Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak to já zas nemusím ty ledvinky a vnitřnosti,tak to dneska vidím že jsi vzorečky nevyměníme.Květák bud nechám na pátek jako mozeček a nebo ho zapeču ze zeleninou.A druhou půlku květáku dám do mražáku,a přidám tam i pár žampionu.Av zimě budu jen vytahovat sáčky,a dávat do polévky a jídel.Na zahradě nám roste mrkev tak jsi jí oškrábu ,uvařím ve vodě,na sáčkuji a dám do mražáku,a pak v zimě mrkev nekupuji.To máš pravdu s tím pracákem,práci si musíš hledat sama.Je pak blbé když tam chodíš,a oni pro tebe nic nemají.A zase bys dělala prodavačku,nebo nějaký jiný obor.Ani nevím čím jsi vyučená?Mareček ve školce zatím spinká,ale v pátek ho nechám zas doma.Tak to máš krásný dárek pro manžela,protože já nikdy nevím co mu mám koupit.Možná že bude mít v sobotu volno,když ví že máte to výročí.Půjdu si ted obalit ty žampíky,at se pak nemusím honit.
Tak teprve před chvilkou jsem dočistila ty ledvinky,tak jsem si je jen osmahla a dodělám je na večeři.Já to nerada čistím,je to docela práce ![]()
Jojo jsem vyučená prodavačka,šla bych ji ráda dělat ale ne do těhlech obchodáku,to jsou bud 14ctky jako v Bille,v Penny jsou odpolední do 22-23hod.Sice se obchod zavírá v osum ale než se to vše udělá..To je špatný když máš rodinu
.Kdyby se tak uvolnilo místo třeba v normální drogerii,kde maj do 17-18hod.Jdeš jednu sobotu za 14dní.Jenže tady si takovýhle místa lidi držej,za celou dobu co tady bydlíme přijímali jen ve dvou obchodech a jen brigádně za záskok za meteřskou.
Tak si říkám jestli nebude lepší sedět někde u pásu a oddělat si svou osmičku,volný svátky volný víkendy…
No vidíš ty květáky taky jsem říkala že si aspon dva uvařím a namačkám do krabičky a šoupnu do mrazáku.Kouknu schválně jestli nebudou mít někde za dobrou cenu.Nad pátkem jsem taky přemýšlela že Kristy omluvím a uděláme si výlet do Pardubic za babičkama.A Jára by tam mohl přijet po práci pak za náma,zkusím se ho dnes zeptat,na to kino,pak třeba na skleničku…
Tak já zas pádím do školky,odpolko se přihlásím.
Nechte si chutnat,papa ![]()
Ahoj ahoj
,tak jsme doma.Zrovna jsem dopila kafíto s manželem a dodělávám omáčku co měla být k obědu.
Tak jsem si taky koupila květáček na zmražení na zimu a radši hned dva.Měli krásný velký v akci za 20kč,to jsem ani nedoufala že koupím za tuhle cenu,už zas tak moc levný nejsou.
Tak jsem se dnes domluvila s kamarádkou že budeme chodit na břišní tance,tak si zopakuju začátečníky aby jsme chodili spolu.Jdu zahustit omáčku ![]()
Ahojky!
já se ti omlouvám že jsem ti nepopřála obědu,ale nějak mi to nevyšlo.Jak jsem ještě myla nádobí,tak přijela mamka na kole a pak mi nabarvila vlasy.Uvařili jsme si pak kafíčko a dali si trochu vínka,a pak šli pro Marečka do školky.Mareček ve školce koukal že pro něho přišla babi,protože to nevěděl.Jé já bych taky chtěla chodit s váma cvičit,prosím ,prosím.
aspon u toho tance se trochu od reáguješ,a budeš mít super kondičku. A taky Mareček ukázal babi jak jezdí na kole,a babi mu tleskala . ![]()
No jasně,vždyt to je šikovnej kluk a má se čím pochlubit,tak at babi tleská
![]()
To jo to by byla paráda bydlet poblíž,takhle to je tuze moc daleko ![]()
Jakou jsi si dala barvu na vlasky?Já jsem měla v plánu upéct dneska buchtu,ale pak jsem se dala do zametání a vytírání,pak vana a umyvadlo a šup a bylo pomalu pul sedmý,tak zas až zítra.Dneska jsem konečně nastrouhala ten zázvor aby měla Kristy s medem,do čaje ho dávám a ještě to zkusíme takhle.
Naše mamka taky má v plánu přijet příští týden,asi v uterý a přespí tady.Ve středu mi to bodne protože mám schuzku na pracáku a pak hned jedeme do Pardubic k zubnímu s malou,tak aspon tam nebude muset být se mnou na tom pracáku ale projdou se venku s mamkou.
Nebudou to už dneska vysílat Top staru to mýdlo,abych tě mohla vidět.Chtěla bych tě vidět,a jaká jsi byla kočka.
Vlasy mám nabarvené na světlé hnědé,ted mám vlasy kratší tak jsem potřebovala jenom jednu krabičku.Taky piji čaj ze zázvorem,ale nevím jestli to nevadí když i piji ten druhý čaj.Zítra musím jít na pohřeb,ale nevím kdo mi bude hlídat Marečka.Asi řeknu jedné tetě (setře od manžela),aby přišla k nám i hlídat tchána,protože jsme pozvání i na hostinu.Zemřel p.soused hned vedle nás,měl 83 let tak to měl krásný věk .Mamka zítra nemůže říkala že má návštěvu,tak proto přijela dneska.A jak jse měla Kristýnka v plavání,byla zase nadšená .
Tak to jsi určitě fešanda
,no jo vidíš já se ani nezeptala kdy to bude v televizi
.Tak jsem si to radši taky pustila,ikdyž myslím že by nám to mamka její řekla že to budou už vysílat.
Představ si chytla se nám myška
a víš kde byla?Přišel na to manžel že slyšel její chroupání.Byla ve špajzce uplně dole,mám tam krabičky ty plastový tak doufám že jídlo nějaký co bylo o patro víš na to se nepodívala.Zítra to prohlídnu.Mamžel tam dal hned pastičku a během chvilky se chytla.A obráceně…asi přebíhala přes ní.
Mažu do postýlky,ještě mě čeká plnění manželských poviností ![]()
Dobrou noc
![]()
Tak jsem se dneska dívala,tak to nebylo snad příští týden.Tak to je dobře že se myška chytla,moc chytrá asi nebyla.Jen by bylo škoda kdyby jsi mněla něco rozkousané,už bys to pak musela vyhodit.Naše kočky jsou tak přežrané ,že už myši nejí.Teta Lucka jim nosí zpráce zbytky od salámu,takže mají lepší dobrotu.Mamka mi řekla že bych jsi také měla stát za svým,když jsem jí ty dárky koupila.A manžel stál na straně svoji mamky,jsem to věděla že nebude stát na moji straně.Ještě mám na to dva dny,abych se rozhodla ted fakt nevím .Půjdu si lehnou at se trochu vyspím,musíme vstávat v sedum hodin.Ve čtvrt na osum má Pepka námořníka ,a to musí Mareček vydět.Přeji dobrou noc!Papa. ![]()
Ahoooj
,tak to jste dobrý že ráno zvládáte kouknout ještě na pohádku
.Já musím i Kristýnku obléknout,protože by byla jak spomalený filmn
a má na to jen chvilku.
Vypadá to venku zas na krásný den,právě jsem pověsila montérky vypraný tak to krásně uschne.To mi bude chybět to sušení prádla venku,myslím že nám to už pomalu skončí.
Dneska máme na náměstí pohádkové odpoledne,tak je Kristýnka natěšená,budou se tam prý plnit ukoly a dostávat maličké ceny,tak i na to počásko vyšlo.Dneska jsem si koupila ještě jeden ten krásnej květák za 20kč.Klidně bych je ráda všechny zamražila ale nevím jestli se mi to tam vejde,máme docela plnější mrazák.Taky mám pak v zimě ráda květáček,když ho člověk dlouho nemá.Pujdu je postupně uvařit.Včera jsem se na to už vyprdla
Co ty vaříš dnes dobrého?Jo a Jára musí v sobotu do práce,takže muj plán padá škoda.Říkal mi proč si my to neřekla dřív ,já bych to neslíbil že přijdu…Jde sice jen na dopoledne ale stejně,to já chtěla přespat v pátek v Pardubkách,něco popít…
Jeden den o víkendu se stavěj manželovi rodiče popřát mu k svátku,tak budu chystat menší pohoštění.
Ahojky !
Mareček stává kolem půl sedmé,ale já ležím ještě do sedmy ale pak už musím vstát.Po pohádce se převleče,umyjem se a trochu posnídá, a potom jdeme do školky.Dneska dostal Mareček do skřínky časopis paraplíčko.Dělalají to učitelky a jsou tam informace pro rodiče,úkoly pro děti,fotky z akcí které ve školce dělali.Také na internetu jsou fotky,ale to musím ještě učitelku požádat o jméno a heslo,protože stránky jsou zamčené. Nakonec odpoledne bude hlídat Marečka a tchána teta Hela,a já půjdu s manželem na pohřeb.To máte dneska super počasí na takovou akci.Tak to máte podobné ,jak my jsme měli tu akci DEN OBCE,tam taky Mareček plnil různé úkoly a dostával malé dárky(džusík,tatranku, a apod.)Tak to bude mít Kristýnka super odpoledne,jde taky ze školky po o. Dneska asi udělám že zapeču ten květák z bramborem,a udělám okurkový salát.Nechce se mi nic vymýšlet,když musím jít pro Marka dřív.Tak to je škoda že manžílek jde v sobotu do práce,tak jsi fajn večer uděláte někdy jindy.
Tak mám čajíčky doma
![]()
Jen zjistit jak se přesně berou,taky tam nic nemám.Vyčetla jsem jen jak jsem psala že během ms nepít,jinak až 3× denně,ale u toho pánského vubec nevím.Ještě jsem vyčetla louhovat ten pánský 15min,ty ho louhuješ tak dlouho?To už musí být studený.Dostala jsem jako dárek 50g čaje proti chřipce a kašli,tak to se docela hodí
Když si objednám do 30dnu dostanu zas dárkem 50g čaje zdarma a když budu mít objerdnávku nad 400 zase čaj a když nad 700 dozu na čaj za 1kč.To maj docela pěkný akce.Nějaký dozy na ty čaje bych brala,mám jich hodně ![]()
Zítra je nasadím,dneska ještě asi trošičku budu špinit ale od zítřka je začnu vařit.Kolik ti z nich ubylo?Dáváš lžičku?Tady píšou čajovou lžičku na jeden čaj.
Tak to je super že je už budem pít spolu,ale my je pijem jen dvakrát denně.Můj čajík lůhuji jen 10 minut,a manželovi těch 15 minut ale pak mu to trošku ohřívám mikrovlnce.Ale uvažuji že mu taky dám týden pauzu,jak já je taky nebudu pít.Přece je nemůže pít pořád,abych se jich nepřepil.Zatím mi je pije ,protože mu je vařím já,tak uvidíme jak to dlouho vydrží.
Zkusím se pak třeba zeptat v té Ostravě,a jestli nebudou tak si je zase objednám přes internet.Ale tam kde jsi objednávala,tam to bylo výhodné.Manželovi dávám lžičku,a sobě dvě lžičky.A co dneska vaříš ani jsi mi to nenapsala.A dívala jses ve školce kolik u vás stojí ten oběd na celý den,u nás stojí 31 kč.
Taky jsem ráda že už je začnem pít
.Založila jsem tady diskuzi o těch čajích,ale zatím nikdo nepsal.Ted jsem na tom čaji ještě vyčetla že taky dvě lžičky a louhovat 12minut ten Gravozen,taky si myslím že ho budu muset Járovi ohřívat,studenej by nechtěl.
Já mám navaříno tak na dva dny ještě,dělala jsem včera tu omáčku z kyla ledvinek tak toho je dost,tak si myslím že budu vařit až v sobotu.Ted tak přemýšlím že jsem to ve školce četla ale nedočetla
že už vyšla Kristy,dnes na to kouknu
jen jsem četla že děti starší myslím 6ti let platí trošičku více.
Už zas přemýšlím co uvařit o víkendu
,dej mi inspiraci ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.