Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5883
15.3.13 12:53

Mapag, napadají mě vlněné ponožky jako první vrstvu, klidně pod punčocháče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
15.3.13 20:48

Nic rychlejšího než batoh není. Pokud nahodíš kotrmelcem na záda, tak jen zkontroluješ látku pod zadečkem a zavážeš. Nebo u kapsy po náhozu udělat uzel na hrudi, tím dítě zafixuješ a dovážeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
16.3.13 09:05

Tak jsem vyfotila ten náš úvaz, mám to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.13 21:15

Dá se doporučit nějaký šátek či aspoň značka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
18.3.13 12:43
@mapag píše:
Tak jsem vyfotila ten náš úvaz, mám to dobře?

Mě to přijde fajn :) Dítko není na šikmo, podsazeno se taky zdá být.

@Malá čarodějka
dá se toho doporučit spousta. Hledáš šátek na novorozence nebo na odrostlé batole? Nejoblíbenější značky jsou Nati, Ellevill, Didymos, Storchenwiege, Hoppediz, Girasol,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 23:12

Hledám šátek pro novorozence, v kterém budu mímo nosit celou dobu, co mi to má špatná záda dovolí, ale co nejdéle. Doufám, že se do nošení zapojí i muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.3.13 23:15

Čarodějko, těžko radit. Být tebou, jdu do zanošenoho, nosí se líp, netlačí. Momentálně bych asi vybrala Nati. Případně další značky, co psala Agy. Fajn cena je u Storchů. Didy má různé vzory, Zary jsou zas elegantnější. Takže vybírej i okem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
19.3.13 08:06

@CokeLady A nosítko? Je to mnohem rychlejší nahození a pro začátek určitě jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
19.3.13 08:08

Holky mhla bych poprosit nejaky uvaz, kde ma mimco volne ruce? To moje mlade ma porad tolik prace, a jeste se chci zeptat, od kdy vazete mrnata na zada a jak se tam vaze mimino okolo pulroku? Diky diky

• Citovat
  • Upravit
81479
19.3.13 08:47

Holka byla na zádech od 3 měsíců, s rukama uvnitř. Váže se stejně jako starší, jen se musí na záda dopravit bezpečně s ohledem na to, že neudrží samo vertikální polohu. Takže nához kotrmelcem přes hlavu. Ruce venku měla až když sama seděla. A s rukama venku se dá uvázat jakýkoli úvaz - batoh, DH, kapsa, batohokapsa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
19.3.13 09:35

CokeLady, vážeš na břicho? Tam je v klidu? Můžeš taky šoupat na záda přes bok, nebo nosit na boku. Někdy to chce trénink, dítě pak ví, co je čeká a je víc v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.13 15:47

Zdravim, chtela bych se zeptat, jestli si ditko zvykne na vertikal? Mam ji tam 10 minut max a zacne protestovat. Je dost zvedava, takze doufam, ze si zvykne a bude to mit rada… vazu ji ve predu kriz s kapsou venku a premyslim nad uvazem na zada, aby mela lepsi rozhled a vydrzela. Co doporucujete za uvaz?
Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
19.3.13 16:25

Holky, jdu pro radu, včera jsem poprvé zkoušela šátek. Přišla mi ukázat sousedka - kolébka v kříži s kapsou. Ale jak tak koukám na ta videa na youtube, tak je to trošku jinak - myslím, jak jsme tam vkládaly malého. Na youtube vkládají mimi do toho vnitřního pruhu nejdřív zadečkem a hlavičku má v tom v nějším pruhu. Mi to včera sousedka ukázala, a malého vkládala do vnitřního pruhu celého a pak přetahovala ten vnější pruh a pak kapsu.
Je to jedno, jestli ho tam dám i tím druhým způsobem? Žádné video s tím jiným jsem zatím neviděla.
Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
19.3.13 16:41

@Mahja Pokud si dobře pamatuju, tak do kolíbky jsem ho dávala celého do toho vnitřního pruhu prdkou napřed…i nám to tak ukazovala paní na kurzu, tvá sousedka ti ukazovala úvaz tak, že prdelka byla ve vnitřím pruhu a hlava JEN v tom bočním? To mi nepříjde moc bezpečné, jestli jsem to správně pochopila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.3.13 16:41

S prvním dítětem ve 12ti týdnech bych se asi bála. Můžeš zkoušet a uvidíš. Na naučení je asi nejlehčí batoh, na nošení takle malého dítěte něco vícevrstvého. Já nosím jedině v double hammoku, někdo si chválí kapsu na záda, mě se nikdy nepovedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí