Jak upravit sedadlo řidiče v autě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Pocahontass píše:
@Autař Chápu, že domácí změna sedačky je špatně ale myslím si, že servis by měl vědět co dělá aby to bylo tak jak to má být. I se zapsáním v technickém průkazu.Co se týče speciálního auta jak někteří tady zmiňují, tak nelze ani není potřeba v normálním autě, kde se dá sedačka zvednout tak je to bez problému, nohy i výhled. Jde jen konkrétně u té pekelné Felicie. Pak mě tu obviní, že mám řidičák ikdyž ho mít nemám. Pochybuji, že by byl schválen, kdybych ho nemohla mít.
Pak že způsobím autonehodu když jsem tak malá 🤷🏼♀️ Ta Felicie se neobjeví v provozu se 400 auty. Chci ji na rozježdění. Do práce bude normální nový auto kde sedačku upravovat nemusím. A ani tu nic vysvětlovat nemusím jen mě uráží vaše označení hendikepované osoby se speciálním autem, která si děla řidičák u šmelaře. Přitom zdravotní způsobilost neposuzuje Autoškola nýbrž obvodní doktor a úřady.
Nechte si ty vaše komentáře pokud míníte člověka za každou cenu nějakým způsobem a svyma rozumama poučovat a hanit.Pokud se bojíte o své životy na silnici, tak poučujte lidi, kteří dobrovolně na silnici nevidí v kdejakych BMW nebo audi a opravdu bourají kde můžou, nedodržují předpisy a o rychlosti ani nemluvím. Mluvte o těch, kteří vas při vaší rychlosti 50 km/h v obci předjedou. Věřte mi, že mě s tou felicí ve městě opravdu nepotkáte.
Už toho mám fakt dost 🤷🏼♀️ Kolik z vás se ujistilo, kde konkrétně se s tím chci projíždět? A kolik z vás mě poučovalo ať si ji nekupuji?
nikdo tu nepsal, že způsobíš nehodu protože si malá.. ale kdyby si způsobila nehodu, tak co by se mohlo stát..
a nějak nechápu, na rozjezdeni Felicii, ale zároveň budeš jezdit jinym, novějším autem jo? takže dopoledne se půjdeš rozjezdit felicii a odpoledne do města pojedeš druhym autem, jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se rozjezdi tim novějším autem v době mimo špičku, po zname trase, s nějakým doprovodem třeba. Teď u nakupaku jsou volná parkovací místa, tak ať tě tam někdo odveze a ty se tam rozjezdi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vůbec ale opravdu vůbec nechápu tuhle celou debatu.
Já se ptala pouze na otázku zda někdo neví, kde si tu sedačku nechat upravit či to jde nějak samo udělat bez pomoci mám tu jen asi 2 nebo tři rady zbytek je pouze diskuze na mou výšku, jakto, že mám řidičák, ať si to nekupuju, že ohrožuji ostatní účastníky provozu, že jsem hendikepovaná a kdoví co ještě. Takže velice všem děkuji za vaše rady na tyhle věci jsem se určitě ptala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Autař píše:
@Čičorečka Ať hledám jak chci, tak nikde v zákoně nemůžu u skupiny B najít minimální výšku. Můžu poprosit o odkaz?
https://www.epravo.cz/…davani-aspi/?…
Zdravotní způsobilost žadatele o řidičské oprávnění ve skupinách A, B, C, E, T:
1. Minimální tělesná výška: 150 cm
Ministerstvo zdravotnictví ČSR stanoví v součinnosti s Českou odborovou radou a ministerstvem práce a sociálních věcí ČSR podle § 21 odst. 1, 2 zákona č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu:
Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel, trolejbusů a tramvají
Příspěvek upraven 26.01.21 v 19:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzaja
Momentálně do města jezdím s manzelovym novým autem pouze v jeho doprovodu. A to ne každý den. Řízení mě fakt baví a chtěla bych všechno ostatní zkoušet sama ne jen s někým. Tak si chci opravit sedačku na tom autě co si koupím a jezdit mimo provoz sama 😂
k_hand_tone1:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pocahontass nevěřím ti, co se té pojišťovny týká… A víš proč? U skupiny B není jasně daná výška, jen lidé vycházejí z toho předpisu, že dítě do 150 cm a nebo 35kg musí sedět na podsedáku. Ale dospělý člověk většinou splňuje tu druhou část toho předpisu. Důležité je, obsluhovat vozidlo, které je pro tvoji výšku vhodné, ať po úpravě, nebo originál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pocahontass Jde o to, že to auto je nějak konstrukčně řešeno a ta sedačka v nejbližší poloze k volantu, je v takové poloze aby v případě nehody nedošlo k vážnému zranění např. právě od airbagu, pásů apod. Řidičák určitě mít můžeš, nevidím důvod proč ne ale nesmí být ohrožena bezpečnost silničního provozu ostatních účastníků ani tvoje. V případě kdy budeš muset rychle reagovat na situaci na silnici a nestihneš včas zabrzdit nebo cokoliv jiného kvůli tomu, že nemáš ideální posez je špatně a to, že nebudeš jezdit ve městě mezi hodně auty pro mě není argument. A i kdyby ses rozhodla že si tu Felicii uprsvíš ať už nelegálně nebo najdeš legální cestu (neříkám že nemůže existovat, chce to někde pohledat) ale za mě by to byly vyhozený peníze, když můžeš řídit bez problému jiný auta, tak mi nedává smysl zrovna jedno v hodnotě 20tisic takhle upravovat. Ale to je zase na tobě za co jsi ochotná peníze dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 Když jsem zřizovala pojistku, tak jsem právě na tohle téma ptala už jen kvůli tomu, že jsem myslela, že díky své výšce budu mít pojištění dražší protože lidé v mem věku neměří tak málo nebo to není standardní a paní mi řekla, že vůbec dražší nebude ani kvůli výšce a že to normálně pojistí jako u každého jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Autař Právě na tohle jsem se ale ptala, zda li to jde samo, teď jste mi odpověděl, ze ne. Ano, chápu rozhodne se do toho proboha nebudu pouštět sama. Napsal jste, ze to jde a moje otázky výše znějí kde to normálně dělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tě chápu, na co se ptáš a proč ti vadí, že ti furt radíme něco jiného 😃 Akorát ta úprava sedačky je zbytečně komplikovana, není jisté, že to vůbec někdo udělá…
Já mám zas manžela vysokého s velkou velikosti bot. Takže jsme řešili, aby se do auta vešel a nedrhnul nohama u pedalu. Obešli jsme autosalonu víc a a hledali auto, aby se vesel. prostě jsme neřešili, jak zmenšit sedačku, kde udělat díru do podlahy do stropu a tak 😁 Taky jsme začínali jezdit a byli vypleskli prvoridici. To dáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzaja já chtela pouze vědět kam bych mohla zajít ikdyby se jen zeptat a teď budu za troubu ale fakt mě nenapadlo obvolavat autorizovaný servisy, protože jsem si myslela ze na to bude nějaký speciální výrobce či nějaký servis kde tohle speciálně dělají. Proto jsem se tak blbě zeptala. Co se tyče te legální či nelegální cesty jak jsem psala o tom ze bych si to udělala doma neměla jsem ponětí, ze je potřeba to psát do tp a ze to bude tak komplikované.
Já vím, ze to ti lidi nemyslí špatně. Kdyby rovnou napsali dej to do servisu tam ti to udělají tak jak se má místo toho aby psali o ohrožování tak bych to pochopila rychleji slušně bych poděkovala a byla by celá diskuze u konce. A taky vím ze jsem to cele proste špatně podala a ostatní na to reagují jedovatě. Ale hned řešit pojištění a nějaké muzu nemuzu mít řidičák 🤷🏼♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čičorečka Dobrý, mě by ale zajímalo znění aktuálního zákona ne ze zákona Československé republiky… Buď 277/2004 nebo 361/2000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzaja Kdybych vyčerpala všechny servisy a vsude mi řekli, ze to neudelaji tak se tím samozřejmě nebudu dal zabývat a auto kupovat nebudu, protože by to bylo zbytečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kockazvysocan píše:
Ve Felicii jsem dělala autoškolu, takže vím. A fakt jsem ráda za své auto, které opravdu neni do 100.000,–.
A co? Zakladatelka chce felicii, co chceš ty, je jaksi irelevantní…
- Citovat
- Upravit