Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@debra.morgan píše:
strašný.já to domací pečivo sice peču, ale pro nás je to fakt na ten den, druhý den už nic moc…takže těd bys kvuli tomu musela sednout do auta?
Fakt? Peču rohlíky několikrát týdně a přijdou mi, že to vydrží poživatelné rozhodně dýl než kupované. Chleba totéž. Pokud teda vůbec vydržej a nesežereme je hned ještě teplý, samozřejmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan já ne, já neridim, bude muset chlap. Je to COOP, tak třeba jsou jen prodavačky v karanténě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi můžeš dát recepty? Aby to vydrželo dobré dýl, já pečivo jim málo, takže by to bylo pro jednoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
Jo, potterovských věcí jsou naštěstí mraky. Taky máme pyžama, trička, kartáče na vlasy… Pletla jsem tunelové šály podle kolejí… Nejlepší teda je hrnek z Primarku, který má na sobě logo Bradavic a po nalití horké vody se přebarví na jednu z kolejí (při nákupu nevíš jakou, to je překvapení). To mě mrzí, že jsem nenakoupila do zásoby ve velkém. Byla bych u puberťáků za oblíbenou tetu.
ne, byla bys moje nejoblibnejší teta! ![]()
nejhorší u těch HP věcí je, že já je taky žeru, takže když něco koupím, těžko se toho vzdávám
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
Fakt? Peču rohlíky několikrát týdně a přijdou mi, že to vydrží poživatelné rozhodně dýl než kupované. Chleba totéž. Pokud teda vůbec vydržej a nesežereme je hned ještě teplý, samozřejmě.
ne, ani kvaskovej chleba mě tolik nezaujal, ikdyž byl o něco lepší než z droždí.
Na rohlíky/veku mám recept od pekařky a první den skvělý, druhý nic moc, ale dá se. Ty z obchodu jím i 3. den…
nevim, chlap je schopný jíst pečivo dokud nezačne plesnivět, vůbec mu starý pečivo neva a já jím jen k cíleně kupovaným jídlům typu guláš, čočka a tak…takže to nejak zvladnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
a další problém je, že když to upeču, tak je to fakt výborný, můžu se toho užrat, ale sníst 5 domácích rohlíků protože mám nenechavý ruce je taky no…na hovnno no. ![]()
ale třeba domácí bulky k burgrům, to je luxus. Dělala jsme podle jednoho receptu asi 3× a pak tu stránku zrušili a já ted marně hledám náhradu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
@Jeremi můžeš dát recepty? Aby to vydrželo dobré dýl, já pečivo jim málo, takže by to bylo pro jednoho.
Rohlíky peču podle tohohle:
https://recepty.cuketka.cz/rohliky/
Jestli to máš jen pro jednoho, tak zkus třeba z půlky.
@debra.morgan píše:
a další problém je, že když to upeču, tak je to fakt výborný, můžu se toho užrat, ale sníst 5 domácích rohlíků protože mám nenechavý ruce je taky no…na hovnno no.
ale třeba domácí bulky k burgrům, to je luxus. Dělala jsme podle jednoho receptu asi 3× a pak tu stránku zrušili a já ted marně hledám náhradu.
Jo, je to silně návykový, člověk nezná míru. Já už je fakt vydávám k večeři na počet, protože jinak bychom za chvíli neprošli dveřma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes jsem měl luxusní oběd zdarma… Pajšlovojátrovou omáčku ze srnčího s Hk… Dobrota…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja dnes oběd za 30 kč, plátek (no spíš plát
) pečené sekané z masny s bramborou.
Ale překopala jsme jidelniček, v neděli bude vepřo, zelo a bram. knedlík…zítra nějaka kuřecí směs s amerikama.
Dneska mě pobavila prodavačka v řeznictví, říkám jí, že chci dva plátky krkovičky, jako na řízky třeba… a ona mi 2 uřízla, ale dohromady vážily půl kila! nějaka štědrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Ja dnes oběd za 30 kč, plátek (no spíš plát) pečené sekané z masny s bramborou.
Ale překopala jsme jidelniček, v neděli bude vepřo, zelo a bram. knedlík…zítra nějaka kuřecí směs s amerikama.
Dneska mě pobavila prodavačka v řeznictví, říkám jí, že chci dva plátky krkovičky, jako na řízky třeba… a ona mi 2 uřízla, ale dohromady vážily půl kila! nějaka štědrá
S tím mám také zkušenost, že když chci uříznout 2 plátky dostanu je o vaze půl kila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše:
@debra.morganS tím mám také zkušenost, že když chci uříznout 2 plátky dostanu je o vaze půl kila.
to jsme ráda, že nejsem jediná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a štouchaná buchta se nekonala, odradilo mě množství másla.
Nakenoc jsem použila recept na ořechovou bábovku bez mlíka, ale 1,5 dávky na plech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám tak zachutnaly fish and chips, že jsme měli dneska další. Čerstvá treska stála 105 Kč (299 Kč/kg), brambory jsou teď v Albertu za 9,90 Kč za kg, mouky na těstíčko bylo asi tak za 1,50 Kč, sodovka ze sodastreamu, troška prášku do pečiva, trocha oleje na smažení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Ja dnes oběd za 30 kč, plátek (no spíš plát) pečené sekané z masny s bramborou.
Dneska mě pobavila prodavačka v řeznictví, říkám jí, že chci dva plátky krkovičky, jako na řízky třeba… a ona mi 2 uřízla, ale dohromady vážily půl kila! nějaka štědrá![]()
Asi na první pohled viděla, že jsi rozežraná…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan kdyby byla normální situace řeknu ještě nějaký zážitek. Krmení v zoo, beauty den v kadeřnictví. A co nějaké focení? Třeba se zvířaty nebo mystické?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit