Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
10.4.13 18:56
@mapag píše:
A jaký byste doporučily šátek na léto: Zjistila jsem, že akutně potřebuju druhý :mrgreen: Ne vážně, Zara se mi pere, do sušičky nemůže a nevim jak budu uspávat :think:
:mrgreen: Asi nějaký lněný. Nebo bambus-len Nati.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
10.4.13 19:06

No-cotton Nati. Jestli ti nevadi zehleni. Neprekonatelnej uzasnak!!!

• Citovat
  • Upravit
4969
10.4.13 20:07

Žehlení mi vadí příšerně - bez toho to vážně nejde? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
10.4.13 20:11

Teď koukám na nošenídětí a tam maj jen šátky len + bavlna, bez bavlny ne :nevim: A jsou tam různé poměry lnu a bavlny - v čem je co lepší prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.4.13 20:13
@mapag píše: Žehlení mi vadí příšerně - bez toho to vážně nejde? :oops:

podle mě jde, jen počítej s tím, že ten šátek pak blbě budeš prodávat. Dělaj se na něm sklady, pokus se nežehlí, tak se zafixují. Někdo hrozí tím, že šátek může ve skladu rupnout. Mě přijde, že u tlustého lnu je to blbost. U tenkého s rozjíždějící vazbou jsem o tom už slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
10.4.13 20:21

@Lama Lama Fakt, jo? To rupnutí mě teda děsí! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
10.4.13 21:54

Len-bambus bez balvny dělá Nati, jsou to limitované edice, ale v bazárku je občas někdo prodává. Podívej se na www.isatky.cz tam je největší výběr nových.
U 50%lnu se víc projeví vlastnosti lnu, ale pozor, aby nebyl moc tenký, to bylo třeba Agave nebo některá india.
Mně se s nežehleným šátkem hůř váže, ale viděla jsem i hodně zanošené šátky, které nikdo nežehlil a byly příjemné :nevim: Já žehlím jen kapesníky, košile a šátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
10.4.13 22:59

Mapaq, mám Nati bambus-len i bavlna-len. Pokud chceš něco se lnem, tak se připrav na to, že občas vyžehlit se to musí.

Bavlna-len: vázala jsem i malé mimino do kolíbky - v pohodě. Když jsem v tom nosila těžké batole, tak měl své limity. Žádná katastrofa, ale radši jsem sáhla po něčem jiném. Je úžasně jemný, vůbec ne nějaké tvrdé lněné prkno. Mimo jiné ho prodávám (neúspěšně).

Len-bambus: Kolíbka v pohodě, je velmi poddajný. Dále vyzkoušeno na batoleti 14,5kg. Nesla jsem asi 20 minut a bylo to v pohodě. Na to jak je ten šátek celkem tenký, tak mě překvapil Náročnější údržba (při praní hrozí sražení). Vyrábí se veskrze jen ve světlých barvách. Foto v této diskusi o pár stránek zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
11.4.13 08:32

Máte zkušenost s Nati koalami? Jsou dobré? Pořád po nich pokukuju :) Chci šátek hlavně na malé miminko, máme manduku.
Jinak můj snový je Nati Pancy Beige, ale v bazarových je jen s merinem a to se bojím, jestli by nebyl moc teplý. Mimčo bude v srpnu :think: A já s letním nošením nemám žádné zkušenosti, Vojta byl v létě v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
11.4.13 08:37

@Jitu2 Nati Pancy Beige je myslím teď v bazárku na nd:) Je nádhernej, taky se mi moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
11.4.13 08:40

@elfans jj, právě na něj chodím koukat :) Ale chlapovi se (kupodivu) vůbec nelíbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
11.4.13 09:58

@markos se žehlením se už smiřuju, ale teď právě nevím jestli teda s bavlnou a kolika procenty a nebo s bambusem, protože zároveň chci aby byl hodně nosný. Vážu vertikál, kolíbku ne e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
11.4.13 15:31

Nosný šátek je většinou silnější, na léto bych ho rozhodně doplnila funkčním oblečením. Ale ty budeš mít relativně malé miminko, tak tě nosnost tolik trápit nemusí.
Z veder mám zkušenost s Rosalindou od Didymosu (50% lnu), no-cotton otestuju toto léto poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
11.4.13 16:58

Tak ale chci aby vydržel i na další léto, na další děti a tak…ale je to teda vždycky tak, že čim nosnější, tim hutnější šátek, jo? (v rámci materiálu samozřejmě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
11.4.13 18:55

Mapaq, tuhle teorii (úměra nosnost - tlouš´tka ) pro mě boří No cotton od Nati.

ale teda jak nemám v ruce tlustý cucek šátku při vázání, tak jsem nesvá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí