Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
831
9.4.13 09:00

@elfans
A proč ne radši len než bavlnu? Je pravda, že u vlny se bojím praní, že mě to bude prudit.
Myslela jsem, že 1 šátek stačí… nějaký univerzální. Na co dva..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
9.4.13 09:07

@Anielka
ja jsem chtela vazat hnedky kolibku, ale zatrhl mi to ortoped kvuli kyclim. Na vertikal jsem si troufla, az kdyz byl mladochovi tusim mesic, to uz mel pres 5 kg. Ale je to o pocitu, urcite to jde i driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
9.4.13 09:08

@Emno Třeba právě kvůli žehlení. Ale já se lnem zkušenost nemám, údajně mají být nosnější než bavlna, ale zase docela tuhé. Zkus se třeba mrknout na nosenideti.cz, tak určitě majitelky šátku se lnem najdeš a poradí.
Co přesně máš vybrané za šátky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
9.4.13 09:11

@elfans Tento s vlnou je Didymos indio Teviot, velikost 5.
Holky, je to věda - jako vše :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.4.13 09:17

@Emno Ja teda zacinam s nosenim, mam jen satek. :) Ja mam lneny… ale co jsem cetla, tak ten lneny je horsi na udrzbu, musi se hodne zehlit, jinak se delaji sklady. Tak proto je asi lepsi jako jeden satek bavlna, je proste snazsi na udrzbu.

Diky, necham to na vikend a pak se odhodlam :-)

• Citovat
  • Upravit
5254
9.4.13 09:19

@Anielka Fotky, na ten tvůj nádherný šátek se moc těším:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.4.13 09:38
@Emno píše:
@Lama Lama Lamo, díky. A proč je podle tebe lepší jen balvněný? Ve lnu a vlně se prý míň potí, to by se zrovna mně hodilo, potím se hodně :)

vlna na léto fakt nejde, je v tom vedro. Navíc s vlnou je vopruz s pranim - v ruce nebo opatrně v pračce na minimum otáček. Schne to pak dlouho. Takže spíš nosíš vlnu jen na příležitosti, kde nohrozí, že se ušpiní. Třeba do lesa to šátek nebude.

Len. Ten už bych si jako jediný šátek na větší dítě dovedla představit. Je třeba ale žehlit. Na miminko mi přijde len tuhý. Ikdyž je miminko a miminko. čtyřapůlkilový žravý novoš do něj do šestinedělí vyloustne. dvouapůlkilový nejedlík se do něj bude balit blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
9.4.13 10:27

@Anielka Já se nejdřív asi týden pokoušela umístit jí do Haipa Daipa vaku, ale bezúspěšně…takže třeba v deseti dnech šla do vertikálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
9.4.13 10:44

@Lama Lama Lamo, díky moc za názor. Zní mi to logicky. Je pravda, že o žehlení lnu už jsem někde četla. S tou vlnou se mi to taky na léto nepozdává, ale někde zas holky psaly, že jak je termoregulační, tak prý ok. Nosí se vlastně i funkční prádlo z vlny merina, a to i v létě, tak jsem si říkala, že třeba to bude ok.
Zkusím teda pokouknouti po bavlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
9.4.13 11:03

Já jsem poctivě vázala kolíbku, někde jsem vyčetla, že vertikál nejdřív od 3m a radši ještě později. Ze začátku to bylo fajn, kolíbka byla pro synka menší zlo než prdíky. Ale jak ho přes den přestalo bolet bříško, převládl u něj odpor a nechal se kolíbkovat jen večer a přes den odmítal. Navíc v kolíbce strašně blinkal. Takže mi zas nezbylo než chovat na ruce. Vertikál snášel vždycky jen chvilku, taky nic moc. A pak jsme zkusili manduku a ta mu sedla, tak od necelých 3m byl už jen v ní. Zpětně je mi líto, že jsem ji nezkusila dřív, ušetřila bych si nervy.
Druhátko mám v plánu nosit okamžitě, ale bude hodně záležet, jestli se syneček do léta uráčí chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
9.4.13 11:21

Tak teď se mi povedlo navázat krásně nízko, nechápu to. Ale zase se u toho hrozně vrtěla, tak jsem uvázala jen tak nekvalitně narychlo na usnutí a jakmile usnula, tak jsem převázala a normálně jsem si jí v tý kapse svezla níž a dotáhla. Nevim jaktože to nejde, když je vzhůru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
10.4.13 07:15

@Anielka

Děkuju, už pokukuju po bavlně, asi máte pravdu, holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
10.4.13 09:34

Vlna je FAKT tepla. Nadelila jsem si ji pod strom a od te doby nosim skoro jen v ni, protoze pres leto bude chudinka zahalet.
Ve 30C teplotach se clovek pece ve vsem, ale hutny vlveny satek bych si nevzala ani kdyby me nutili. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81479
10.4.13 12:42

Ty vlněné trika jsou tenoučké, prodyšná. šátek na batole být tenký nemůže, zas tak moc ta vlna nosná není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
10.4.13 17:56

A jaký byste doporučily šátek na léto: Zjistila jsem, že akutně potřebuju druhý :mrgreen: Ne vážně, Zara se mi pere, do sušičky nemůže a nevim jak budu uspávat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí