Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nas to mam s moji babickou a s nasima.Babicka nosi po kapsach zmuchlane hadrove kapesniky,do kterych nejen smrka ale lecos tim utre a byla by schopna tim mym detem utrit pusu,ruce si take nemyji,vecne olizuji prsty pri nandavani jidla,olizuji lzicky z horcice nebo ze spolecne misy se salatem atd atd atd.Resim to jako ty,snazim se vetsine tech veci predchazet a pripadne i rici,ale bud se mama urazi a nebo to nevnima.Mimochodem jsem zkusil jednu pani na uklid,to jsme s manzelem fakt nedali,nechtela rukavice,nechtela jiny kybl na vnitrek a venkovni schodiste,ac jsme o to zadali a kdyz jednim hadrem umyla zachod a sla stirat prach do detskeho pokoje,tak jsme se rozloucili.Kdybych ji ale nevidela,libovala bych si,jak mame doma nabliskano
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Je tu někdo, kdo opravdu špatně snáší nedostatečné hygienické návyky ostatních, pokud s tím tedy má co dočinění? Snažíte se to přecházet nebo dotyčného ignorujete? Já si nemůžu pomoct, ale jedna rodina, co znám, má velmi zvláštní návyky… Mytí rukou po příchodu domů neexistuje (k nám na návštěvu), kabelku, kterou pokládá vsude možně mi postaví žena na jídelní stůl, pokud u nich jíte, můžete být svědkem, že pokud někdo z nich nedojí jídlo a zbyde mu třeba omáčka na talíři, tak ji vyklopí zpět do hrnce a další den nabídnou komukoliv, celá rodina (2 dospělý + 2 již dospělé děti) využívali dvě osušky v koupelně - neměli každý svou, prostě všechno je všech. Mé dítě nechají opírat o květináč, na kterém jsou viditelné stopy od toho, jak ho jejich pes očurává, bazének pro mé dítě plní kýblem, kterým vytírají… Já mám pak strašný problém, abych k takovým lidem dávala dítě na hlídání, ale mrzí mě to. Vím, že ho milují, chovají se k němu krásně, věnuji se mu.. ale ta představa tohoto všeho mě totálně ničí… A to musím říct, že nejsem žádný pes na úklid, sterilní prostředí nepěstuji a žádná fajnovka taky nejsem. Bohužel, pokud se mi něco nelíbí a týká se mě to, ozvu se, ale vždy mě překvapí něčím dalším. Jak se zachovat?
no jato myslim,ze trochu cimprlich jses
taky bezne plnim bazenek vodou natocenou do kyble,kterym jindy vytiram podlahu (myslis,ze pri koupani kdekoli venku je cistota lepsi???
),ze se dite opre/dotkne kvetinace,kam cura pes je proc takova hruza (venku nema volnost pohybu?neleze/nechodi po zemi,travniku?),omacku po detech taky klidne vratim zpet do hrnce,vzdyt do toho neslintaji proboha,o nic vic nez ja kdyz to varim…atp.Spolecne rucniky jsou ekl,na druhou stranu tbeho ditete se to nemusi vubec dotykat,staci dat mu jeho rucnik s sebou a je to.tohle mi fakt neprijde tak hrozne,pokud maji dite radi ![]()
@unuděná píše:
no jato myslim,ze trochu cimprlich jsestaky bezne plnim bazenek vodou natocenou do kyble,kterym jindy vytiram podlahu (myslis,ze pri koupani kdekoli venku je cistota lepsi???
),ze se dite opre/dotkne kvetinace,kam cura pes je proc takova hruza (venku nema volnost pohybu?neleze/nechodi po zemi,travniku?),omacku po detech taky klidne vratim zpet do hrnce,vzdyt do toho neslintaji proboha,o nic vic nez ja kdyz to varim…atp.Spolecne rucniky jsou ekl,na druhou stranu tbeho ditete se to nemusi vubec dotykat,staci dat mu jeho rucnik s sebou a je to.tohle mi fakt neprijde tak hrozne,pokud maji dite radi
tak nějak…
Já si myslím, že nejsem prase, ale:
1. Ruce si u nás návštěvy po příchodu taky nemyjí, tedy pokud nemáme zrovna doma dítě do cca 9 měsíců.
2. Kabelku si dám klidně na sedačku i na zem, položená na stůl mě nechává klidnou.
3. Vracení jídla a společná osuška je eklhaft, to jo.
4. Opření o počůraný květináč mi nepřijde dramatické.
5. Asi nemají víc kýblů. Pokud je kýbl vymytý, neřešila bych.
Mně z toho vyplývá, že jsi zbytečně přecitlivělá. Ale oběd od včera bych si u nich nedala, to jako nee. ![]()
jak se zachovat ti neporadím. Společný ručníky nesnáším
když mi někdo něco položí do kočáku, zapleštila bych ho (miminko v hluboké korbičce, ano už mi tam přistály noviny, kabelka vyválená v MHD a další lahůdky), deka do které se zabalí večer u tv dospělý ještě před sprchu a pak ji nabídnu jako podložku pod miminko
prostě si vozím vude svoje ručníky i na jednu noc, podložky pod miminko, a kom vím, že tyhle čuňačink dělá, toho si hlídám a tu kabelku se snažím chytit dřív, než přistane a hodím ji dolů pod kočár. Takže jediný co, tak tě můžu uklidnit, že nejsi sama kdo se z hygieny někerých lidí naježí
Není řeč o mé tchýni?
já už jsem se trochu povznesla… mám kluky tři roky a rok a půl a ano silim z toho… teď přes léto jsme většinou na zahradě…v zimě je hůř… když byli kluci miminka byl to děs.. třeba jsme volali že přijedeme ať vysajou obývák a stejně menší našel jehlu ze siti… chlupy a bordel ze psa už ani neřeším… mytí rukou po toaletě neexistuje… sklenice umouneny… všechno opatlany…s bazénem to samý… příbory špinavý… prádlo děs běs…je toho strašně. Ale kluci prarodiče milujou a oni je
třeba moje rodiče se vůbec nezajímají…no tak mi to je líto a s manželem si říkáme že když přežil on a jeho dva bratři tak naše děti to taky prezijou a budují si imunitu, uff ale je to zahul na nervy teda… každopádně pokud jde jen o známé ![]()
Tak něco mi přijde trošku přes, spíš bych hledala nějakou rozumnou hranici.
Já před pár týdny byla u kamaráda, hrozný gentleman, milý, hodný. Bydlí sám, má v baráku pouze nájemníky. Přemýšlela jsem, že si zuju boty, ale říkal, abych to nedělala, pak jsem pochopila… Když mi dal kafe a mou lžičkou mi do něj dal mlíko a tu mou lžičku poté olíznul a dal mi ji do skleničky, neměla jsem slov. Jo, tam by sis, zakladatelko, přišla na své
. Mně to vyrazilo dech a to se mi to moc často nestává.
Vraceni jidla do hrnce…pokud je to jidlo pro jednoho, ktere si pozdeji doji tak delam, s jidlem pro vsechny ne. Rucniky mame kazdy svuj plus jeden spolecny na ruce, na ostatnim nevidim nic tak hrozneho. Nemame sice psa, ale dve kocky.
Jo a nedávno jsem zjistila že tchýně obaluje řízky v mouce a strouhance ze stejný misky pořád dokola… prostě jen dosype a ty misky nemyje…
a mop na podlahu nepere.. třeba pes ucurnul v kuchyni tak šup mop setřela a vrátila na místo
kdybych to měla řešit tak děti prarodiče neznají
![]()
Jako něco jsou nechuťárny, ale neumírá se na to a berte to jako trénink imunitního systému v dnešní předezinfikované době…ty jo nemělo by se nakonec za to ještě těm dobrodějům platit?
![]()
@Martina D. píše:
Já si myslím, že nejsem prase, ale:
1. Ruce si u nás návštěvy po příchodu taky nemyjí, tedy pokud nemáme zrovna doma dítě do cca 9 měsíců.
2. Kabelku si dám klidně na sedačku i na zem, položená na stůl mě nechává klidnou.
3. Vracení jídla a společná osuška je eklhaft, to jo.
4. Opření o počůraný květináč mi nepřijde dramatické.
5. Asi nemají víc kýblů. Pokud je kýbl vymytý, neřešila bych.
Mně z toho vyplývá, že jsi zbytečně přecitlivělá. Ale oběd od včera bych si u nich nedala, to jako nee.
Taky tak jen mě by vadil ještě ten pochcaný květináč.
Dobrý večer,
Je tu někdo, kdo opravdu špatně snáší nedostatečné hygienické návyky ostatních, pokud s tím tedy má co dočinění? Snažíte se to přecházet nebo dotyčného ignorujete? Já si nemůžu pomoct, ale jedna rodina, co znám, má velmi zvláštní návyky… Mytí rukou po příchodu domů neexistuje (k nám na návštěvu), kabelku, kterou pokládá vsude možně mi postaví žena na jídelní stůl, pokud u nich jíte, můžete být svědkem, že pokud někdo z nich nedojí jídlo a zbyde mu třeba omáčka na talíři, tak ji vyklopí zpět do hrnce a další den nabídnou komukoliv, celá rodina (2 dospělý + 2 již dospělé děti) využívali dvě osušky v koupelně - neměli každý svou, prostě všechno je všech. Mé dítě nechají opírat o květináč, na kterém jsou viditelné stopy od toho, jak ho jejich pes očurává, bazének pro mé dítě plní kýblem, kterým vytírají… Já mám pak strašný problém, abych k takovým lidem dávala dítě na hlídání, ale mrzí mě to. Vím, že ho milují, chovají se k němu krásně, věnuji se mu.. ale ta představa tohoto všeho mě totálně ničí… A to musím říct, že nejsem žádný pes na úklid, sterilní prostředí nepěstuji a žádná fajnovka taky nejsem. Bohužel, pokud se mi něco nelíbí a týká se mě to, ozvu se, ale vždy mě překvapí něčím dalším. Jak se zachovat?