Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kamčo mamka už spí
,pomalu dřív jak Kristýnka
.No letos to léto fakt bylo nějaký divný,mě vyrostlo i málo kytiček oproti lonsku na záhonku.Jestli něco třeba ještě když by bylo babí léto třeba v tom září vyleze,ale nevím nevím
.Letos jsem neměla ani kosatce… ![]()
Kačenu bych mohla upéct taky,dlouho jsme ji neměli
.No uvidím jestli budu ještě celá příští neděli a třeba ji upeču
.
Dneska jsem si z Billy donesla krásný skleněný čirý misky.Dávali k bebe sušenkám,moc hezký.Tak jsem si vzala a mamka taky a misku mi nechala ![]()
Dneska mě bolej zatím akorát nožky
,bříško taky dnes nebylo tak nejhorší.Tak aspon to ![]()
Gábi,tak to jsi mamka odpočině jak jse víc vyspí a bude ráno v pořádku já jen abych nerušila.
To máš pravdu s tou zahradkou,nám sice ty kosatce vyrostli ale byli rychle zvadlé s tím deštěm že jsem jsi je nestihla dát aňi do vázy.
Taky mám dvě misky od těch keksů Bebe,ale já je nemám čiré ale jsou bílé a takové velké a jsou hezké dávám jsi do nich salát. A ty tvoje jsou taky pěkné už jsem je viděla,ale já jsem je už nechtěla když mám už ty a mít zase tolik misek je zbytečné.
Tak to je dobře že tě bříško nebolí, a nožky jsi dej nahoru a odpočívej.
Upekla jsi nějakou tu buchtu?
My budem zítra ráno péct koláče na odpust,tak budu muset ráno brzy vstávat.Už teď jse mi nechce! ![]()
Gábi,tak se budu dneska už loučit a půjdu jsi lehnout když budu muset ráno brzy vstávat na ty koláče.
Začalo teď u nás pěkně pršet,takže nám ten odpust moc pěkně nevyšel tak doufám že zítra to už bude lepší.
Měj moc pěkný víkend a hlavně se moc opatruj,a napíšem jsi až v pondělí.Tak dobrou noc a dobře se zase vyspi!!Pa.
![]()
Neboj já se vždycky na chvilku utrhnu abych sem jukla.Ikdyž ted jsem se byla naložit do vany tak nějak nestíhám ![]()
Také mám už asi tři ty bílý porcelánový misky od Bebe
.Jsou pěkný jak jsou takový hranatý trochu.
Jojo pekla jsem želé piškot
s třešněma.Ještě jsem ho vylepšila tvarohem že jsem ho měla doma,ale jinak tam být nemusí.
Ani se ti nedivím,já vždy když chodila třeba do té dia poradny a ráno v pět už mazala na autobus,no hruza to vstávání.Člověk si odvykne ![]()
Zase mi začíná být těžko,nevím jestli nebudu muset jít
,posledně mi to pomohlo že se mi ulevilo,no tak uvidím.
Tak si užijte zítra slávu a at vám vyjde to počásko aby si taky Mareček mohl zařádit na houpačkách
.Ty jsi myslím psala že se ozveš až v neděli vid?Tak ti přeju krásný celý víkend,papa
![]()
Gábi 1 píše:
Ahoj Monrei,no tak to je super,to mám radost.Hodně se říká že třetí IUI je uspěšný,tak uvidíš,ale ikdyby teda náhodou ne,je paráda že hned mužete na IVF že tam nebude třeba dvouměsíční skluz,to je super
Tak na tebe moc myslím a držím palečky
![]()
![]()
určitě dej vědět,papa
![]()
Ahoj,
taky mě to překvapilo ale dr.říkala že můžu od další MS což je cca 28.8.ted jsem začala brát nějaké prášky a 22.8 jedu na UZ jestli náhodou nevyšlo IUI a mám mít sebou již Kč na injekce.Nevím ale žádná další vyšetření nám nedělají…ani genetiku
,ale tak jim člověk musí důvěřovat…co jiného zbývá.
Ahoj Monrei
,no oni ti krev na genetiku testovali už před první IUI,ten třetí den ms.A manžel na spermiogramu také byl,tak asi nic jiného potřeba není.
22.8.mám termín porodu,tak to bude pro nás obě zajímavý den
plný očekávání ![]()
Držím palečky,bylo by skvělý IVF nemuset ani podstupovat,ale tak ikdyby už jste určitě miminku blízko
,tak se drž
a dej vědět.Já se pak ozvu až po návratu z nemocnice,jak se zaběhnem.
Nemáš náhodou profil na Facebooku?
Ahoj Kamčo
,tak co víkend,vydařil se?U nás teda včera večer sprchlo,ale jinak bylo také hezky a dnes přímo nádherně
.Grilovali jsme,já nachystala ražničí a ještě jsem k tomu vyndala z mrazáku jedny ty párečky obalený ve slanině na gril,jestli znáš,no mnam mnam
to bylo.
Poslala jsem ti konečně recept na tu buchtičku do zpráv,omlouvám se že mi to tak trvalo
.Tak mužeš upéct.Také nám tchýně přinesla sáček se švestkama ještě.Tak se něco snědlo a zbytek jsem dnes dala do mrazáku na dvě buchty.
Jéé ale musím se pochválit,představ si že jsem se včera ještě dokopala a odmrazila ten velký mrazák na chodbě,tak mám oba
.A nemusím to řešit brzy po porodu ![]()
Přemýšlím co zítra uvařím,co ty?
Gábi 1 píše:
Ahoj Monrei,no oni ti krev na genetiku testovali už před první IUI,ten třetí den ms.A manžel na spermiogramu také byl,tak asi nic jiného potřeba není.
22.8.mám termín porodu,tak to bude pro nás obě zajímavý den
plný očekávání
Držím palečky,bylo by skvělý IVF nemuset ani podstupovat,ale tak ikdyby už jste určitě miminku blízko
Nemáš náhodou profil na Facebooku?,tak se drž
a dej vědět.Já se pak ozvu až po návratu z nemocnice,jak se zaběhnem.
Jeje tak to už máš za pár
…Jo profil na FCbooku mám
http://www.facebook.com/profile.php?…
kdyby to nefungovalo tak zadej Monika Reichlová a najdeš mě,jsem z Kutné Hory,jsme tam jen 2 a já jsem tam v kšiltovce.
Tak držím pěstičky a pak pošli foto mrnouska ![]()
Ahoj Kamčo
,já si to včera vubec neuvědomila že tady vlastně nebudeš až dnes
.Došlo mi to až když jsi nepsala
.
Tak co jak jsi se měla?
V noci mě bylo pěkně těžko asi z té cibule z ražničí
.Musím si dávat fakt pozor ted na cibuli a česnek,protože pak docela trpím
.Ikdyž už to mám za pár ![]()
Ve čtvrtek jdu do poradny,jsem zvědavá co se dozvím,musím to doktorce radši připomenout že nesmím přenášet,nějak se vubec necejtím že by to mělo přijít dříve,takže si myslím že mi to budou vyvolávat.
Jak ty jsi to vlastně měla s Marečkem,narodil se na termín?Já Kristy tři dny přenášela.
Tak nam´konec jsem dnes vařila tu drubeží sekanou do hřbetu a bramburky a mrkvový salát
,všichni jsme si moc pochutnali
.Mám i na zítra,tak mám volno v kuchyni ![]()
Ahojky Gábi
tak dneska jsem už tady, a děkuji že jsi my napsala na sz ten receptík a nezlob se že jsem tu včera ještě nebyla ale manžel měl ještě volno až dneska šel do práce.
Tak už máme odpust za sebou můžu říc ,že jsme jsi ho hezky užily a nejvíc samozřejmě Mareček.Ohňostroj byl moc hezký,ale bylo tam na něm opravdu dost lidí že jsem byla málem ušlapaná. ![]()
Myslela jsem na tebe,jak se ti daří a říkala jsem jsi že kdyby jsi už byla v porodnici a měla Danielka že bys my aspoň napsala na mobil zprávu že je už na světě.
Já jsem u Marečka přenášela 9 dní,a potom my byl porod vylolán ale rodila jsem císařským řezem byli nějaké komplikace.
Já budu muset na zítra něco uvařit,protože na středu ráno jsem objednaná ke kamarádce na sříhání a to jen ještě ohřeju tu kačenu co jsme měli v neděli a dneska na oběd jen budu muset vytáhnout knedlík z mražáku.
Tak jste včera nakonec grilovali?
A jak ti je dneska už to bude? ![]()
Kamčo
,já vím receptík mi trval
,příště se snad polepším
.Pak mi řekni jak vám buchtička chutnala.Všem okolo chutnala moc,tak možná je to jen tím jak málo mám sladkého že mi připadala uplně extrémně sladká.
Neboj,napíšu ti 100% jak se po porodu dostanu k mobilu
.Týjo to jsi teda dlouho přenášela.A jaký míry měl Mareček když se tam tak dlouho vyhříval
.Kristy měla 3350g a 51cm.
Ted mám obavy aby nebyl Daniel moc velkej,víš kvuli té cukrovce
.
Tak jdeš také na stříhání?A barvyčku si pak dáš stejnou nebo máš nějakou jinou v merku? ![]()
Gábi,děkuji za napsaní a že jsi se vzpoměla,a určitě jí zkusím a dám do ní méně cukru aby nebyla moc sladká a já máslo vůbec nekupuji tak dám taky heru.
Nechali mně tak dlouho přenášet, ale to už jsem musela být v porodnici a dělali mi každý den nějaké zatěžové testy a až pak v úterý rozhodli že už půjdu rodit tím cís.řezem.Mareček měl jak se narodil 2.950G a měřil 49cm.
Budu ti držet moc palečky,ať máš malo bolestivý porod a hlavně až ste oba dva v pořádku!
![]()
Barvu mám teď koupenou jinou ,protože tu moji zrovna neměli ale je také červená ale má zase jiný odstín tak uvidíme jak budu teď vypadat.Pošlu ti potom fotečku,až to budu mít od mamky nabarvené chtěla bych to mít tu středu jak se budu stříhat.
A Kristýnka se už taky těší na malého Danielka?
Už se jim to těm dětem krátí ty prázdniny,ale Mareček se už těší do školky. Kristýnka do školy?
Týjo to byl ale maličkej Mareček na to že jsi tak dlouho přenášela
,to je stejně divný vid?Kristýnka školu tak nějak neprožívá skoro vubec,když se jí někdo zeptá tak řekne že se těší.Ví že před školou se ještě narodí miminko tak prožívá moc miminko.Dneska byla celá štastná že jsem ji řekla že se malej narodí už do týdne.Ona se furt ptá kdy kdy
.Protože týden si umí vybavit a ví jak je dlouhej
.
Ted mám ale problém dennodenně se pokouším sundat snubák a ne a ne nejde prostě.Manžel ještě že mi donese vazelínu,že to mám zkusit s ní.Ostatní jsem sundala že to šlo už před časem ale tohle bude problém.
No na porod se netěším,kdo by taky
,ale jinak to holt nejde
.Snad nebude horší jak první.Tam jsem měla velké bolesti tak 3.5hodiny.
Manžel že by se mu to tak hodilo abych porodila v pátek
,tak se musím snažit ![]()
Aňi jsem ti nenapsala,že jsme dneska odpoledne sbírali brambory ale ještě to nemáme všchno ještě nás to bude některý den čekat nebo dva dny nevím jak to stihnem.
U nás začalo pěkně pršet a k tomu se přidala bouřka,a přitom bylo dneska krásně že jsem jsi při tom sbírání opálila trochu ruce.
Tak se budu loučit a půjdu spinkat,jsem dneska opravdu unavaná tak snad hned usnu.Tak se hezky vyspi a přeji ti dobrou noc!!A opatruj se!!Pa.
![]()
Fíha pamatuju si když jsi mi psala loni že vás čekají brambory a šup rok je pryč
.To máte fajn svoje bramburky,ale vím té práce okolo ![]()
To já se moc na noc netěším.Přijde mi že mám v krku záklopku a jak si lehnu chce se mi zvracet,ikdyž dnes to tak nějak cítím celkem přes celý den
,ale zase se mi trošku umoudřilo to bříško.Zajímavý,jedno je lepší ale aby mi nebylo až příliš fajn,druhé se rapidně zhorší pro změnu ![]()
Tak ti přeju dobrou noc,po tak náročném dni určitě ulehneš a hned budeš spinkat
.
Tak hezké sny ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.