Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spravedlivé to není, no. Stejně jako nechápu, že když je jedna z vás na dovolené, druhá pracuje za ni.To je pak začarovaný kruh, protože pak si ona vybírá volno, ty pracuješ za ní, pak si vybírá volno ty a pořád dokola. I když já jsem nikdy asi nedělala na takové pozici, kde by moje nepřítomnost vyžadovala, aby mě někdo 100% nahradil. Práce na mě vždy počká
tak nevím, jak se to řeší třeba ve výrobě nebo provozu nebo tak…
@Fazulina tak to není,ona si nasbírala volno,když jsem já byla na nemocenske.To si pak postupně vybírala.Ja to nedělala,protože potřebuji být placená.
@Anonymní píše:
@Fazulina tak to není,ona si nasbírala volno,když jsem já byla na nemocenske.To si pak postupně vybírala.Ja to nedělala,protože potřebuji být placená.
No ale když ona tam byla 8h na tvojí nemocenské a pak vybírala volno, tak jsi tam byla 8h zase ty, a máš taky přesčasy, ne? To je úplně nesmyslný systém. Nebo je to tak, že přesčasy si buď můžete vybrat nebo nechat proplatit, takže ona radši vybírá a ty radši necháváš proplatit, takže ti tvoje přesčasy nevadí? Každopádně to máte nastavené hloupě…
Příspěvek upraven 06.09.18 v 16:14
@Helileli píše:
Brala bych to tak, že zaměstnavatel na to má právo, stejně tak jako já mám právo dát výpověď a takového zaměstnavatele se zbavit. Měla sis nejdřív nechat schválit dovolenou a pak dát výpověď.
Tak tu dovolenou by jí mohli zrušit a byla by tam kde byla ![]()
@zrcadlo můžeme si buď vybrat,nebo proplatit.Jak je to nastavené,začátku nemůžu.Nejsem nadrizena.
@Anonymní píše:
@paandoraa to nevadí šlo mi o to jestli je to fér,že jednomu podřízenému dá volno častěji než druhému.
Nedá ti dovolenou, kterou stejně nutně nepotřebuješ, dá ti peníze. Fér/nefér, ústrky? A proč to řešíš, když stejně odcházíš? Dlouho už ústrky snášet nebudeš.
@arinecka píše:
Tak tu dovolenou by jí mohli zrušit a byla by tam kde byla
To sice mohli, ale uz jsou povinni proplatit naklady, takze si to zamestnavazel rozmysli, delat to jen z trucu.
@Anonymní píše:
@paandoraa to nevadí šlo mi o to jestli je to fér,že jednomu podřízenému dá volno častěji než druhému.
Tak dovolene mate obe stejne, ne…
@j.a.n.i1 píše:
Tak dovolene mate obe stejne, ne…
To sice ano, ale nemají stejnou možnost si ji vybrat. Kdyby zakladatelka neodcházela a zbývala ji dovolená, tak ji na konci roku propadne. Je to naschvál od nadřízených, často si berou výpověď osobně, tak hledají možnost, jak člověku znepříjemnit život.
Jdi na nemocenskou. Budeš mít,, volno,, a nemusíš nikoho zaucovat. Ať si zaučuje šéfová. To není tvůj problém ![]()
@Helileli Kdyby tam zustala, tak ma uplne stejnou moznost si ji vybrat.
@Helileli píše:
To sice ano, ale nemají stejnou možnost si ji vybrat. Kdyby zakladatelka neodcházela a zbývala ji dovolená, tak ji na konci roku propadne. Je to naschvál od nadřízených, často si berou výpověď osobně, tak hledají možnost, jak člověku znepříjemnit život.
Přesně tak.Zakladatelka
@paandoraa právě