Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Kamčo
,tak jsem právě dožehlila
,ale na zahradě na sušáku mám jako tradičně další várku
,já se toho zas nezbavím ![]()
Dneska jsem pekla novou buchtičku.Tak jsem zvědavá,krásný recept ananasová
,tak ted ke Kobře 11 uvařím manželovi kávu a sobě čaj a testnem ji.Baštíte ananas?Když bude dobrá písnu ti recept.
U nás se tak hezky vybralo počásko ted odpoledne.Ráno nic moc,ale odpolko fakt pařák.Měla jsem právě v plánu prát až zítra že hlásí hezky,ale jsem toho využila a prala dnes ![]()
Už si tady zas přemýšlím co jen zítra uvařím
.Dala bych si rýži,tak juknu jestli mám konzervy nebo maso na rizotko asi.Ale možná už ne,ted jsem žádnou nekupovala ![]()
Dneska jsem si složila vrch přebalovacího pultu a umyla přihrádky k němu a vaničku do něj.Vedle jsem si naskládala plíny ubrousky atd a tohle by bylo v cajku ![]()
Jak jsi se dnes měla ty?
Ahoj Gábi
tak jak ses dneska měla při úterku a je vše ještě v pořádku?
To máš pravdu ,že je s těma bramborama okolo práce ale zase je máme svoje a nemusíme je kupovat.Dneska jsme je přebíraly ve chlévě,tak zase byla prácička ale k večeru my přišla kamarádka a tak mi ten den dneska nějak utekl.
A jak ti bylo včera večer dobrý,nebo špatný?
Tak zas koukám ,že jsme psali skoro stejně jen o dvě minuty později já. ![]()
Taky byl u nás pařák,tak na koupaliště ale měla jsme práci s bramborama tak jsme nemohli někde jet.
Jsi šikula.. ![]()
Mám moooc ráda ananas,tak jestli bude ta buchta dobrá tak moc prosím o receptík.
No jo
,často si tak píšem vid?
Já že šla pak na tu Kobru na Nově tak už jsem nekoukla.
Večer mi bylo špatně,nemohla jsem vubec kvuli tomu usnout.Dneska mě je zatím přijatelně,tak by to mohlo být lepší ![]()
Tak buchta docela zajímavá.Nedá se říct že by byla nejlepší co jsem kdy jedla,ale jde to.Zas taková jiná.
Tak jsem našla dvě konzervy poslední,tak rizotko zítra bude.Ted jsme měli furt nějaký maso,tak se i těším na lehčí oběd ![]()
Zítra mají u nás v Bille mléko v akci,tak tam musím zajít.To zas budu vypadat,vždy totiž jedu s těma kartonama mlík s vozíčkem až domu.Naštěstí to mám kousek,ale stejně je to trochu trapas.Vypadá to jako bych ten vozíček chtěla ukrást víš
.Vždycky to tam nahlásím,ale lidi co mě potkají vždy tak divně koukají
…znáš to
To máš teda pravdu,že nám to docela často výjde že jsi napíšem stejně. ![]()
Já zítra nemusím vařit,jsem objednaná k té kamarádce na stříhání na deset hod.a chtěla bych jsi ještě nechat vytrhat obočí tak až pak příjdu domů tak tu kačenu a knedlík ,polévku jen ohřeji.
Tak mi ale stejnak prosím pošli zítra ,nebo až ti to výjde receptík protože já mám ananas moc ráda.Děkuji!
Rizotko je opravdu dobrý nápad,možná ho udělám ve čtvrtek protože to už budu muset zase vařit.
Tak přece nebudeš to mléko tahat v rukách,když se teď musíš šetřit a hlavně nesmíš tahat těžké věci a hlavní je že to nahlásíš a pak vrátíš a lidí jsi vůbec nevšímej.
Ve čtvrtek jedeš do poradny?
Je dobře že ti je dneska dobře,jen tak dál! ![]()
Jojo ted jedu do poradny místo středy ve čtvrtek.Doktorka mi říkala jak měli tři týdny dovču,že tuhle středu přijdou všechny ty těhulky,tak at tady zbytečně strašně dlouho nečekám.Tak jsem i ráda.Pujdu také na monitor,tak bude konečně spokojená i Kristýnka.Minule mi ho nedělala,protože jsem v tu noc byla vlastně v nemocnici,tak to bylo malý trochu líto
.Tak ted si to užije ![]()
Nakonec jsem na Aukru ted prodala jen vonavku z Avonu za 320kč plus pošta.Je to pěkná částka,jen se toho mohlo prodat více.Ted už to tam vystavovat nechci protože nejspíš za týden budu v porodnici,tak zas až pak jak vyjde čas.
Hned jak se k tomu dostanu receptík pošlu.Jen neslibuju že to bude hned zítra,ale pokusím se rychleji než tu švestkovou
.
Nojo ty budeš zítra fešanda vlastně.
Já se vždycky těším ke kadeřnici.Jsem na tebe zvědavá v té nové barvyčce ![]()
Tak já se budu pro dnešek loučit.
Hezky se vyspinkej a zítra at ti nějak pěkně ostříhá vlásky.
Dobrou noc,papa
![]()
Tak to je dobře ,že ti doktorka sama řekla že máš přijet ve čtvrtek tak ti budu moc držet palečky . ![]()
Ten receptík nespěchá,až ti to výjde a nebo až potom až se tu přihlásíš jak ti to Danielek dovolí. ![]()
Taky se těším,až mi umyje hlavu a trošku mi jí namasíruje a hlavně zas pěkně ostříhá už to mám fakt dlouhé že jsi to musím připínat sponkama.
Tak se budu loučit,a přeji ti zítra moc hezkou středu a opatruj se a kdyby něco tak dej prosím pak vědět. ![]()
Dobrou noc a hezky se vyspi!Pa.
![]()
Ahojky Kamčo
,také byl u vás doslova tropický den
,u nás teda ano.Musela jsem sundat plachtu z bazénu a párkrát jsme se tam s Kristýnkou osvěžily,protože jinak by to bylo na kolaps z toho vedra
.Ale v bazénu voda br studená.Říká se ale možná to jsou babský tlachy,že se muže uspíšit porod když se namáčíš ve studeném bazénu,tak jsem zvědavá jestli to k něčemu bylo ![]()
A jakpak jsi spokojená s vláskama?Dneska jsis užila masáž hlavyčky vid? ![]()
Zítra jsem fakt zvědavá co se dozvím v poradně,hlavně ohledně toho vyvolávání
.Musím se juknout na vlak,myslím že autobus jede špatně,nestihla bych doktorku.
Ahojky Gábi
taky byl u nás tropický den ale nebyli jsme u vody ale na zahradě a sbíraly brambory.Vzala jsem jsi vrchní plavky,tak mám opalené záda a teď mně to bolí a nemá mně to kdo namazat. ![]()
Musím říc ,že jsem jsi to hezky užila tu masážku hlavy a mám to zase docela dost nakrátko ostříhané ale mně se to líbí ale nabarvené to nemám k našim jsme to dneska nestihli a nevím jestli to vůbec budu mít ještě tento týden.
A kdy máš přesně termím v sobotu?
A spala jsi včera dobře?
To je dobře že jsi spokojená s vláskama
.
Termín mám v pondělí,ale tahle konečná fáze tohodle těhu je pro mě nějak těžká
.Včera mě zas tak těžko nebylo to ne,ale nemohla jsem usnout.Tak do jedný jsem byla vzhuru,mám to ted tak skoro každou noc.Jsem moc málo vyspalá ![]()
No vidíš ještě jsi se pěkně opálila
,ale hodilo by se to spíš zepředu vid?Já si připadám vždy taková šmrncovnější když mám opálený obličej ![]()
Tak je to fajn,autobus nám jede.Sice budem o trochu dřív v Pardubicích ale není to tak strašný ![]()
Manžel jede zase pro díly,tak paráda,máme odvoz ![]()
Jsem opravdu moc spokojená a ráda k ní chodím,a příště až k ní půjdu tak budu mít malou slevu.A na příští čtvrtek jsem objednaná na to trhání obočí,už mám z toho hrůzu že to zas bude bolet. ![]()
Budu ti držet na zítra palečky,a určitě se té doktorky zeptej jestli ti budou ten porod vyvolávat.
![]()
Chudáčku,je mi tě moc líto že se nevyspíš ale už to budeš mít brzy všechno za sebou a budou tě čekat už jen ty nejkrásnější chvilky až budeš mít Danielka u sebe.
![]()
Tak se zítra měj hezky a opatruj se a přeji ti dobrou noc!Pa.
Budu na tebe myslet! ![]()
Kamčo to já to mám s obočím dobrý,
už mě téměř vubec neroste mimo.Ani nevím jak je to možný,nikdy jsem si ho nějak extrémně netrhala ![]()
Ještě když jsem byla na učnáku jsem si párkrát došla na čištění pleti a přitom mě také trochu upravila obočí,nic moc máš pravdu ![]()
Copak zítra vaříš?Já musím něco vymyslet na pátek.Zítra si dá manžel ještě to rizotko z dneška,ale na pátek oběd nemáme už.
Tak já se budu také pro dnešek loučit a snad se více vyspím.
Přeju dobrou noc a hezké sny ![]()
Ahoj Kamčo:mavam: ,kdybys věděla jak já dnes dopadla
.
Byla jsem u své dr která by mě kdybych se nepřihlásila sama,normálně objednala na příští týden,protože jsem stále na špičku prstu a k porodu se to vubec nemá
.Tak já říkám že nesmím přenášet že jo kvuli cukrovce a ona že mě teda přepíše do nemocnice na rizikovku.Měla jsem se tam ještě dnes stavit a domluvit se jestli třeba v pondělí mi to vyvolaj,měla jsem nahlásit že poradnu a monitor jsem dnes měla.
Tak jsem tam šla a stvrdla s Kristy cca 4hodiny
.Doktor se zlobil na mou dr,že jako nesmím přenášet a mám blbě spočítaný termín a tři dny už ve skutečnosti PŘENÁŠÍM!!! ![]()
Tak že mojí dr nevěří a vše mi dělal znova,monitor,ultrazvuk,prohlídku,ted všude jsem čekala.S malou jsme byly hladový,já s tím vubec nepočítala,měli jsem jen jablko a pití.
Udělal mi ten Hamiltnuv hmat a najednou ze špičky prstu jsem otevřená na téměř dva
.Že si myslí že to přijde samo ale pokud ne v uterý mi to vyvolaj.Vzal by mě hned zítra nebo pondělí ale mají plno,možná jsou vyvolávaný porody limitovaný,nevím to jsem nepochopila.Říkal že by mě ho vyvolal teda hned zítra kdyby mimčo nebylo hlavou dolu nebo mělo 4kg.
Ultrazvuk spočítal že by mělo mít cca 3700g ale doktorka tomu nevěřila protože nemám vubec velký bříško a nic nahoře,podle ní jsem moc hubená
,tak to znova hodnotila a napsala to na 3500g.
Jenže ted já mám strach pokud vydržím fakt do uterý tak budu mít 4kg macka a to bych teda nerada.
Doktor fakt docela naštvanej,taky že poslední ultrazvuk jsem měla ve cca 34nebo 35tt,že to neexistuje,že to musí být nejdýl po 14dnech v této fázi a podobně.No fakt zajímavej den.
Ten hmat mě ani nebolel,spíš jak tvdrší prohlídka,od té doby mě bolí bříško a záda teda,ale na to bolení břicha jsem zvyklá tak už mi to ani nepřijde
.
Slušný co?Hlavně že nesmím přenášet
a přenáším už tři dny
![]()
Jsem uplně vytočená ![]()
Ahoj Gábi
to věřím že jsi s toho vytočená když nemáš přenášet a nakonec přenášíš tři dny.
Tak moc jsem na tebe myslela a hlavně ti držela palečky,ale nakonec jsi měla teda opravdu špatný den když jsi musela s Kristýnkou všude čekat.A vím jak to je u Marečka když někde musíme čekat ,že je pak celý netrpělivý a Kristýnka určitě taky byla když jste tam museli tak dlouho všude čekat.
Budu ti držet palečky,ať se ti ten porod rozjede sám a nemusíš jít na vyvolání a manžel chtěl v pátek tak se možná stane.
![]()
Byli jste také u rodičů?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.