Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No,tak umýt si ruce po toaletě,i malé je jeden z prvních a nejzákladnějších hygienických návyků co si člověk od mala osvojuje,to by mi vadilo,když si představím,že ten člověk třeba sahá na jídlo,nádobí…Ale z toho ostatního bych tolik nešílela,ano těch bacilů na nás tolik neskáče jak se pořád dělá.
No návyky nic moc, ale nedávno proběhly tiskem nějaké studia o vztahu přílišné čistoty v domácnosti a leukemie u dětí. Pokud mají dítě rádi, tak bych se kousla, nějakou nemoc zřejmě nedostane.
Myslím, že to trochu hraničí u tebe s obcesí, tak bych na tom pracovala.
Celkem vás i chápu. Já přestala jezdit na návštěvy ke známé. Má barák plný zvířat a sama je na tom s hygienou na štíru. Veškerý nábytek po..caný od zvířat, na skříních zvířecí zvratky, za skříněmi naděláno, všechno obalené chlupama, paní už starší, neudrží moč a když už to tzv. nevychytá tak se akorát převlékne ale neumyje se, koupe se jednou za 14 dní, v lednici plíseň, staré potraviny, dřez plný nádobí, linka zapatlaná vším možným, místnost kam na noc dává zvířata je kapitola sama o sobě a nebudu raději dál kohokoliv znechucovat. Jezdila jsem jí každý druhý týden uklízet ale to nemá absolutně smysl protože to za dva dny vypadá úplně stejně. Je normálně pohyblivá ale zkrátka na to kašle. Díky tomu k ní nechce jezdit nikdo bohužel. Vlastně by byla varianta nemytých rukou a kýblů na vytírání v bazéně ještě dobrá.
Bohužel, ne všichni máme stejná měřítka na úklid a hygienu.
![]()
Zajímavý je, že děti moje i kolem nás vždy něco chytí ve školkách, dětských koutcích nebo v přeplněných obchodech, než z nějakého trochu bordýlku, s kterým někde přijdou do styku.
Náš pan domácí býval celý život děsný čuně, ale fakt děsný, teď se o něj na stáří staráme a je hroznej problém ho dostat do vany, nechce ani za boha (ale musí). No a on celý život, krom mrtvice, nemarodí. Nechytá žádný virózy, chřipky, nic podobnýho. A nemá ani žloutenku, i když by každý zdravotník, kdyby to tehdá viděl, jak to u něj před lety vypadalo, řekl, že jí musí stoprocentně mít.
Máme v rodině taky lidi, s kterými se vídáme téměř denně a to vč. našich dětí a s hygienou jsou taky na štíru, ale nikdy jsme zatím kvůli tomu nic nechytli, ani my, ani děti. Děti tahají nemoce z dětských kolektivů..
Příspěvek upraven 26.07.18 v 23:48
U nás jedna cukrářka funguje tak, že jí v kuchyni lítají kočky/psi a olizují náplně. Taky dobrý humáč a většina lidí ani netuší, co kupuje.
Jinak mně, když se chce venku na malou, tak si pak i polívám ruce vodou na pití, a to nemám čím to spláchnout
. Jsem taky divná? Nebo to máte stejně?
@Anonymní píše:
jak se zachovat ti neporadím. Společný ručníky nesnášímkdyž mi někdo něco položí do kočáku, zapleštila bych ho (miminko v hluboké korbičce, ano už mi tam přistály noviny, kabelka vyválená v MHD a další lahůdky), deka do které se zabalí večer u tv dospělý ještě před sprchu a pak ji nabídnu jako podložku pod miminko
prostě si vozím vude svoje ručníky i na jednu noc, podložky pod miminko, a kom vím, že tyhle čuňačink dělá, toho si hlídám a tu kabelku se snažím chytit dřív, než přistane a hodím ji dolů pod kočár. Takže jediný co, tak tě můžu uklidnit, že nejsi sama kdo se z hygieny někerých lidí naježí
Jako, že do hlubokého kočáru k miminku někdo položí tašku, která se válela v MHD na zemi?
nejsou ty lidi nějaký drzi…! Bych jim tu tašku hodila do čistě povlecene postele.
Byla jsem u známých, kteří mají 2 psi a zahradu. Po zahradě byly všude psi hovna. Ti známí mají 3 děti. Přijde vám normální na zahradě, kudy musite denne projit, neuklizet hovna po psech? ![]()
@Anonymní píše:
Celkem vás i chápu. Já přestala jezdit na návštěvy ke známé. Má barák plný zvířat a sama je na tom s hygienou na štíru. Veškerý nábytek po..caný od zvířat, na skříních zvířecí zvratky, za skříněmi naděláno, všechno obalené chlupama, paní už starší, neudrží moč a když už to tzv. nevychytá tak se akorát převlékne ale neumyje se, koupe se jednou za 14 dní, v lednici plíseň, staré potraviny, dřez plný nádobí, linka zapatlaná vším možným, místnost kam na noc dává zvířata je kapitola sama o sobě a nebudu raději dál kohokoliv znechucovat. Jezdila jsem jí každý druhý týden uklízet ale to nemá absolutně smysl protože to za dva dny vypadá úplně stejně. Je normálně pohyblivá ale zkrátka na to kašle. Díky tomu k ní nechce jezdit nikdo bohužel. Vlastně by byla varianta nemytých rukou a kýblů na vytírání v bazéně ještě dobrá.Bohužel, ne všichni máme stejná měřítka na úklid a hygienu.
![]()
Jo, to mi připomíná toho našeho pana domácího
. On měl ještě hospodářství, takže k tomu všemu ještě pěkně domů v holínkách od hnoje, do vany šel tak jednou za půl roku, jinak se jen otíral hadrem u umyvadla, zvířecí výkaly všude, pavučiny, bordel, starý upatlaný nádobí a do toho různej jinej bordel (součástky, šroubky atd.), po podlaze starý noviny atd. atd..WC v tak hroznym stavu jsem neviděla..
Ale jinak člověk dobrák a jak jsem psala, nemarodil a nemarodí.
Teď ho mám na starost já, tak tak v rámci možností uklízím, ale už je plně na plenách, má demenci, není to lehký, např. pořád sundává a trhá pleny a pak matlá hovínka po nábytku, pořád chodím s vodou a antibakter. mýdlem a drhnu. Holt zemědělec a starej mládenec k tomu, vražedná kombinace ![]()
@janickaIII ne. V tomhle bych nechodila, natož v tom nechat běhat děcka. To člověk nepochopí.
Jinak já se přiznám, že víc než za nějakýho náhodnýho hovínka šílím z toho, když jdu s dítětem třeba do obchoďáku, ono všude všechno ohmatá a pak si strčí ruku do pusy. Nebo to, když člověk drží vozík, na který šahal předtím kdekdo a pak si pěkně těma rukama nabírá rohlíky. Podle mě z tohohle hrozí mnohem víc moribundusů, než z toho, když se dítě proběhne po zahradě, kde se válí psí hovínko..
Nebo když jdem třeba k doktorce, tam bacily lítají všude, tam když mi dítě všechno ohmatá a pak si strká ruce do pusy, nebo si jde v čekárně hrát s nemocnými dětmi, z toho zase šílím já.. ![]()
Batole sedící ve vozíku , ošmatávající madlo a kousající rohlík
To přiznávám,že se to ve mě taky všechno vzpírá.
@palomita22 tak ty to s hygienou prehanis jeste vic,nez zakladatelka
prevlekat cele dite po prichodu domu??Mazec.
@Hamouzka píše:
@Fonty náš děda zase, když jde na "malou, tak nesplachuje. Taky lahůdka, prý ztráta času
Jo to dělal můj muž..měl to z domova..ale už jsem ho vycepovala ![]()
Ja osobne jedine,co fakt nesnesu,je spina na wc ci v koupelne.Tam hned clovek vidi,jak to doma chodi
Ale deti mi osmataly a ochutnaly horsi veci,nez vracenou svickovou nebo pocurany kvetinac.Jak nekdo zminil,uz jen obchody,madla voziku,tlacitka ve vytahu atp. jsou vetsi ekl,nez nejakej psi bobek.Napriklad rucnik u umyvadla mame jeden,pro celou rodinu i navstevy (menim tak cca 3dny),nevidim problem.vsak si ty ruce umyju,nez si je utru ne? ![]()
Já bych to tak hrozné neviděla. Uvědom si, jak se malé děti venku popelí, válí se všude možně, píchají klackama do louže, hrabou se v ledasčems… Já to ze začátku řešila, ale to bych musela mít děti snad na provaze, abych tomu zabránila, takže už jsem v klidu i když vaří v louži a hrabou se v hlíně.