Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bse.pedro tak zrcadlo je do domu potřeba a chtěla sem ho já si to koupila za svoje peníze take
Jinak dráhy kabelky apd na to peníze nejsou
@veria píše:
No zajimavy s tou konvici, uz 20 let ji nevytahujem a v pohode. Jen kdyz jedeme na dovolenou.
taky konvici nikdy nevytahujeme, nejvíc požárů je od nabíječek, které jsou v zásuvce a nic nenabíjí - zdroj velitel profi hasičů - manžel mé spolužačky, + několik kluků dobrovolných hasičů
@Lilale píše:
@Cenarius kdes přišla na ty 1-2 milionů? Máme vše kromě schodů a podlah nahoře a chybí světla a 1 dveře, fasáda z venku. Chybí pergola a nový plot. Budem bourat jednu sopu a vystavíme sami v novém. Chybí nějaké nepodstatné skříně. Je toho dost, ale 2 miliony to stát nebude si myslím.
Pergola 300 tis., plot 100-200 tis., fasáda klidně 500 tis. jen to švihne. Nová šopa nebude nic levného. Mezi 1-2 mil. budete rádi, když se vlezete. Ty nevidíš, jak se vše zdražuje?
@Lilale píše:
@Cenarius kdes přišla na ty 1-2 milionů? Máme vše kromě schodů a podlah nahoře a chybí světla a 1 dveře, fasáda z venku. Chybí pergola a nový plot. Budem bourat jednu sopu a vystavíme sami v novém. Chybí nějaké nepodstatné skříně. Je toho dost, ale 2 miliony to stát nebude si myslím.
Chápu tvého muže čím dál víc ![]()
@veria píše:
No zajimavy s tou konvici, uz 20 let ji nevytahujem a v pohode. Jen kdyz jedeme na dovolenou.
Jako člověk z oboru vám musím říct, že je to o jednou, vyděl jsem vyhořelé byty od lednice, televize, konvici rozteklou na placku, některé lampičky umí pěkně hořet, nafouklé baterky v telefonech… Všechny ty rozbočovací zásuvky osázené mraky nabíječek hozené na koberci u gauče!!! V hodně věcech vybuchují filtrační články na vstupu, to sice nehoří, ale věc se musí opravit. Sám mám někde nainstalovány výkonové vypínače a vypínám tím napájení TV, Wi-fi, routeru, NB, tiskárnu a nabíječky. Pozor na ty prodlužováky s vypínačema s kontrolkou, ty jsem nejdřív používal, ale pak jsem zjistil, že ty spínané zdroje ty vypínače nádherně vypaluji + ta doutnavka(kontrolka) propouští část napětí a třeba lampičky problikávají. Nechci strašit, ale byl jsem v USA a tam hoří opravdu hodně často ![]()
@bse.pedro píše:
Při nedostavěným baráku a hypotéce asi nic jiného nezbývá, než škudlit na vodě a energiích, když si baba nakupuje předražený zrcadla…![]()
![]()
Jednou zrcadlo, Nějaká rádobyznačková kosmetika, hadr, kabelka a prachy, za který mohly být třeba schody do patra, jsou v pr…i teda v nenávratnu…
![]()
![]()
jim po zaplacení hypotéky a všech poplatků zbývá 43000 na jídlo a vše ostatní, takže zas až tak na dřeň šetřit asi nemusí,
a rady, že teď má koupit levné zrcadlo a levné světla, pak vyhodit a koupit nové drahé, jsou také mimo mísu - to jsi ale nepsal ty, je to zbytečné plýtvání zdroji a materiálem, ničení životního prostředí - lepší je koupit zrovna kvalitní věci, které vydrží x let, než šunty, co vyhodíš za rok
@Lilale píše:
Kdyby hloupost nadnášela… Úplně finančně negramotná, ale má zrcadlo za pětku ![]()
@Lilale píše:
@bse.pedro tak zrcadlo je do domu potřeba a chtěla sem ho já si to koupila za svoje peníze takeJinak dráhy kabelky apd na to peníze nejsou
Donedostavěnýho baráku bez schodů a podlah si pořídím zrcadlo za pětikilo, který svou službu udělá a až budu mít barák komplet, pak si třeba pořídím luxusní za dvacet litrů…
![]()
To jako přítel táhne stavbu a všechno ze svýho a ty máš těch svejch usmolenejch 10 litrů na rozprach za nesmysly /chtěl jsem napsat číčoviny, ale snažím se bejt slušnej/…
![]()
@Michelle_M píše:
Chápu tvého muže čím dál víc
Spíš by mě zajímalo, proč nevyjde s těmi 10 tisíci? Stavět barák je fakt velké sousto a dost páru to rozdělí, ten její chlap to podle mě nedělá, že by byl kolenovrt, ale že už se z toho nevidí. Třeba to „jenom schody“ je docela pakárna, tak by si to mohla vzít na starost, jako zorganizovat a dotáhnout to do konce, myslím, že by jí brzy došly fórky.
@Michelle_M píše:
Chápu tvého muže čím dál víc
Já taky a myslím, že by měl ještě přitvrdit.
Zakladatelko, mazej do práce, přestaň se vymlouvat na dojíždění, pak si můžeš nakupovat světla a zrcadla do aleluja.
@stalenaivka píše:
Spíš by mě zajímalo, proč nevyjde s těmi 10 tisíci? Stavět barák je fakt velké sousto a dost páru to rozdělí, ten její chlap to podle mě nedělá, že by byl kolenovrt, ale že už se z toho nevidí. Třeba to „jenom schody“ je docela pakárna, tak by si to mohla vzít na starost, jako zorganizovat a dotáhnout to do konce, myslím, že by jí brzy došly fórky.
Jak říkáš, no… My jsme nakonec kvůli „jenom schodům“ radši rozšířili barák do přízemí, než do patra ![]()
@stinga píše:
jim po zaplacení hypotéky a všech poplatků zbývá 43000 na jídlo a vše ostatní, takže zas až tak na dřeň šetřit asi nemusí,
a rady, že teď má koupit levné zrcadlo a levné světla, pak vyhodit a koupit nové drahé, jsou také mimo mísu - to jsi ale nepsal ty, je to zbytečné plýtvání zdroji a materiálem, ničení životního prostředí - lepší je koupit zrovna kvalitní věci, které vydrží x let, než šunty, co vyhodíš za rok
Při tom, jakým stylem píše, bych se nedivil, kdyby ta částka byla o jednu nulu menší…
Taky jsem kdysi znal jednu krásku, přítelkyně mého známého, která dala v 90. letech řemeslníkovi dýško a místo 60,–Kč mu dala „modrou stokorunu“… Když se pak přítel vrátil z práce, málem ho kleplo…
![]()
@stalenaivka píše:
Přesně jsi to vystihla. Ona evidentně nemá páru, co všechno to obnáší. My taky predelavame starej barák a každý den si blahorecime, že můj manžel je všestranné řemeslník a všechny práce dělá sám, takže ušetříme za placení řemeslníkům. Přesto šetříme, kde se dá, i tak je to hodně finančně náročný. Ona asi nemá páru, co dneska stojí jedna blbá tvárnice nebo pár metrů kabelu na natažení elektřiny. Neříkám, kdyby můj muž předváděl to, co ten její, to bych asi nedala, stejně tak by on nedal, kdybych měla tendence nakupovat zbytečně drahé věci. Díky bohu se v tomhle shodnem.
Dle jejího mentálního a gramotného rozložení pochybuji, že zná přesnou částku, která jim měsíčně zůstává. Jak tady házela cifru.
@Havlova aley máme dostavěný dum jen svchody ne jinak je vymalováno a nahoře chybí podlahy plovoucky laminát tam půjde