Jak upravit sedadlo řidiče v autě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pocahontass píše:
Tak pro všechny moralisty a rejpaly.
Posuzována jsem byla jako každý jiný u svého obvodního lékaře. Řidičský průkaz jsem si dělala jako každý jiný v normální autoškole.
V dnešní době existují auta s nastavitelným sedadlem ve kterém nemám absolutně žádný problém jak s rozhledem tak délkou noh na pedálu.
Jenže takové auto nechci.
Moje žádost o radu byla jasně zmíněná, takže se nezlobte, ale Vaše moralistické komentáře, o tom jak mě mají policisti zastavit nebo jak je Felicie šrot si prosím odpusťte.
Nežádala jsem o radu ať si koupím jiné auto nebo jestli smím či nesmím mít řidičák. Světe div se, mám ho a nikde nebyl žádný problém.
Je naprosto nevhodné zmiňovat podsedák když nikde nebylo dáno, že jsem v něm řídila.
Ujišťuji Vás ale, že s koupí Felicie nehodlám spěchat a společně se zaplaceným autodozorem vyberu tu v nejlepším stavu.
podsesak si jako prvni zminila ty, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
podsesak si jako prvni zminila ty, ne?
“Je naprosto nevhodné zmiňovat podsedák, KDYŽ NIKDE NEBYLO DÁNO, ŽE JSEM S NÍM ŘÍDILA.”
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pocahontass píše:
Proto potřebuji předělat sedačku 😂 🤷🏼♀️… Aby to bylo bezpečné a pohodlné..
No, jedině vyhodit sedačku a navařit tam delší dráhu na posuv, nic jiného mě nenapadá
Někde jsem o tom nedávno četla, jak je to ale s bezpečností netuším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pocahontass píše: “Je naprosto nevhodné zmiňovat podsedák, KDYŽ NIKDE NEBYLO DÁNO, ŽE JSEM S NÍM ŘÍDILA.”
to chapu, ale ty sama si tu moznost zminila, tak se nediv, ze ji zmini jeste nekdo dalsi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, ale Felicie je náhodou docela dobré první auto.
(No dobře, já ji měla taky jako první, tak jsem trochu zaujatá.)
Lepší než nadupaný BMW nebo Audi. Ono to člověka ani moc nepustí do blbostí, pokud bude šikovná, tak se má aspoň šanci naučit řídit auto, a nespoléhat na elektroniku. Oprava bude vždy levná.
Na druhou stranu, už bych to znovu řídit nechtěla (Feldu ještě pořád v rodině máme, poslední roky slouží jako auto poslední záchrany, má kouli, takže se půjčuje tomu, kdo ji na autě nemá, ale bohužel čím dál stojí, tím častěji se stává, že přijdeme a zase nenastartujeme). Chybějící posilovač řízení (když máš 147 cm, tak máš na to auto dost síly? Ono se to nezdá, ale třeba už hodinová trasa může unavit), absolutně příšerná pasivní bezpečnost (když budeš podsazená, co udělá airbag? Pokud se tedy vůbec spustí), čím dál tím méně ochotných servisáků.
Co tě žene za tím autem? Nostalgie? Musím uznat, že my třeba často mluvíme o tom, že bychom ji prodali (na STK ji vždy chválí, že v okolí není zachovalejší, ale prostě se poslední dobou opravdu velmi často něco kazí), ale máme k ní všichni citový vztah - máme ji od prvního kilometru, brácha ji obrátil na bok (beze škody), já s ní měla první VELKÝ smyk, jeli jsme s ní do Chorvatska…
P. S.: Od doby, co jezdím s výrazně novějšími auty, tak mě policajti nestaví. Za jedné památné cesty z noční mě s Feldou zastavili dokonce třikrát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vim, ze je to jen par cm a neni to obecne vzato hendikep, ale precejen se na to koukni trochu realisticky. Ano, auta jdou upravit, i felina, kdyz uz to musi byt, ale takova uprava musi byt schvalena. Nejde jen prehodit sedacku v tomto pripade. Nebo koumat nejake salamounske reseni, jak ji pozvednout.
Nejen pro vlastni bezpeci, ale i ostatnich.
Nemuzeme mit vse, co chceme.
Zvaz jiny typ auta, a kdyz uz felinu, tak to nech aspon upravit seriozne, ikdyz to bude stat vic nez to jine auto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše:
Hele, ale Felicie je náhodou docela dobré první auto.(No dobře, já ji měla taky jako první, tak jsem trochu zaujatá.)
Lepší než nadupaný BMW nebo Audi. Ono to člověka ani moc nepustí do blbostí, pokud bude šikovná, tak se má aspoň šanci naučit řídit auto, a nespoléhat na elektroniku. Oprava bude vždy levná.
Na druhou stranu, už bych to znovu řídit nechtěla (Feldu ještě pořád v rodině máme, poslední roky slouží jako auto poslední záchrany, má kouli, takže se půjčuje tomu, kdo ji na autě nemá, ale bohužel čím dál stojí, tím častěji se stává, že přijdeme a zase nenastartujeme). Chybějící posilovač řízení (když máš 147 cm, tak máš na to auto dost síly? Ono se to nezdá, ale třeba už hodinová trasa může unavit), absolutně příšerná pasivní bezpečnost (když budeš podsazená, co udělá airbag? Pokud se tedy vůbec spustí), čím dál tím méně ochotných servisáků.
Co tě žene za tím autem? Nostalgie? Musím uznat, že my třeba často mluvíme o tom, že bychom ji prodali (na STK ji vždy chválí, že v okolí není zachovalejší, ale prostě se poslední dobou opravdu velmi často něco kazí), ale máme k ní všichni citový vztah - máme ji od prvního kilometru, brácha ji obrátil na bok (beze škody), já s ní měla první VELKÝ smyk, jeli jsme s ní do Chorvatska…
P. S.: Od doby, co jezdím s výrazně novějšími auty, tak mě policajti nestaví. Za jedné památné cesty z noční mě s Feldou zastavili dokonce třikrát.
Abych pravdu řekla tak nevím co mě k tomu autu vede. Určitě vím, že bývá bez posilovače. Chtěla jsem ji hlavně na rozježdění po okolí ne na daleké cesty.
Určitě by mi bylo na začátek líto odřít nějaké dražší normální auto, kterým bych jezdila po městě než Felicii.
Na nějaké daleké cesty či na cesty do práce budu mít nové.
Proto potřebuji upravit sedačku. Nic víc nic míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kockazvysocan píše: . Mám 160cm a čerstvý řidičák na „A“ a rozhodně jsem v autoškole nebyla nejmenší. V době konání zkoušek jsem rozhodně nevěděla, jakou motorku si koupím. Ani moje kolegyně, která měla 157cm. Takže zrovna tohle asi nikdo neřeší.
Jenže zakladatelka má 146cm. Neměla by řídit auto, pokud nemá zvláštní povolení a speciálně upravený vůz. Tak to prostě je. A řešit se to bude hodně, až způsobí nehodu, nebo bude jejím účastníkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrnko Proto v dotazu jsem zmínila jestli někdo neví kdo to děla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čičorečka píše:
Jenže zakladatelka má 146cm. Neměla by řídit auto, pokud nemá zvláštní povolení a speciálně upravený vůz. Tak to prostě je. A řešit se to bude hodně, až způsobí nehodu, nebo bude jejím účastníkem.
Nechápu proč bych kvůli své výšce nutně měla způsobovat nehodu. V posudku pro úřady od doktora jsem svou výšku měla jasně napsanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čičorečka píše:
Nepotřebuji ani speciální auto!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pocahontass zkus se zeptat na nejake asociaci hendikepovanych. Urcite ti poradi. Ale protoze nemas hendikep, pojistovna ti asi neprispeje, takze to bude trochu drahe. A predpokladam, ze bude treba zmena technicaku, takze si zjisti, jestli se da prestavet jakekoli auto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hoďte se vážení do klidu. Felicie se dělaly jak s posilovačem řízení tak s airbagy a jejich technický stav a tudíž bezpečnost v provozu je daleko větší než většina aut do stotisíc, nad kterými by vás ani nebapadlo se pozastavit. Nikdo z vás tady nemáte ani páru o tom, jaká auta se nabízí a většina z vás ani ve felicii nejezdila. Takže co vlastně kritizujete? Pokud si zakladatelka pořídí upravenou homologovanou sedačku a instalují ji tam v autorizovaným servisu, tak bude auto stejně bezpečný, jako kterýkoliv jiný. Výše investice je její věc, vy jí to platit nebudete. Ve feliciích jezdím už dvacet let a neshledávám na nich nic špatnýho na rozdíl od spousty vraků, co jezdí po silnicích. Jen holt pro někoho nejsou dost hógofógo
.
- Citovat
- Upravit
@Čičorečka píše:
No tak psala si o 160 cm na motorku. A menší musí mít předem schválený typ a to prostě tak nefunguje. U 157 cm to nikdo neřešil. Takže 4 cm na B asi taky nikdo neřeší. Případ je to úplně stejný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit