Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Gábi
,u nás taky bylo hezky a teplo ale odpoledne už začalo pršet tak jsme museli být zase doma.
Tak to je docela blbý že musí jít manžel i v neděli do práce,ale snad tam nebude tak dlouho třeba jak dneska a ještě jsi pak užijete spolu neděli.
Dostala jsem dneska od kamarádky sms že jsme na zítra odpoledne pozvání na narozeniny její dcerky,ale nemám nic pro ní koupené tak jí dám jen penízky a nějaký ten balíček sladkostí a kytku utrhnu na zahrádce.Kdyby mi to třeba napsala v pátek,tak ještě zajdu do obchodu a nějakou tu maličkost jí koupím ale tak opravdu pro ní nic nemám aňi sponečky mám doma kluka tak mám jíné věci schované pro něho.
Já na zítra už mám upečené to kuřátko,ale ještě musím jen dodělat omáčku a vytáhnout knedlík z mražáku a bude super oběd doufám.
Jak ti bylo včera,bylo to v pořádku a vyspala ses aspoň trošku?
No to jo,když s tím nepočítáš
.Kdybysme to neměli od sebe tak daleko,tak ti vypomužu…dívčí serepetičky
těch se u nás najde i docela dost ![]()
Spalo se mi docela dobře,ale dlouho mě hořely ty nohy,tak mě trvalo než jsem usnula,pak to ale šlo.
Myslela jsem že mi manžel snese a složí z pudy postýlku během tohodle víkendu,no už to tak nadějně nevidím jestli bude zítra dlouho v práci.No v nejhorším to pak bude muset udělat sám kdyby něco
.Myslela jsem že už ji umeju a ustelu,připravím ty nebesa a už to bude v cajku no
…16dní není už tak dlouhá doba ![]()
Víš ona ta Terezka má ty narozky přímo zítra jak jdeme na tu oslavu,takže jsem mohla přes týden něco koupit ale mně nenapadlo že nás pozve hned a já nebudu připravená vždycky jsi to píšem pár dní dopředu ať můžem něco koupit.Je to fakt škoda že bydlíme od sebe tak daleko,a že mi nemůžeš pomoc protože mně to docela mrzí že pro ní nic nemám připravené. ![]()
Takto je dobře že ti včera nebylo špatně,jen ty nožky tě páleli tak snad to bude zase dneska lepší.A jak dlouho jste ráno spinkali?
Mareček spal jen do sedmy a pak se utíkal dívat na pohádky na Barrandově a já jsem ležela do osmy v postýlce ale pak jsem už musela vstávat.
Opravdu se ti to krátí a určitě už stříháš metr do porodu a těšíš se až budeš držet malého Danielka v náručí. ![]()
Noci mám takový hektický trochu
,než usnu.Pak zas 2×-3× jdu na malou
,pak jsem vždy vzhuru jak vstává manžel do práce a teprve pak vetšinou tvrdě usnu
.Tak já vstávala po devátý,ale Kristýnka ta dnes už ráno nezabrala tak ji manžel taky povolil pohádky když odcházel do práce.Když jsem se jednou vzbudila,bylo asi čtvrt na osum šla jsem ji zkontrolovat že vypnu telku kdyby spala,ale byla vzhuru
,tak jsem se vytratila potichoučku ještě do postýlky a nechala mě
.
Zrovna ted jsem koupila takový krásný dětský mejdlíčka vonavý.Jako vanilka atd.Mám hrošíka,kachničku a delfínka…tak to by se určitě malé princezničce líbilo.Ale celkem mám vždy něco pro strýčka příhodu
znáš to ![]()
To jo,strašně rychle to uteklo to těhotenství ![]()
Tak to je škoda ten spánek příchází až ráno,že se už pořádně nevyspíš a odpoledne jsi třeba jen na chvilku nelehneš?
A kolik myslíš že jí mám dát té Terezce penízků?Dává me si vždycky do těch dvou stovek,ale teď nevím kolik jí mám dát když nejsme teď moc při penězích. ![]()
Tak už jsem okoupaná,tak se stebou už rozloučím a půjdu do postýlky.
Gábi,já nevím jestli se zítra přihlasím protože nevím v kolik příjdem domů z těch narozenin.Kdybych tu nenapsala ,tak se prosím nezlob a napíšem jsi určitě v pondělí.
Tak měj moc hezkou neděli a přeji ti také dobrou noc a hezké sny!!!Pa.
![]()
Kamčo to já ani za ty dvě stovky nekupuju dáreček když jdem na oslavu k Yvetce,víš od té mé kamarádky.Kupuju za mín,at to jsou narozky či svátek.Za ty dvě stovky kupuju dětem od sestry třeba to jo,ale to že to je rodina.A nemáš doma třeba něco neutrálního co jsi měla puvodně pro Marečka?Třeba knižku nebo tak něco.Co muže dostat i holčička ![]()
Nebo třeba dětskou kosmetiku,naší Kristýnce by ses tím třeba zavděčila,ona je taková parádnice žer když dostane srcháč nebo pěnu do koupele s hezkým obrázkem,má z toho radost ![]()
Já už jsem vykoupaná,ale mám rozkoukanej ten katastrofickej film na Nově,tak to ještě dokoukám.
Tak si zítřejší den pěkně užijte a oslavu též
.Dobrou noc a hezké sny
![]()
Ahojjky všem chtěla bych se zeptat jak to chodí s umělím oplozením s manželem se snažíme už asi 4 roky a mimi nic
Rozhodli jsme se že podstoupím umělé oplození a chtěla bych vás poprosit jestli by jste mi mohli napsat jak to chodí od začátku co je potřeba jako první a kolik se platí atd…Moc Vám děkuji moc moc moc
Ahoj Jančulko
,já jsem v Sanusu podstoupila pouze dvě IUI,tak o tom ti mužu dát hodně informací.IVF jsem nepodstupovala.Máte zjištěno z jakého duvodu se ti nedaří otěhotnět,byl manžel ted někdy na spermiogramu?
Nejdřív tam pujdete na pohovor kde odpovíte na několik otázek,cca třetí den ms tam pujdeš ty na krev kvuli hormonálnímu profilu,pak ti budou kontrolovat zdali máš ovulku přirozeně,nebo jestli pouze s léky.Manžel tvuj tam pujde na kontrolní spermiogram,aby se zjistilo jak je na tom s počtem a kvalitou a tvarem…spermií.Od toho se pak bude odvíjet další pokračování léčby.
Pokud budeš mít spontální ovulaci a normálně se ti tvoří vajíčko a manžel spermiogram v rámci možností,ještě třeba ten měsíc podstoupíš IUI-inseminaci.Nevím jestli o tom něco víš kdyžtak písni a já ti to vysvětlím.Pokud máte třeba spermiogram špatnej,tak se nejspíš domluvíte rovnou na IVF.
Ahojky moc děkuji za odpověď manžel má spermiogram v poho já chodila na gyndu a tam mi píchala pregnyl .brala jsem closti.a ještě jedny… prý mám nakloněnou trochu dělohu ale to by prý neměl být takový problém jinak nic jiného mi neřekla…
A jak se tam mám objednat? Platí se to první umělí?Moc si přejem mimi mě je sice 23let a manželovi už 31 tak už by chtěl mít také dítko stejně tak jako já ![]()
Jančulko,jestliže máte dobrej spermiogram tak vám nejdřív budou dělat IUI ne IVF.Máš nárok 6× do roka ho podstoupit.
IUI stojí 500kč +Pregnyl+aplikace Pregnylu+léky.
Já při prvním pokusu platila cca 650kč,při druhém že jsou už větší šance jsem měla Pregnyl dvojitý i dvojitou dávku hormonu a platila jsem cca o 100kč více.
Určitě nepujdete hned na IVF když jsou šance poměrně velké že se zadaří pouze s IUI.
IUI je že ti v nejlepší čas stříknou proprané nejlepší spermie co nejdále do tebe.V podstatě jak sex,akorát že tam máš pouze ty nej spermie a aby byla větší šance že se dostanou až tam kam mají,proto je stříkají tím dlouhým katetrem.Chvilku tam ležíš tak 15minut a mužeš domu.Funguješ uplně normálně akorát ne nějaký divoký sporty ten den.
Nech si napsat žádanku u své gynekoložky,myslím že tahle cesta je nejrychlejší.Já že jsem tam poprvé byla na pohovoru zrovna v první den ms,tak za dva dny jsem šla hned na ten profil a ještě tentýž měsíc podstoupila IUI,byl to fofr.
¨To zní celkem nadějně pro mě musím to hned zkusit chceme děcko jako malý dítko dárek já k ní zajdu asi ve čtvrtek k mé gynekoložce a povím jí to děkuji moc pak písnu jak to pokračuje děkuji děkuji děkuji
Určitě to tak udělej.Mě se také moc ulevilo a dobře to tam na mě pusobylo,najednou jsem byla taková nabitá nadějí že ted už to vyjde,že tady pomužou.
Tak držím moc palce at se tam dostaneš co nejrychleji a at se hned vrhnete do snažení
![]()
Budu se těšit na dobré zprávy
![]()
Ahoj Gábi
tak jak ses měla včera i dneska?Včera mi to tu nevyšlo se přihlásit,tak promiň ale dneska už tu jsem.
Tak ty narozky dopadli dobře,seděli jsme venku v altánku tak jsme nezmokli a grilovačka taky byla výborná i ten dortík co sama upekla kamarádka.Já bych to opravdu nedokázala,já na to nemám ruce radši bych to někde koupila než bych to měla zkazit. ![]()
Nakonec jsem té Terezce dala stovku do obálky,a měla jsem koupený pro Marečka sprchový gel tak jsem jí to dala a pěkně zabalila a ještě malou kytičku ze zahrádky tak myslím že byla spokojená i když jsi možná přála dostat nějakou tu panenku.
A dneska jsme měli jet na Hradec nad Moravicí vláčkem,ale u nás pršelo tak jsme nakonec zůstali v Opavě tak jsme zajeli na hbřitov,za bratrem na kávičku měl dneska volno a ještě tak trochu pochodily po městě.Ale to počasí nám opravdu nevyšlo,jen jsme pořád roztahovali a stahovali deštníky fakt hrůza. ![]()
A co je u vás nového?
Ahoj Kamčo
,u nás také počasí nic moc,zrovna jako včera.
Já s tím počítala že jste na oslavě
neboj.
.
Dneska jsem byla u kadeřnice a ona je taková super,Kristy tam se mnou vždy moc ráda chodí,minule jí ostříhala a navonila vlásky,ted zas měla ve vlasech tři natáčky dole a pak jí to natočení navonila a nalakovala
A to víš to je něco na tu naší parádnici
![]()
No vidíš jak jsi to pěkně vymyslela s dárečkem
.Myslím si že 100kč bohatě stačí ![]()
Copak zítra vaříš?Mě tam zbylo trochu těch naložených plátku,ale už ne pro všechny.Tak asi udělám ty bramboráčky,my to dnes měli jen s chlebíkem a my si s Kristy dáme bramboráčky a manža bramboráčky s masem,už mám na ně velikou chut ![]()
Gábi,tak to je dobře že jsi s tím počítála aspoň jste mohli být s manželem víc spolu když byl i v neděli v práci.A jak dlouho byl manžel v práci při neděli?
Tak mi prosím pošli fotečku na sz,ráda se na tebe podívám jak ti to hezky sluší a kolik jsi platila?
Já zas zítra napíši sms té moji kamarádce ať mně také ostříhá ale nabarví mně už mamka zase něco málo ušetřím.
Ještě mi zbylo z neděle kuřátko,tak jenom uvařím rýží a budu mít oběd polévka mi také zbyla.A dali jsme jsi s mamkou a s Marečkem v OPavě na oběd vepř.rolády plněné vaječinou a vařené brambory a mrkvový salát a bylo to super.
Ty mi zase děláš chutě,to mi prosím taky pošli malí vzoreček. ![]()
Spala jsi v noci?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.