Jak upravit sedadlo řidiče v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
98
26.1.21 18:28

@Pocahontass Jenže pojišťovna, když zjistí jakou máš výšku a tím pádem, že v tom autě jsi neměla co dělat, tak nehledě na to že to nebude tvoje vina, tak pojišťovna v tu chvíli nic nezaplatí a veškerá vína a škoda půjde za tebou, protože jsi řídila auto, ve kterém jsi neměla co dělat… Být tebou vyzkoušel bych si nějaký auta jiný, který by ti sedli, třeba ten Peugeot 206 1.9D jednoduchej, nenáročnej, spolehlivej motor, laciný auto o velikosti Felicie, nebo cokoliv jinýho ale aby se ti v tom dobře sedělo a zároveň měla dobrý výhled a mohla bezproblému řídit. Kdybys chtěla změnit dráhu kolejnic, tak by to jen tak nešlo, protože ta dráha je nastavená nějak vůči pásům, airbagu apod. Takže pokud se ti opravdu ve Felicii nesedí dobře, opravdu bych se na to vykašlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.21 18:31

@Autař kdybych neměla co v autě dělat tak bych si nemohla udělat ani řidičský průkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
26.1.21 18:32
@Janli píše:
Hoďte se vážení do klidu. Felicie se dělaly jak s posilovačem řízení tak s airbagy a jejich technický stav a tudíž bezpečnost v provozu je daleko větší než většina aut do stotisíc, nad kterými by vás ani nebapadlo se pozastavit. Nikdo z vás tady nemáte ani páru o tom, jaká auta se nabízí a většina z vás ani ve felicii nejezdila. Takže co vlastně kritizujete? Pokud si zakladatelka pořídí upravenou homologovanou sedačku a instalují ji tam v autorizovaným servisu, tak bude auto stejně bezpečný, jako kterýkoliv jiný. Výše investice je její věc, vy jí to platit nebudete. Ve feliciích jezdím už dvacet let a neshledávám na nich nic špatnýho na rozdíl od spousty vraků, co jezdí po silnicích. Jen holt pro někoho nejsou dost hógofógo :mrgreen:.

Ve Felicii jsem dělala autoškolu, takže vím. A fakt jsem ráda za své auto, které opravdu neni do 100.000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33443
26.1.21 18:32
@Pocahontass píše:
Abych pravdu řekla tak nevím co mě k tomu autu vede. Určitě vím, že bývá bez posilovače. Chtěla jsem ji hlavně na rozježdění po okolí ne na daleké cesty.
Určitě by mi bylo na začátek líto odřít nějaké dražší normální auto, kterým bych jezdila po městě než Felicii.
Na nějaké daleké cesty či na cesty do práce budu mít nové.
Proto potřebuji upravit sedačku. Nic víc nic míň.

Jsou feldy i s posilovacem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.21 18:34
@Pocahontass píše:
@Autař kdybych neměla co v autě dělat tak bych si nemohla udělat ani řidičský průkaz.

V posudku o způsobilosti byla moje výška jasně psaná. Kdybych opravdu neměla řídit tak by to neschválili a já si tudíž nedělala řidičský průkaz. Na pojišťovně jsem byla hned po dokončení. 😂 😂 😂 O mojí výšce jsou srozuměni a vědí o ni i přesto nebyl problém pojistit vozidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
26.1.21 18:35
@Autař píše:
@Pocahontass Jenže pojišťovna, když zjistí jakou máš výšku a tím pádem, že v tom autě jsi neměla co dělat, tak nehledě na to že to nebude tvoje vina, tak pojišťovna v tu chvíli nic nezaplatí a veškerá vína a škoda půjde za tebou, protože jsi řídila auto, ve kterém jsi neměla co dělat… Být tebou vyzkoušel bych si nějaký auta jiný, který by ti sedli, třeba ten Peugeot 206 1.9D jednoduchej, nenáročnej, spolehlivej motor, laciný auto o velikosti Felicie, nebo cokoliv jinýho ale aby se ti v tom dobře sedělo a zároveň měla dobrý výhled a mohla bezproblému řídit. Kdybys chtěla změnit dráhu kolejnic, tak by to jen tak nešlo, protože ta dráha je nastavená nějak vůči pásům, airbagu apod. Takže pokud se ti opravdu ve Felicii nesedí dobře, opravdu bych se na to vykašlal.

Napsal jsem něco špatně a to, že na výšce nezáleží (u skupiny B) takže tě nebudou popotahovat za výšku ale porušíš tím 361/2000sb. §3 odstavec 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
26.1.21 18:40
@Kockazvysocan píše:
No tak psala si o 160 cm na motorku. A menší musí mít předem schválený typ a to prostě tak nefunguje. U 157 cm to nikdo neřešil. Takže 4 cm na B asi taky nikdo neřeší. Případ je to úplně stejný.

Psala jsem o 160 na řidičák D, jako je třeba autobus. Áčko, tedy motorka, stejně jako auto, tedy B, je od 150cm. četla jsi ten můj příspěvek pořádně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
26.1.21 18:44
@Pocahontass píše:
Nechápu proč bych kvůli své výšce nutně měla způsobovat nehodu. V posudku pro úřady od doktora jsem svou výšku měla jasně napsanou.

Nemusíš způsobit nehodu kvůli výšce (i když vzhledem k tomu, že nemůžeš z anatomického hlediska zároveň vidět dobře přes kapotu a dosáhnout na pedály). Jde o to, že pokud nehodu způsobíš, nebo budeš jejím účastníkem, bude to velký problém. Minimálně s pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
26.1.21 18:44
@Čičorečka píše:
Psala jsem o 160 na řidičák D, jako je třeba autobus. Áčko, tedy motorka, stejně jako auto, tedy B, je od 150cm. četla jsi ten můj příspěvek pořádně?

Tak to pardon, ted jsem to přečetla znovu. Nějak mi to A splynulo s těmi 160cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.21 18:50

@Autař Chápu, že domácí změna sedačky je špatně ale myslím si, že servis by měl vědět co dělá aby to bylo tak jak to má být. I se zapsáním v technickém průkazu.

Co se týče speciálního auta jak někteří tady zmiňují, tak nelze ani není potřeba v normálním autě, kde se dá sedačka zvednout tak je to bez problému, nohy i výhled. Jde jen konkrétně u té pekelné Felicie. Pak mě tu obviní, že mám řidičák ikdyž ho mít nemám. Pochybuji, že by byl schválen, kdybych ho nemohla mít.
Pak že způsobím autonehodu když jsem tak malá 🤷🏼‍♀️ Ta Felicie se neobjeví v provozu se 400 auty. Chci ji na rozježdění. Do práce bude normální nový auto kde sedačku upravovat nemusím. A ani tu nic vysvětlovat nemusím jen mě uráží vaše označení hendikepované osoby se speciálním autem, která si děla řidičák u šmelaře. Přitom zdravotní způsobilost neposuzuje Autoškola nýbrž obvodní doktor a úřady.
Nechte si ty vaše komentáře pokud míníte člověka za každou cenu nějakým způsobem a svyma rozumama poučovat a hanit.

Pokud se bojíte o své životy na silnici, tak poučujte lidi, kteří dobrovolně na silnici nevidí v kdejakych BMW nebo audi a opravdu bourají kde můžou, nedodržují předpisy a o rychlosti ani nemluvím. Mluvte o těch, kteří vas při vaší rychlosti 50 km/h v obci předjedou. Věřte mi, že mě s tou felicí ve městě opravdu nepotkáte.

Už toho mám fakt dost 🤷🏼‍♀️ Kolik z vás se ujistilo, kde konkrétně se s tím chci projíždět? A kolik z vás mě poučovalo ať si ji nekupuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.21 18:52

@Čičorečka Na pojišťovně jsem byla. Ani s mou výškou nebyl problém plnohodnotně pojistit auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
26.1.21 18:52

@Čičorečka Ať hledám jak chci, tak nikde v zákoně nemůžu u skupiny B najít minimální výšku. Můžu poprosit o odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.1.21 18:55

A já ti, zakladatelko, vůbec nevěřím. Dneska už snad skoro žádný doktor pacienty neměří a nebo ti tam za úsměv těch pár cm přidá. Na pojišťovně při pojištění auta se fakt výška postavy neudává, to se totiž dá sjednat i online. Prostě tvoji výšku nikdo neřešil a měla jsi štěstí, že to tak je. Navíc se auto teprve chystáš kupovat, tak jaké jsi tedy pojišťovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.21 18:56
@Aduš8 píše:
A já ti, zakladatelko, vůbec nevěřím. Dneska už snad skoro žádný doktor pacienty neměří a nebo ti tam za úsměv těch pár cm přidá. Na pojišťovně při pojištění auta se fakt výška postavy neudává, to se totiž dá sjednat i online. Prostě tvoji výšku nikdo neřešil a měla jsi štěstí, že to tak je. Navíc se auto teprve chystáš kupovat, tak jaké jsi tedy pojišťovala :lol:

Mám na sebe psané pojištění manželových dvou aut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.21 18:56
@Pocahontass píše:
Mám na sebe psané pojištění manželových dvou aut.

A osobně je mi jedno zda-li mi zrovna vy věříte 😂 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat