Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@divine woman píše:
Mít 27 letou dceru, která si po pár týdnech přistěhuje do garsonky o 6 let mladšího kluka bez práce a začne bájit o miminku, tak fakt budu skákat radostí až do stropu.To chce pro svou dceru každá máma.
Skákat do stropu nemusíš, stačí, když její rozhodnutí budeš respektovat. Jinak se zařadíš mezi ty klasické „tchýně“, se kterými se i vlastní děti snaží omezit kontakt ![]()
Vážně si představuješ, že bys nalítla na 27 letou dceru do jejího vlastního bydlení, hezky od plic jí řekla, že si nepřeješ, aby se takhle chovala a ona řekne „ano maminko, byla jsem hloupá, hned zítra ho vystěhuji“? ![]()
@unuděná píše:
Skákat do stropu nemusíš, stačí, když její rozhodnutí budeš respektovat. Jinak se zařadíš mezi ty klasické „tchýně“, se kterými se i vlastní děti snaží omezit kontakt
Vážně si představuješ, že bys nalítla na 27 letou dceru do jejího vlastního bydlení, hezky od plic jí řekla, že si nepřeješ, aby se takhle chovala a ona řekne „ano maminko, byla jsem hloupá, hned zítra ho vystěhuji“?
moje máma naběhla rovnou na segrina (29) přítele (28), že se jí zdá, že ta jeho práce nic moc, a co s tím hodlá dělat.
takovou mámu chceš ![]()
mi je úplně zle z těch všech dobře míněných příspěvků. jediný respektující přístup je zajít za sestrou, dát s ní v dobré víře řeč a s dobrou vůli a se zájmem se jí případně vyptat, jestli je spokojená a co by chtěla do budoucna a jestli můžu nějak pomoct. v takovém rozhovoru je prostor vyjádřit případnou starost, aby si nepředstavovala nereálné a nenabila si nos, samozřejmě bez toho, abych se tvářila, že já to vím líp.
jo a nad mým současným přítelem se máma rozvzlykala. naštěstí když tam nebyl, protože to bych byla mnohem vzteklejší, než jsem byla.
@Sedmnactnulajedna píše:
moje máma naběhla rovnou na segrina (29) přítele (28), že se jí zdá, že ta jeho práce nic moc, a co s tím hodlá dělat.
takovou mámu chceš![]()
mi je úplně zle z těch všech dobře míněných příspěvků. jediný respektující přístup je zajít za sestrou, dát s ní v dobré víře řeč a s dobrou vůli a se zájmem se jí případně vyptat, jestli je spokojená a co by chtěla do budoucna a jestli můžu nějak pomoct. v takovém rozhovoru je prostor vyjádřit případnou starost, aby si nepředstavovala nereálné a nenabila si nos, samozřejmě bez toho, abych se tvářila, že já to vím líp.
jo a nad mým současným přítelem se máma rozvzlykala. naštěstí když tam nebyl, protože to bych byla mnohem vzteklejší, než jsem byla.
jo a přesto ji navštěvuju a beru ji na dovolenou, protože ona to myslí dobře
. ale být to kdokoli jiný, tak s ním přerušim veškerý kontakt
Přijde mi, že jakýkoli zásah se může obrátit proti tobě. Třeba vás chlapec překvapí a bude spolehlivý životní partner.
Chapu zakladatelku, neudelas nic. Muzes rict, chapu, ze jsi zamilovana, mam radost. Jsem tu pro tebe. A jak to planujete dal? Budete shanet vetsi byt? O svatbe bych radsi nemluvila, ale jak chces. No a materska taky nic moc, to budes mit nizsi prijem, vyjdes dobre? Mas nasporeno? Kocarek, ohradka, pleny,… To jsou tisice, ale to mas asi promysleny, vid?
Tak vis co, nejspis spolu nezustanou. Kluci ve 21 letech fakt nejsou ready pro rodinu. Mnoho ani ve 30. Nejsou zrali, nechteji se starat a nechteji sa zavazat k tomu, ze by meli oficialne suk*t uz jen jednu a tu samou zenskou do konce zivota. Navic ona je o dost starsi, tak v 27 si najde jinou. Pokud nebudou manzele, bude ji platit alimenty a ona si taky nekoho najde.
@K. Rocánková píše:
Chapu zakladatelku, neudelas nic. Muzes rict, chapu, ze jsi zamilovana, mam radost. Jsem tu pro tebe. A jak to planujete dal? Budete shanet vetsi byt? O svatbe bych radsi nemluvila, ale jak chces. No a materska taky nic moc, to budes mit nizsi prijem, vyjdes dobre? Mas nasporeno? Kocarek, ohradka, pleny,… To jsou tisice, ale to mas asi promysleny, vid?Tak vis co, nejspis spolu nezustanou. Kluci ve 21 letech fakt nejsou ready pro rodinu. Mnoho ani ve 30. Nejsou zrali, nechteji se starat a nechteji sa zavazat k tomu, ze by meli oficialne suk*t uz jen jednu a tu samou zenskou do konce zivota. Navic ona je o dost starsi, tak v 27 si najde jinou. Pokud nebudou manzele, bude ji platit alimenty a ona si taky nekoho najde.
Tak to bych nechala čistě na ní, však ji není 15 let, ale je to dospělá žena, za tři roky 30 let ![]()
A že kluci nejsou ve dvaceti zralý na rodinu..no jak který, kamarádka má manžela, brali se když mu bylo 21, dvě děti hned a jsou spolu 10 let..
@unuděná Já dospělé děti mám. A někteří bývalí partneři se mi moc nelíbili. Držela jsem se a nekritizovala. Chovala jsem se k nim slušně, dokonce mě stále zdraví a vzpomínají na mojí svíčkovou. ![]()
Naprosto noc s tím nelze dělat. S tím se smiř. Láska je slepá sice, ale i tak nikdo z vás nemá právo strkat jí do vztahu týká, pokud jí on neubližuje nebo si ona nepožádá o pomoc/radu.
Zapracuj na sobě a buď případně sestře l ruce max jako psychická podpora.
Ono ale to je vždycky tak takoví ti rodinný pozorovatele, kteří to myslí dobře..
Unás taky babička a áma řeší -65 strejdu a jeho přítelkyni, co je zač, a nebo moji mámu, než ji zemřel přítel, tak zase jeho rodiny, všechny možné treorie proč sním je..
Já mám prostě na to názor, že rodinný příslušníky, by měli být tišší pozorovatele, a případně poradit, podpořit, pokud si někdo žádá..
Asi pro někoho těžké, ale znám toto z obou stran
Tak moje taktuky by byly: