Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Ja sem mala a mam satek myslim 4,9 (elfans nevim jestli se nepletu
)
A sice ho mam delsi ale me to vyhovuje si ho potom omotam treba jeste jdnou okolo tela a citim se vtom lip
. Kočár mám pužitej za 600kč a jak mě dobře slouží, velká kola velká korba skoro všechno projede. ALe ja si to bez kocaru neumim predstavit ted pres zimu je mala skoro furt v kocare a ja snim hlavne chodim na nakupy, dolu se mi vlezou 3 plny tasky jidla na celje tejden neumim si predstavit ze bych se stim tahla v ruce
ja mam z kocaru takovej nakladak ![]()
@pralalinka vidíš, a já naopak celou zimu kočár skoro nevytáhla a byla jsem šťastná, že se s ním nemusím nikde vláčet v břečkách ![]()
Ale poslední týdny teda pomalu najíždíme na golfáč, aby si synek pomalu zvykal, že ho už nebudu všude jen nosit…
@pralalinka píše:
Ja sem mala a mam satek myslim 4,9 (elfans nevim jestli se nepletu)
A sice ho mam delsi ale me to vyhovuje si ho potom omotam treba jeste jdnou okolo tela a citim se vtom lip. Kočár mám pužitej za 600kč a jak mě dobře slouží, velká kola velká korba skoro všechno projede. ALe ja si to bez kocaru neumim predstavit ted pres zimu je mala skoro furt v kocare a ja snim hlavne chodim na nakupy, dolu se mi vlezou 3 plny tasky jidla na celje tejden neumim si predstavit ze bych se stim tahla v ruce
ja mam z kocaru takovej nakladak
fajn je i taška na kolečkách. na prázné se svezou děti, do busu a ze schodů jí svezu i s dítětem za ruku.
@Ejmi píše:
Ahoj, čekám své první dítko a po delším zvažování jsem se rozhodla šátkovat. Koupila jsem si tedy do začátku dva šátky - pevný vatanai a pružný porte mon bebe. A čím víc o tom teď přemýšlím, je nutné kupovat i kočár? Jde mi o to, aby pak nestál někde v garáži a nebyly to zbytečně vyhozené peníze. Můžu se zeptat, jak to řešíte vy - zkušenější?Střídáte kočárek i šátek? Dík moc za jakékoliv názory
My jsme kočárek používali první tři týdny, pak od té doby co jsem začala šátkovat už syn do kočárku nechtěl, vždycky tam usnul jen chviličku a plakal, v šátku spal krásně i několik hodin. Přes zimu mi šátkování přišlo super, všude se dostanu, syn je v teple a hřeje mě
kočár mi nechyběl. Teď má syn šest a půl měsíce a deset kilo, já unavená z kojení a nevyspání, takže jsem ho po půl roce šoupla znovu do kočárku a líbí se mu tam. Takže teď střídáme šátek s kočárkem, ale toho prvního půl roku nám tu kočár fakt jen zavazel.
@aiko24 Taky tak do 6 mesicu sem ji skoro porad jen nosila kocarem ji vezla jen babicka ty v kocare nebrecela me tam vzdycky berecel. Ale od toho 6 mesice se to zlomilo a je v kocare spokojena
Hedvábné tričko se mi zoufale neosvědčilo bylo drahé jako šlak, vůbec ne příjemné, ne. otěruvzdorné, což byla výhra, protože mi nakonec vzalo reklamaci.
Nevím, proč by začátečníci měli mít delší šátek. Snad leda proto, že delší je potřeba na kolíbku a ta se váže na začátku (věku dítěte). ![]()
@markos : A, to bude asi ono, to jsi na to prisla. Bylo tam napsano „zacatecnik“ a ja to tedy spatne pochopila. No vida, co se clovek nenauci, diky holky.
Tak ja asi zae zacnu satkovat i na ven, tenhle tejdem uz mi dite podruhy rvalo v kocare
takze zase pujdem do satku, jen se bojim co ty moje zada.
Prali, neboj. Když budeš mít dobře navázáno, bude to příjemnější než nosit dítě v rukou či podobně. Odvahu! ![]()
Ahoj, jsem šátkařská začátečnice, tak prosím o radu. Mám šátek zara a skoro dvouměsíční holčičku, vážu jí do kříže s kapsou uvnitř. Myslím, že to mám uvazáne ergonomicky dobře, ale přijde mi, že jí to hrozně zaškrcuje nožičky pod koleny - nemůžou se jí odkrvovat? Znovu jsem si prohlížela videa o vázání a rozhodně tam nikdo nevěnuje tolik péče urovnávání šátku kolem nožiček jako já, ale ať se snažím jak se snažím tak mám pocit, že jí to tam škrtí ![]()
Když jdeme ven tak má na nohách punčocháče, lehké ponožky, pletené ponožky, flísové botky a ještě takové další balvlněné vícevrstvé. K tomu je pod mikinou a po bundou, obojí dole stažené na gumičku, takže myslím, že tam netáhne a nohy má vždycky hodně studené
Když byla menší tak měla nohy schované v šátku, ale to už bohužel nejde tak nevím jak to řešit - víc už jí na nohy snad ani nenandám, už takhle je pak sotva protáhnu když jí do šátku dávám. Kde může být chyba ![]()
@pralalinka píše:
Holky prosim co to je za uvaz
DH, double hammoc.
Mapag, zkus se v úvaz vyfotit. Podsazuješ jí zadeček? To by se pak snad nožičky škrtit tak neměly? ![]()
Mé děti mají také tendenci ke studeným nohám v šátku. Zkus vlněné ponožky - ty u nás zabraly. Klidně dospělácké - bude je mít jako nadkolenky.
@mapag Ahoj, co ji přesně škrtí? Když budeš mít hodně podsazený zadeček a pak roztáhneš pruhy, tak by ji snad nic otlačovat nemělo. A k zateplení, tak já bych ubrala vrstev a dala spíš něco funkčního, naše nosila dlouhé vlňáčky, které měla i přes chodidla, tenké ponožky a MamyMonths botičky , nikdy studené nožky neměla, když byla ještě pod bundou. Nebo si hodně chválí toto .
Většina těch funkčích oblečků se dá koupit z druhé ruky docela bez problému za dobré ceny.
Zadek má podsazený hodně, pak to vyfotim, teď spí.. Jenže ona má látkovku, takže velkej zadek a už jí jakoby nezbývá žádný stehno, takže má ten šátek nahňácaný pod koleny..
My i nějaké návleky máme, ale přestala jsem je používat, protože jsou hrozně dlouhé a zase mi přišlo, že se jí to hromadí pod koleny a škrtí to.
@elfans Díky, asi něco takovýho budu muset pořídit, ale stejnak myslim, že jí zima v tolika vrstvách být nemůže ![]()