Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@debra.morgan ahoj, az ti prijde novy rodicak, budes pokracovat v setreni, jestli s rodicakem vyjdes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina píše:
@debra.morgan ahoj, az ti prijde novy rodicak, budes pokracovat v setreni, jestli s rodicakem vyjdes?
Noo, nevím, to bych si nejdřív musela určit částku na jidlo. Momentálně fakt nevím kolik si určit na měsíc, přijde mi, že vše zdražuje před očima. Můžu zkusit počítat. Rodicak by mel dojít v pondělí, tak se to bude dobre pamatovat. Řekněme 1500 na tyden? To by mohlo být reálný. Můžu to hlídat a zkusit dodržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Asi budu péct dort. Jaká je vaše nej náplň? Ganache? Jsem nějak bezradna…Dnes bude na oběd fazolova polivka a grilované kuřecí maso.
Já mám v dortech ráda tvarohový krémy nebo takový jako lehce doslana třeba z žervé nebo ricotty. Dcera mi dělala teď dort k narozeninám - korpus s matcha tea, ricottový krém s malinami, navrch posypat práškem z rozmixovaných mrazem sušených malin. Luxusní to bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A brambory na loupačku ráda nemám. Zato nakrájené na měsíčky, upečené v troubě a k tomu dip ze zakysanky, česneku a bylinek… Po tom bych se utloukla. A jak už tu zaznělo - ani maso k tomu nemusí být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
Já mám v dortech ráda tvarohový krémy nebo takový jako lehce doslana třeba z žervé nebo ricotty. Dcera mi dělala teď dort k narozeninám - korpus s matcha tea, ricottový krém s malinami, navrch posypat práškem z rozmixovaných mrazem sušených malin. Luxusní to bylo.
no, jenže ja dneska na nakup poslala chlapa, ještě mu zavolám, že potřebuji baby špenát, to dá, ale co donese u ricotty a mascarpone, to fakt netuším
možná zas bude nudná náplň z tvarohu a šlehačky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan kolik počítáš na hlavu?
Já budu mít teď jedno dítě ve školce celý den.
Takže večeře pro 5, obědy pro 3, snídaně pro 3 (dva nesnidaji), svačina do školy jedna. Svačina pro batole jedna.
![]()
A to do školy bude holka chodit jen dva týdny v měsíci 🤦♀️
Vůbec nevím jak to připočítat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
A brambory na loupačku ráda nemám. Zato nakrájené na měsíčky, upečené v troubě a k tomu dip ze zakysanky, česneku a bylinek… Po tom bych se utloukla. A jak už tu zaznělo - ani maso k tomu nemusí být.
Pečeně brambory jsou taky mňamka. U nás doma se jako příloha jednu dobu nic jiného nejedlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa tchán z podobného důvodu nejí rýži. Pro něj jsou to červi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan myslíš, že v pondělí? Já počítám spíš v úterý, když 8. je sobota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 píše:
@debra.morgan myslíš, že v pondělí? Já počítám spíš v úterý, když 8. je sobota.
Joo, vždy mi chodí 10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek na hlavu to nerozpocitavam. Vychází to na 214 Kč/den. Celodenní strava mě a syna, chlap večeře, svačina a vikendy…
Ne začínám od nuly, doma běžne věci máme, trvanlivé. Těch 1500 je max částka kterou chci za tyden utratit…
Jinak dnes i zitra bude Čína. V sobotu smazak a kaše v neděli rajská.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Joo, vždy mi chodí 10.
Mně minulý měsíc dokonce přišlo dřív, když bylo 10. o víkendu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan
1500 pro tři. ![]()
To já to asi zvednu na 2500 nebo raději na 3000🤔
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
@debra.morgan
1500 pro tři.To já to asi zvednu na 2500 nebo raději na 3000🤔
No, pro 3. Myslíš, že malo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
No, pro 3. Myslíš, že malo?
Docela bych se bála, že jo. Ale kluk je ještě batole, že? To by mohlo stačit.
Já si dám na 5 lidí 3tis. Co zbude můžeme šetřit.
Edit. Aby byl rezerva na nákup do zásoby. Když by byla akce apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit