Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky!
Prosím nezlob se ale včera mi na internetu zasedl místo manžel,a já jsem ti potom nemohla napsat.Psala jsem ti zprávu na mobil ,ale měla jsi ho vypnutý.Dá se to tak říc že to vyhrála tchýně ,když manžel je na její straně.A tchýně mi ráno řekla že ten šátek můžu tetě dát,ale jsem řekla že ho schovám a dám ho někomu na vánoce.To jse mi pak zdá moct,dát jí dárek za s koro 1500kč,nemyslíš? Tak jakou dobrou buchtu upečeš,a co jsi nakonec vymyslela na ten oběd.Doufám že bude i dneska pěkně,at tam můžou děti být venku.
Ahojky
,tak doufám že krásně slavíte
![]()
Já měla do ted fofr abych vše stihla,ted mám relativně vše hotovo a čekám až přijdou gratulanti,myslím že to bude každou chvíli.K obídku jsem dělala česnečku a hranolky se smažákem,to je rychlý,pěkně jsem si u toho stihla vyžehlit,vyluxovat obývák a pár drobností.Chlebíčky jsem dělala hned po obědě,tak mám vše nachystáno.Buchtu jsem dělala tu jak jsem ti psala minule že asi udělám s banánem a čokoládou,jako bleskový koláč jestli znáš.A ted jsem nějaká ospalá,klidně bych si ma hodku lehla
.
Tak si užijte hezky oslavu a s dárkama to udělej tak jak si to teda pak vymyslela,pak budeš mít aspon na vánoce další dárek někomu.
Hezký se bavte
![]()
Dobré ráno
,tak jak se cítíš po mechechce
?Já se těšila jak budu dnes dýl spát a nejenom že jsem byla často vzhuru a slyšela déšt tak jsem se vzbudila ve čtrvt na osum a už nezabrala,ještě jsem hodinu ležela ale spánek už ne a ne přijít.To se divím nebo jsme s Járou docela ponocovali a šli spát před jednou hodinou.Poslala jsem ti na mail pár fotek z toho pohádkového odpoledne,napadlo mě jestli chodíš na manželuv facebook někdy že bys mě mohla dát do přátel,tam mám hodně fotek.Jsem tam pod stejným jménej jako v mailové adrese jen Gabriela.
Dneska jsem si vyndala krkovičku že zkusím ten sáček od Maggi-štavnatá krkovička s brambory a cibulí,tohle jsem ještě nezkoušela ale v reklamě to vypadá lákavě ![]()
Jasně jasně v pořádku.Písni až budeš v klidu doma
.Tak jsem připravila ty suroviny do sáčku od Maggi a to ti je taková vuně,no už se moc těším jak to bude chutnat,protože už za syrova to krásně voní
U nás od včera odpoledne leje jako z kovne,pršelo i celou noc.No vubec se mi nechce po obědě na nákup v tomhle počásku.Nechám Kristýnku doma a zajdu tam sama.Vy máte taky dnes k obídku ty kotletky vid? Máš je naložený nějak?
Taky přeju dobrou chut k obídku předem,tak zatím pa
![]()
Ahooojky!
Tak se hlásím že už jsem daty,promin že jsem ři ráno nemohla napsat ale byla jsem pomoc tetě uklízet.Zato jsem dostala oběd ,tak jsem to jenom vše ohřála.Měli jsme obalovaná kuř.stehna,nudlový salát ale Mareček měl bram.kaši a zelný salát.Budu to mít i na zítra tak to jenom ohřeji,a ještě jsem dostala guláš.Byli totiž večer švédské stoly ,a ještě toho hodně zbylo tak teta nám dala i domů.Bylo to fajn,jsem tak vytančená že mně bolí celí člověk.Mareček šel domů kolem devití hodin,já jsem se vrátila zpátky a pak jsme přišli kolem půl dvanácté.Dneska má manžel bolehlav ani pořádně neobědval,ale já jsem v pohodě.Včera nám to počasí krásně vyšlo děti běhali venku,a pak k večeru se tancovalo.
Dneska taky u nás leje jako konve,tak nám to super vyšlo.A jak ti dopadla ta malá oslava,a věřím že určitě všem moc chutnalo. Na email jse hned podívám,a ukážu to i Marečkovi.Moc ti díky,jsem moc ráda že jse taky můžu podívat.
Tak to bylo skvělý mecheche vid?
Až na ten manželuv bolehlav
no.U nás taky dobrý,Rodiče ti přišli až ve čtyři,tchán donesl taky zákusky,takže toho tady bylo až až.Ještě jsem jim domu dávala kus buchty a chlebíčky.My máme ještě dnes ke kávě zákusek
.
Nafotila jsem si nějaký boty,tak to frknu zas na aukro,doufám že se něco prodá.
Před chvilkou jsem přišla z nákupu,tady leje bez přestání děs.To vám počásko ještě vyšlo,u nás už prší od včera odpoledne.Byla jsem na nákupu a měli 50%na všechno ovoce a zeleninu,tak škoda že jsem tam nešla už dopoledne,ted skoro nic neměli už.Koupila jsem akorát jablíčka goldeny přes dvě kyla a nějaký obyč červený jablíčka taky dvě kyla.No a ze zeleniny jen poslední tři porky co tam měli,tak si je nakrájím do mrazáku aspon.
Jdu uvařit kávyčku,manžel kouká na formule tak se na chvilku kouknu s ním a pak začnu frkat ty boty do aukcí.
Mareček kolem osmy byl unavený,tak jsem ho ptala jestli chce jít domů tak mi řekl že ještě ne.Ale jak jsem se ho ptala před devatou,tak už ani neprotestoval.Manžel pořád leží,kdyby jsme tak leželi oba dva tak by jse musela o Marečka postarat tchýně.Tak já radši moc nepiji ,ale pila jsem červené víno s colou.
Taky jsme dostali zákusky domů,ale ještě příjdou odpoledne za tchýní dcery tak půjdem potom dolů na kafíčko. U nás takové slevy v obchodě nejsou,pak ta zelenina a ovoce vypadá.Je to škoda protože pak to musí stejnak vyhodit,kdyby to o něco slevnily tak jsi to třeba ještě někdo koupí. Moc hezké fotečky jsi mi poslala, Marečkovi se líbil ten Ferda mravenec. Děkuji!A jaké boty prodáváš,ve kterých už nechodíš?Tak ti držím palečky ,at něco prodáš.My jsme to už zkoušeli tě vyhledat na facebook,ale nenašli jsme tě tam.Pořád jsme dávali Gabka,tak proto jsme tě nenašli.Tak až bude manžel schopný tak to potom zkusíme tě vyhledat.Tak zatím ti přeji pěkné odpoledne ikdyž deštivé a večer se ti zase ozvu.Papa. ![]()
To je srandovní Gabka
,u nás se to neříká.Vím že na Moravě i jo,ale tady to běžný není.Prodávám botky ty co už nechci,ale hlavně ty co tady mám že jsem si sama na aukru koupila a nesedí mi,tak je chci prodat,škoda když v tom stojej zbytečně korunky.Mám tady dvoje od tchýně co chce zkusit prodat,tak je tam dám taky ale nejdřív musím nafotit.Zatím tam mám asi šestery.
Na tom pohádkovým odpoledni,ten Ferda mravenec byl fakt skvělěj,možná nejhezčí nebo nejsrandovnější
z těch postaviček.Jedna z čarodějnic pak jsem ji viděla už v civilu a to je maminka ze školky co s náma ted od září chodí dcerka její,já ji vubec nepoznala
.Ted o víkendu zvládáme pít čajíčky třikrát
,tak kéž by to mělo učinek.Co vy,pijete poctivě? ![]()
Také přeju hezké odpoledne ![]()
Tak jak tě oslovuje manžel,u nás se opravdu říká Gábka,mám totiž dvě kámošky které se tak jmenují.Tak se na mně nezlob,už to neudělám.To pohádkové odpoledne muselo být super,u nás neměli ty kostými.Čajíčky zatím pijeme pravidelně,akorát včera jsme ho měli jen jednou.Taky bych si moc přála ,aby ti čajíky měli ten zprávný účinek.
A ty boty prodáváš za stejnou cenu jak jsi je koupila,nebo je prodáváš levněji.Mamka koupila Marečkovi takový ten vak na houpání,jenomže máme doma na stropech ten poristiren tak to nemůžem nikde pověsit.Je to ještě v krabici ale je to už rozbalené,uvažuji že bych třeba do obchodu dala inzerát a prodala to za 500kč(jinak to stálo 750KČ.)Tak bych to neuměla dát na internet,jsem fakt anti talent.Opravdu škoda že bydlíme tak daleko od sebe ,mohla bys mi poradit jak na to. ![]()
Ahoj holky,koukám že jste tu zatím 2,tak snad se mohu přidat
Já jsem před 3 lety do Sanusu v Pardubicích chodila a po 3 incem.se zadařilo a ted máme doma 2letou holčičku,a už zase rok se snažíme o druhé a nedaří se takže opět jsme navšívili Sanus a budeme doufat že zase pomůžou
A jak jste na tom vy?Nečetla jsem celý vaše psaní,tak nevím jestli se vám už zadařilo. ![]()
Ahoj Hanulko,vítáme tě tady.Já jsem po dvouch IUI ale nezadařilo se a manžel ted na další nechce moc jít.Tak řeším dilema jak dál.Taky mám pětiletou dcerku,ta se povedla přirozeně po pul roce,ale ted pomalu dva roky a nic.Nakoupila jsem bylinky jak pro mě ale hlavně pro manžela na zlepšení spermií,tak bych byla štastná kdyby to pomohlo.Mě dr říkala že ty výsledky nejsou uplně tak zlý i přirozeně by se mohlo zadařit ale muže to trvat léta,což se koneckoncu ukázuje.Kvuli věku mám pocit že už nemužu čekat třeba pět let.Kolik je tobě a jaký je u vás problém že to nejde,jestli se mužu zeptat.
Ahojky Gábi,no u nás to bylo tak že jsme se snažili 2 roky a nic,takže můj gynek.mě tam poslal,manželovi dělali spermiogram a měl ho taky na hraně,takže nám udělali 1 inc.a nepodařilo se,tak jsme šli na 2 a taky nic,tak mě poslali do Sanusu v Hradci,tam my udělali laparoskopii,profoukli vejcovody a další ovulaci jsme šli na inc a ta se konečně povedla
,takže byl asi problém ve mě.No a ted to vlastně budeme podstupovat znova,jen se modlím abych nemusela zase na tu laparoskopii.no uvidíme.ted jsem měla jít už na krev,ale nevyšlo to(dlouhá hystorie)
takže pudu další měsíc.Mě je 32,no v lednu už 33,takže času taky moc nemám a hlavně bych to chtěla stihnout než bude Kačence 3 roky.A tebe neposlali na tu laparo.?a manžela ukecej to ještě jednou zvládne ![]()
Kami
to se vubec neomlouvej,mě to nevadí jen mě to trošku rozesmává,ale to je co kraj to jiný mrav…
Manžel mi říká Gábi většinou,ze srandy Gabule
.
To víš že jo,zkus to prodat,tak když to nemuže použít tak Marečkovi z těch peněz koupíte něco co se mu bude hodit víc,já to taky tak dělám.Dneska jsem na aukro dala 11 věcí a ceny ruzný.Když je to značková věc tak trošičku víc,ale když už to zas není podle mě žádnej trhák tak to dávám od korunky.Tak se taky zaregistruj na to aukro,heled to jsem zvládla i já a taky jsem takovej malej počítačovej antitalent ![]()
Gábi,já to chci zkusit prodat prvně u nás ,a nebo jsem uvažovala kdyby mamka měla lístek že by jsme to mohli vrátit zpátky.Ale víš vyfotit to umím,ale neumím to zadat do počítače.Můj bratr nemá věčně čas,a manžel to taky neumí.Musí tam být fotka toho co zrovna prodaváš,a platíš tam něco že jsi dam dala tu věc kterou chceš prodat. Manžel ti poslal pozvánku na facebook,není jsi jistý jestli si to obdržela.Jak jses dneska měla v tom škaredém počasí,my jsme byli celí den doma.A má pršet až do středy,tak si neumím představit že budu tak dlouho sedět doma.
Ahojky Hanulko!Já nechodím do Sanusu Pardubice,ale do Ostravy Gyncentra.A s Gábi si píšu protože jsme na tom skoro podobně,a je to fajn si s někým psát a svěřit se svýma problémama.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.