Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@baimoli
Teď jde o to jestli to stresuje i dítě… Pokud je v pohodě, nechala bych to… Ale jinak jo, po dohodě s manželem jsem prostě u malyho spala do toho půl roku… Ale popravdě jsem se strašně ráda vrátila do společný postele
.
Teď už zase spím sama, mám těsně před porodem a postel máme 140cm vysoko, tak tam nechci lézt ![]()
Jinak plán po narození druheho je, že staršího dáme k manželovi do ložnice a já budu s prckem v pokoji, dokud se to nějak neustali, aby se ti moji dva velký kluci vyspali… A pak uvidíme…
@Lara Farseer píše:
@baimoli
Teď jde o to jestli to stresuje i dítě… Pokud je v pohodě, nechala bych to… Ale jinak jo, po dohodě s manželem jsem prostě u malyho spala do toho půl roku… Ale popravdě jsem se strašně ráda vrátila do společný postele.
Teď už zase spím sama, mám těsně před porodem a postel máme 140cm vysoko, tak tam nechci lézt
Jinak plán po narození druheho je, že staršího dáme k manželovi do ložnice a já budu s prckem v pokoji, dokud se to nějak neustali, aby se ti moji dva velký kluci vyspali… A pak uvidíme…
No jestli miminko spinká celou noc, asi bych to tak nechala. Ono se to může ještě změnit a nevyspání je o dost horší
Ale jinak bych si miminko mazlila a nenechávala ho bulet v kočárku apod. i kdyby na to manžel měl jinej názor. Zakladatelka je asi vystresovaná, protože manžel po ni chce něco jiného, než jak to cítí ona
Chlapi jsou v tomhle někdy praštěný.
My jsme to měli jako u vás, taky půl roku takhle a taky jsem byla ráda, když jsme konečně měli ložnici pro sebe.
S druhým jsme to udělali stejně, manžel spal taky vedle staršího. Občas se budil a ječel, že nechce spát sám a já sem nedokázala kojit dceru a ještě stávat ke staršímu. Zkusila jsem to a byla ze mě zombie
@baimoli
Vyrvavat jsem nenechala a tulime hodně doteď. Ale já mám v tomhle ohledu zlatý dítě, vecer usne sám a přes den.kdyz byl pretazenej, tak třeba minutku dvě poplakaval než usnul… Ale to jsem byla u něj a bylo to jen když jsem špatně vychytala čas.
Pokud mají s manželem diametrálně odlišný názory, je to blbý, ale o režimu přes den na začátku nepsala… Mě manžel víceméně nechava dělat vše podle sebe (a já se snažím to udělat tak aby byl malej spokojenej), ale máme štěstí na klidase… Od malička mu nevadí hlídat od babičky, teď budu rodit a nemám strach ze by to beze mě těch pár dnů nevydržel… Někdy mě to až zamrzelo, jak je v pohodě i beze mě, ale je to pohodovej zdravej a veselej kluk…
@Lara Farseer píše:
@baimoli
Vyrvavat jsem nenechala a tulime hodně doteď. Ale já mám v tomhle ohledu zlatý dítě, vecer usne sám a přes den.kdyz byl pretazenej, tak třeba minutku dvě poplakaval než usnul… Ale to jsem byla u něj a bylo to jen když jsem špatně vychytala čas.Pokud mají s manželem diametrálně odlišný názory, je to blbý, ale o režimu přes den na začátku nepsala… Mě manžel víceméně nechava dělat vše podle sebe (a já se snažím to udělat tak aby byl malej spokojenej), ale máme štěstí na klidase… Od malička mu nevadí hlídat od babičky, teď budu rodit a nemám strach ze by to beze mě těch pár dnů nevydržel… Někdy mě to až zamrzelo, jak je v pohodě i beze mě, ale je to pohodovej zdravej a veselej kluk…
To je super, že máte takového kliďase. S mým prvorozeným synem byl boj s uspáváním, nechtěl se mě pustit ani v noci. Teď mu bude 10 a naprosto rozumím, proč byl jakej byl, když byl miminko. Je hodně temperamentní ale i citlivý, na chvíli neposedí. Moje druhá dcera ta byla klidnější. Když mi usnula v autosedačce na návštěvě u tchánovců během obědá, kde probíhala živá konverzace, nevěřila jsem vlastním očím. To by se mi s prvorozeným nikdy nestalo
Dokonce když jí byl tak rok, tak večer, když byla unavená, sama šla do svýho pokoje k postýlce
že už jí tam mám šoupnout ![]()
Přeju pohodový i druhý miminko
Mě se v porodnici strašně stýskalo po svým chlapečkovi. Chtěla jsem mít u sebe obě děti (a být už zpátky doma). Ale byl v pohodě s tátou a prarodičema.