Silvestr, rodina, batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69040
31.12.20 22:11

@Galitea tak ono v zemích, kde ten tvrdý lockdown udělali, to pomohlo. Krátkodobě. Ale časem jsou na tom zas mizerně. Mám pocit, že jsou na tom stejně mizerně všichni, nezávisle na tom, jak tvrdě či mírně postupují, ta potvora si dělá, co chce :?
My dali doma celá rodina tři týdny, když se nám to prohnalo domácností, a teda v bytě to bylo extra krutý, i když se to samozřejmě přežít dalo, maximální cesta k popelnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
31.12.20 22:14
@ugluk píše:
@Galitea tak ono v zemích, kde ten tvrdý lockdown udělali, to pomohlo. Krátkodobě. Ale časem jsou na tom zas mizerně. Mám pocit, že jsou na tom stejně mizerně všichni, nezávisle na tom, jak tvrdě či mírně postupují, ta potvora si dělá, co chce :?
My dali doma celá rodina tři týdny, když se nám to prohnalo domácností, a teda v bytě to bylo extra krutý, i když se to samozřejmě přežít dalo, maximální cesta k popelnici.

Asi je to pravda, že žádná cesta není stoprocentní. Ale třeba by to aspoň tak nezlikvidovalo lidem psychiku (i když teď se hodně povah teprv naplno projevuje :lol: ), ekonomii a vůbec podniky a živnosti…
Ale to je coby kdyby, u nás vybrali cestu jinou. Snad to v novém roce zvládneme lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.12.20 22:20

Jakoze vase rocni dite potrebuje videt ohnostroj? A jinak je tvuj manzel pri smyslech? Rozhozeny rezim, hlavne, ze uvidi par zablesku ve tme a do toho se sem tam lekne, jak to pekne bouchne.🤦🏻‍♀️
My silvestra nedrzime uz nekolik let, kvuli detem, kvuli zviratum. Rodina nas ma rada, kamarady mame, a to i presto, ze s nimi nejsme a po pulnoci na novy rok spime. At se ten tvuj probere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11326
31.12.20 22:23
@Paola21 píše:
Nechodím v jedenáct ven, ale kdyby mě to přepadlo, tak proč nejít? Čemu to přitíží, když se půjdu projít po vesnici? 8o Nevěřím, že tam vůbec někoho potkám, víc lidí je v Lídlu u pečiva. :nevim: Nevím, jak by toto mohlo někoho ohrozit na životě, fakt ne.

Ne, projít se venku po vesnici by nikomu neuškodilo. Jenže kdyby se zákaz neudělal, lidi budou klidně venku chlastat, objíždět x návštěv atd. Prostě je to kvůli tomu, že Češi jsou pitomci, co ten selský rozum nepouzivaji, takže se zakáže všechno, aby bylo jednodušší to kontrolovat. Já s tím souhlasím, děláme si to sami jako vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
31.12.20 23:01
@jita22 píše:
Ne, projít se venku po vesnici by nikomu neuškodilo. Jenže kdyby se zákaz neudělal, lidi budou klidně venku chlastat, objíždět x návštěv atd. Prostě je to kvůli tomu, že Češi jsou pitomci, co ten selský rozum nepouzivaji, takže se zakáže všechno, aby bylo jednodušší to kontrolovat. Já s tím souhlasím, děláme si to sami jako vždy.

Tak teď tihle sedí u někoho doma nebo v garáži, kde to nezkontrolujes a policajti prudí ty, co jdou po deváté vyvenčit psa, s nebo si vyvětrat hlavu. A nebo ještě lepší staví pracující a řeší proč jsou jako venku.

Kdo chce chlastat a jezdit na návštěvy, ten to dělá pořád. A akorát to prudí ty, kteří v tom nevidí žádný smysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
31.12.20 23:23

Já bych na to nepřistoupila. Proto tomu být u rodiny nic nemám, ale aby batole vidělo ohňostroj? Co z toho kluk má? Stejně si to nebude pamatovat a nevi co to je. Takových ohňostrojů ještě v životě uvidí, to by jsem nedovolila. Jako když vydrži do půlnoci, no možná, nad by nevydržel a rozhodně by jsem ho nebudila, nebo ho nějak udržovala v bdělým stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
31.12.20 23:52

Ono se pro jednou nic nestane. Kolikrat deti nespi z jinych duvodu. Jen bych ho dala spat pozdeji na odpoledni spani.
Naseho syna rocniho svetylka i bouchani zajimalo, odpalovaly uz navecer žasnul, sice si to nepamatuje, ale v ten moment se mu to libí.
Jinak, my jsme jeli s pul rocnim na vecer pres noc do Chorvatska a taky to zvládnul ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
1.1.21 07:45
@pikola píše:
Dítě do půlnoci nevydrží ani omylem :roll: leda ho vzbudit a to hodně štěstí teda, aby pak hodinu neřvalo, že se bojí.Ani omylem. My si dáme doma skleničku a možná do půlnoci vydržíme my rodiče a pak hezky spát, protože ráno se nikdo dýl jak do 6 spát nebude.

Mluvíš mi z duše. Dceři jsme v pokoji zavřeli okno i roletu, aby co nejméně slyšela petardy, o půlnoci jsme jí spící dali s chlapem pusinku a šli spát.

Zakladatelko jak to dopadlo? Nedočítám celou diskusi. Za sebe říkám, já bych nejela. Jela bych za předpokladu, že bychom u rodičů přespali, tak aby dítě mohlo normálně spát. Dcera má také rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
1.1.21 10:21
@jita22 píše:
Ne, projít se venku po vesnici by nikomu neuškodilo. Jenže kdyby se zákaz neudělal, lidi budou klidně venku chlastat, objíždět x návštěv atd. Prostě je to kvůli tomu, že Češi jsou pitomci, co ten selský rozum nepouzivaji, takže se zakáže všechno, aby bylo jednodušší to kontrolovat. Já s tím souhlasím, děláme si to sami jako vždy.

Ale prd! Když ten zákaz udělali, budou lidi chlastat a objíždět návštěvy DOMA. Což je z hlediska šíření chorob stokrát horší. A pokud měli problém, že se lidi slejzaj venku a chlastaj, měli prostě vyžadovat zákaz sdružování, kterej momentálně platí na dvě osoby mimo společnou domácnost. A parta ožralů na lavičce parku asi nebude z jedný domácnosti, že. Takže maj vyžadovat zákaz shlukování a nepřidávat k tomu dalších deset zákazů, co se týkaj lidí, co se chovaj zodpovědně. Protože co si budeme, kdo se. e na zákaz shlukování, stejně tak se. e i na zákaz vycházení.
A fakt jsem alergická na to, jak se nám snažej do hlav vtlouct, jak jsme nezodpověný, můžeme si za to sami a nic jinýho si nezasloužíme. Přijměme kolektivní vinu, mlaťme hlavou do zdi a radujme se, že se na nás tak myslí a naše hříšné duše můžou být potrestány dalším zákazem.

V mém široširém okolí se covid prohnal z mnoha zdrojů. V naprosté většině to někdo donesl z práce a doma roznesl v rodině, dva případy se nakazily v nemocnici. A pokud mám info o těch, kdo to dotáhli do práce, opět to chytili od partnera, pak vím o třech chlastačkách u někoho na chalupě (protože přece zákaz vycházení a venku by je rozehnali policajti, protože jich je moc a navíc je venku zima). Podobně vypadají oficiální zdroje z miniserstva - zaměstnání, domácnost, hospody máme zavřené, školy taky, taky jsou celkem rizikový důchoďáky, zdravotní zařízení… o počtu lidí, kteří se nakazili na lavičce parku, se taktně mlčí. Ale tak radši lidem nabulíkujem, že jsme všichni banda nezodpovědná a po deváté večer se to šíří mnohem rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
1.1.21 10:24

A jinak zpět k tématu. Mé dítě loni (10 m) usnulo v osm, o půlnoc ho petardy vzbudily, vzala jsem ho v dece na balkón, dívali jsme se spolu a líbilo se to. Letos (22 m) usnulo v osm hodin a petardy zaspalo, nebudila jsem ho. Ale v šest jsme byli na procházce kouknout na rozsvícený stromek, na obzoru to svítilo a práskalo a dítěti se to strašně líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11326
1.1.21 12:20
@ugluk píše:
Ale prd! Když ten zákaz udělali, budou lidi chlastat a objíždět návštěvy DOMA. Což je z hlediska šíření chorob stokrát horší. A pokud měli problém, že se lidi slejzaj venku a chlastaj, měli prostě vyžadovat zákaz sdružování, kterej momentálně platí na dvě osoby mimo společnou domácnost. A parta ožralů na lavičce parku asi nebude z jedný domácnosti, že. Takže maj vyžadovat zákaz shlukování a nepřidávat k tomu dalších deset zákazů, co se týkaj lidí, co se chovaj zodpovědně. Protože co si budeme, kdo se. e na zákaz shlukování, stejně tak se. e i na zákaz vycházení.
A fakt jsem alergická na to, jak se nám snažej do hlav vtlouct, jak jsme nezodpověný, můžeme si za to sami a nic jinýho si nezasloužíme. Přijměme kolektivní vinu, mlaťme hlavou do zdi a radujme se, že se na nás tak myslí a naše hříšné duše můžou být potrestány dalším zákazem.V mém široširém okolí se covid prohnal z mnoha zdrojů. V naprosté většině to někdo donesl z práce a doma roznesl v rodině, dva případy se nakazily v nemocnici. A pokud mám info o těch, kdo to dotáhli do práce, opět to chytili od partnera, pak vím o třech chlastačkách u někoho na chalupě (protože přece zákaz vycházení a venku by je rozehnali policajti, protože jich je moc a navíc je venku zima). Podobně vypadají oficiální zdroje z miniserstva - zaměstnání, domácnost, hospody máme zavřené, školy taky, taky jsou celkem rizikový důchoďáky, zdravotní zařízení… o počtu lidí, kteří se nakazili na lavičce parku, se taktně mlčí. Ale tak radši lidem nabulíkujem, že jsme všichni banda nezodpovědná a po deváté večer se to šíří mnohem rychleji.

Prosím tě, šíří se to díky lidem. A těch lidí, který omezuje zákaz vycházení v 9 večer v zimě fakt moc nebude - to jsou jen ti, co jdou někam na návštěvu chlastat. Taky by to mělo být psychologický, že už je to fakt blbý, aby si to každej uvědomil. Ale všichni jenom nadavaji. Mě se třeba nelíbily zavřené obchody v neděli, to byl fakt přešlap, ale evidentně to došlo i těm co to vymysleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
1.1.21 12:23
@jita22 píše:
Prosím tě, šíří se to díky lidem. A těch lidí, který omezuje zákaz vycházení v 9 večer v zimě fakt moc nebude - to jsou jen ti, co jdou někam na návštěvu chlastat. Taky by to mělo být psychologický, že už je to fakt blbý, aby si to každej uvědomil. Ale všichni jenom nadavaji. Mě se třeba nelíbily zavřené obchody v neděli, to byl fakt přešlap, ale evidentně to došlo i těm co to vymysleli.

Jo, ty obchody fakt resili divne… I jak zkratili otviraci doby. Ja jsem rikala ze bych naopak otevrela 24/7 aby byla koncentrace lidi co nejrozlozenejsi a nekupili se. Ale to jsou zas jen moje teorie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
1.1.21 12:40

@jita22 proč myslíš, že kdo jde v devět ven, musí jít nutně chlastat? Kdo jde chlastat, zvládne to levou zadní před devátou a u kamarádů buď přespí nebo tam vydrží chlastat do pěti ráno, no problem. My třeba běžně s mužem jako bezdětní chodili večer na procházku a kolikrát jsme se vraceli po deváté. Někdo se jde vyvětrat, když usnou děti. Muž se občas vrací po deváté z práce, akorát se ofiko dělá do pěti, takže zaměstnavatel nedává plošně žádnej papír. Jeho ještě nechytili, ale jeho kolega už pokutu slíznul protože to by taky mohl říct každej, že jde z práce, a to bysme se na to podívali, abyste nám tady sám samotinkej na autobusový zastávce šířil koronavirus. Prostě si fakt myslím, že zrovna zákaz vycházení je nesmysl na entou.
Jo, pro mě je to psychologický natolik, že už všecky ty zákazy, příkazy a nařízení nesleduju, protože je permanentně vrstvěj pátý přes devátý, zdůvodnit to neuměj a měněj to z hodiny na hodinu. Ke štěstí a blahu národa je nejspíš i dodržuju, protože s dětma večer ven nechodím, Silvestra už léta trávím s rodinou a na nějaký chlastačky mě nikdy neužilo, ale prostě mě z principu sejří, že když bych se chtěla jít projít, tak nemůžu, zatímco sousedi nad náma můžou prochlastat celou noc v deseti lidech a dokud nerušej noční klid, nemůže na ně nikdo. A že někdo vyhodnotil, že je potřebný si naživo moct koupit utěrku nebo pugét růží, zatímco ořezávátko nebo dětský boty si musím objednat přes intenet.

Ale moc se omlouvám zakladatelce za zaplevelení diskuze, doufám, že to u nich dobře dopadlo a opouštím bitevní pole a všem přeji krásný a hlavně normální nový rok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
1.1.21 12:45

K tématu, i když na rady už je pozdě: Já bych manželovi řekla, že pokud na tom trvá, tak OK, ale JÁ se budu bavit, věnovat se unavenému a přetaženému a v důsledku toho pravděpodobně protivnému a zlobícímu dítěti se bude ON. Věnovat, ne ho za přetaženost, za kterou dítě nemůže, trestat.

Jinak s námi byla do půlnoci vzhůru jen nejstarší osmiletá (a měsíční mimino, které čas ještě nevnímá a spí si, jak chce), pětiletá i tříletý šli spát v devět. Nechávat do půlnoci roční batole by mě ani nenapadlo. V tomhle věku jsme je maximálně na chvíli vzali podívat z okna na světýlka, pokud je ten rachot o půlnoci vzbudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová