Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@tytyty píše:
Holky nesila jste nektera vsadku do bundy ze softu alpinepro? nemate tucha jaky tam je zip- teda vim, jaky je, ale kde ho sehnat, aby ten protikus byl stejny?
nešila. ale jestli to nejde sehnat, koupila bych na aukru nějakou starou mikunu Alpine Pro a zipy vypárala.
mrknu doma, jestli nějakou starou nemám.
@Lama Lama do flisky to vyresim jednoduse, tam je zip docela obycejny, ale ta softka ho ma takovy pogumovany, no zkusim u nas galanterku a uvidim..
@tytyty Neseženeš a nový našívat se moc nevyplatí, protože jsou právě pogumovaný a nepromokavý. Buď jak píše Lama, nebo vybrat jinou bundu.
@tytyty ještě je řešení našít druhý zip zevnitř bundy pod ten originální.
Mám dotaz na vás, co už máte trošku starší batolata. Jak často je poponášíte? Mimčo se narodí a staršímu bude rok a 3/4. Plánovala jsem elastik, že pak půjde do manduky, ale teď si říkám, že by možná byl rozumnější pevný, protože starší, i když už mu budou 2 a víc, třeba bude taky chtít ještě poponášet, tak abychom měli možnost nosit oba současně.
Jak to máte vy? Nosíte i starší, nebo jste úderem narození druhého přestaly?
@Jitu2 píše:
Mám dotaz na vás, co už máte trošku starší batolata. Jak často je poponášíte? Mimčo se narodí a staršímu bude rok a 3/4. Plánovala jsem elastik, že pak půjde do manduky, ale teď si říkám, že by možná byl rozumnější pevný, protože starší, i když už mu budou 2 a víc, třeba bude taky chtít ještě poponášet, tak abychom měli možnost nosit oba současně.
Jak to máte vy? Nosíte i starší, nebo jste úderem narození druhého přestaly?
u nás to vyřešil starší, nosit nechtěl. teda chvíli po porodu v rámci žárlivosti jo, ale po měsíci konec. Já teda měla šátků mraky, tak jsem to neřeřešila. Starší se většinou pohyboval na motorce nebo pak na koloodrážedle. Nosila jsem jen když jsme hodně chvátali. Případně střídala mldší nosit, starší na kočáře a pak obráceně starší nosit, mladší na kočáře. pEVNÝ BYCH KOUPILA TAK JAKO TAK, STEJNAK HO JEDNOU UŽIJEŠ. PROBLÉM JE JAK DLOUý. Na poponášení batolete je lepší krátká na batoh na záda, na mimino dlouhý na KsK na břiše.
@Jitu2 jestli nemas elastik, tak elasticky znacka nevim-dostala jsem, ti muzu pujcit. Ale ja ho mela tak do 6 kilo, pak uz se provesoval a sla jsem do pevneho. Ale mam ho u kamaradky, tak bych ho musela vybrat nazpet. No rozmysli a dej vedet ![]()
Jitu, jo, po porodu jsem nosila i starší. Rozdíl mezi nimi je rok a ti čtvrtě (jako lama). jenže starší je miořádně nosivá. Občas jí poponáším dodnes.
Momentálně mám tento model: mladší na záda a zavazadlo na záda, abych měla volné ruce a v případě potřeby mohla starší poponést v náručí. Jinak obvykle používám motorku nebo boby, prostě nějakou pojistku.
@Jitu2 asi budu muset, dnesak jsem stravila hodinu v sekaci porovnavanim zipu a nic nesedi:(
Tytyty, myslím, že seženeš jen ztěží. A proč nekoupíš dva obyč. nové zipy a nepřešiješ to?
@markos no chci tu vlozku do dvou flisek-moji a chlapovi, maji stejne zipy a presivat se mi to nechce. ale nejspis to tak dopadne.
Ahoj holky, prosím o radu - jaký šátek byste mi doporučili, se lnem nebo vlnou? Mám možnost za stejnou cenu Didymos ten i ten, tak nevím, jaký vybrat.
@Emno píše:
Ahoj holky, prosím o radu - jaký šátek byste mi doporučili, se lnem nebo vlnou? Mám možnost za stejnou cenu Didymos ten i ten, tak nevím, jaký vybrat.
jako jediný šátek bych doporučila bavlnu. Když už bych musela vybírat mezi vlnou a lnem, tak len. Šátek s příměsí bych doporučila až jako další šátek, třeba kraťas se lnem. nebo vlnu na zimu. U vlny z druhé ruky bacha, aby nebal sražený.
Myslela jsem si, že vázat novorozence bude to nejtěžší, ale neni to pravda - je to čím dál horší! Beátka už je hrozně velká, těžká a má šílenou sílu, při vázání se mnou často bojuje (asi zkouší pevnost úvazu) ačkoli se jí v šátku hrozně líbí, zaklání se a vyklání se na všechny strany, nohama se zapírá…a já utahuju klidně třicetkrát a stejně dotahuju znovu když usne. Máte někdo nějaký tipy jak z toho ven? Nějakej chvat nebo já nevim, ale vázat pokaždý půl hodiny se mi vážně moc nechce ![]()
A kde maj vaše dítka nohy? Jde to uvázat je tak, aby „seděly“ nohama níž než v pase? Mně tam potom tlačej ty kosti, tak nevim jestli to dělám nějak blbě…a když je v pase tak už mi pomalu začíná překážet hlavou ![]()
Neumím si to představit. Když mám dobře podsazeno, tak mi nic nevadí. Ještě je možné zkusit kolíbku, jestli by se ti tam nedávala lépe. Nebo KsK venku, ten navážeš a pak až dáváš dítě.