokonce pochválil. ![]()
Tak měj moc hezký večer,a měj se zítra krásně a přeji ti dobrou noc!Pa.
![]()
Ahojky Kamčo
,
tak jak jste si dnes zařádili na soutěžích? ![]()
My jsme dnes sjeli ke kamarádce pro metrák brambor.Mají pole a prodávaj krásný brambory za kilčo 2kč
,tak nekup to
.Akorát tchýně mi teda říkala že si myslí že to nejsou brambory na uskladnění,no to by bylo škoda,ale já myslím že jsou.Každěj si bral třeba tři pytle,co by s tím lidi dělali vid?
Jinak Danielka dnes tak braly prdíky,no děs.Takhle špatnej ještě nebyl.Moc toho nenaspal za celý den chudáček,bylo mě ho líto
.Včera a předevčírem byl milionovej a dnes
.No snad už zítra bude zase dobře
.Pořádně se mi vyspal jen mezi kojením co jsme byli venku na procházce a pak to zas dospal na chodbě v kočárku.
Koukáš na Novu?Ta komedie se zdá suprová ![]()
Pokusím se sem ještě dostat,ale kdyby to neklaplo radši přeju dobrou noc
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.