Šijeme roušky ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.3.20 07:25

@toma0105 jj vždy si chystám na 5, taky by se mi hodilo, aby někdo, kdo neumí šít a má doma žehličku, chystal šňůry. Za den stíhám ušít 20 ks, ale necítím záda. Jinak ten karton na ty šňůry nemá chybu :palec:, hodně mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
20.3.20 08:14
@DoktorkaZorkaHorká píše:
@toma0105 jj vždy si chystám na 5, taky by se mi hodilo, aby někdo, kdo neumí šít a má doma žehličku, chystal šňůry. Za den stíhám ušít 20 ks, ale necítím záda. Jinak ten karton na ty šňůry nemá chybu :palec:, hodně mi to pomohlo.

Keprovka je super, ale až dojdou zásoby, najedu na klasiku a to se teprv zpomalí, já už od rána opět jedu, u tv si značím záhybky, za chvilku začnu šít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80164
20.3.20 08:18

@toma0105 záhyby už nezazehluju ani nespendlim, skládám to tak nějak odhadem a prezehlim naplocho až na konec a kupodivu to sedí. 1 cm hloubka skladu, 1 cm mezera. dratek dávám ten vázací zahradnický, u nahubkovych ho entlem prisiju ke švu, u plochých vkladam do švu. Nejvic mě otravuje ostrihavani nitek, tak to dělá manžel. Zachrana je řezací kolečko na patchwork, jedním řezem čtyři vrstvy a krásně čisté a rovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80164
20.3.20 08:20

Už nemám šňůry, nic, vytáhla jsem staré bavlněné upletove prostěradlo, a nastriham šňůrky z něj. Anebo z triček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
20.3.20 08:29

Holky, budeme muset asi improvizovat…posílám pochvalu :kytka: :kytka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
20.3.20 08:39

Ze vsech teplaku jsem vytahla snury, stejne jsou tam na prd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80164
20.3.20 09:17

Hned teď hlásím. Šňůry z bavlněného trika jsou nejlepší. Nařezala jsem je cca 1.5 cm široké, zatáhla aby se stočily a je to. Jsou měkké, trošku pružné, prostě senzace. Kam se hrabou gumy nebo tkanice. A využije. Se komplet krom lemů. jo a roušky neentluju, jenom zakládám. Je to věc rychlé spotřeby a mně docházejí bílé nitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
20.3.20 14:28
@iila píše:
Ale ne! A to se dozvídám teď, když jsem se celé odpoledne pachtila s jednou dvouvrstvou rouškou?!?

Neboj, to nebylo myšleno tak, že dvojvrstvé jsou špatné. Jen prostě jednovrstvé jsou dle výzkumů lepší tím, že déle vydrží „funkční“. Dvojvrstvou v pohodě používej, jen pozor na provlhnuti :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
20.3.20 19:21

@inkakřivák Taky uz mam v praccece nachystane na vyprani stare tricka, tak snad se to osvedci…ty snury z toho navlikas do tunylku? A jak dlouhe jenechavas? diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.3.20 19:59
@Bídžej píše:
Neboj, to nebylo myšleno tak, že dvojvrstvé jsou špatné. Jen prostě jednovrstvé jsou dle výzkumů lepší tím, že déle vydrží „funkční“. Dvojvrstvou v pohodě používej, jen pozor na provlhnuti :palec: :mavam:

musím říct, že mě se přes dvouvrstvé špatně dýchá. Kor když jdu třeba do kopce, udělá se mi až šoufl. Možná o něco lépe „izolují“, ale já potřebuju relativně bez potíží nabrat dech. Takže mám většinu jednovrstvých (s gumičkama za uši) a jsme za ně moc spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
20.3.20 20:06

@inkakřivák Diky za tip na snurky.
Zitra se pustim do dalsich kousku. Manzel chce zavazovaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80164
20.3.20 20:08

@Bondgirl007 přišívám. Na zavázání na hlavě nechávám 40 cm. Za uši nevím kolik. To jsem si naměřila na sobě přisila a hotovo. Ale dneska jsem spíš řezala. Ušila jsem málo, trhala se mi nit, nešlo mi to, tak jsem to nechala. Zítra je taky den. Zato jsem konečně vychytal tvar pro zetě. Už dvakrát dostal po čtyřech nahubkovych rouskach a pořád se mu to nezdálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
21.3.20 19:43

@inkakřivák Ja nemela uspesny den dneska. Podarilo se mi zlomit 2 jehly 8o 8o 8o pri prosivani skladu. A dosly mi sede snurky. Uz mam jen bile.
Snad to bude zitra lepsi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
21.3.20 19:48

@inkakřivák mám stejný problém, látky jsou, gumičky a tkalouny došly…
Jak stříhat ty trička? Podélně nebo na výšku? Myslím, že podélně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.3.20 19:51

Tak ja to dneska finalne vychytala. Siju z nepouzivaneho povleceni z vybavy (poctive podpultovky). Obdelnik 20×30 obsuju, zacistim. Na vysku udelam 3 sklady spendliky asi ze 2 tretin. Posedni tretinu prehnu, přisiju k sobe, zaroven vrazim do rohu gumicky z pruzneho tricka. Ted vyvaruju, cekam, jak dopadnou ty gumicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí