Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj!
Moje rada: Podle toho, co jsi popsala, potřebuješ jednodušší lyže, které Ti usnadní točení, nasazování oblouku a moc se s nima nenadřeš. Takže nějaké lehké, měkké, kratší, spíš s menším radiusem, rekreační, rozhodně ne portovní. Sportovní neznamená, že rychleji jedou, ale že vyžadují sportovní styl jízdy. Mívají těžké (většinou dřevěné) jádro a pokud to na nich člověk opravdu neumí, tak se strašně nadře a nebude schopen udělat oblouk. Takže ty Elány jsou pro Tebe vysloveně nevhodné. Vzhledem k tomu, že pravděpodobně budeš jezdit jen na sjezdovce, tak potřebuješ allroundy, ale to koukám, že jsou všechny. Takže bych vybírala mezi Rossignol a K2. Rozdíl 2 cm není zas až tak moc, takže spíš záleží, jak je lyže udělaná, vyvážená. Takže bych se koukla na recenze na internetu a taky na velikost radiusu u těch K2. Značky jsou to obě dobré, ale na tom tolik nezáleží, protože ne každý model se povede a hlavně každému sedne. Hodně štěstí s vybíráním a užij si lyžařskou sezónu! ![]()
Ještě carvingové lyže jsou dneska všechny, už se nic jiného 10 let nevyrábí. ![]()
Kakachna píše:
Ještě carvingové lyže jsou dneska všechny, už se nic jiného 10 let nevyrábí.
Aha, to víš jsem laik ![]()
Jinak děkuji za tvojí vyčerpávající odpověď. Te´d mi přišla odpověď od obchodu, že by mi pro výšku a styl ježdění doporučili taky K2 nebo Rossignol.
Jo, vázání je vyřešené, je v ceně lyží ![]()
Nejspíš vezmu ty Ros., ale ještě počkám, zda se někdo neozve tady, a nevymlouval by mi je
![]()
kachni za tyhle peníze budou sportovní lyže těžko s dřevěným jádrem ![]()
To je fakt, ta cena je dost podezřelá na sportovní model. Já se na ní předtím nedívala.
Kakachna píše:
To je fakt, ta cena je dost podezřelá na sportovní model. Já se na ní předtím nedívala.
Ta cena je snížená, třeba vyprodávají sklad
Na jiných prodejnách tento model stojí mnohem víc.
nevím, jestli už není pozdě, ale mám větší důvěru ke K2 a Rossignolům, rovnější lyže považuji za lepší - mě alespoň víc vyhovují, protože mě to nutně nenutí dělat až tak malé oblouky, když nechce; záleží na tom, co Ti víc vyhovuje; pokud se Ti líbí víc Rossignoly, dle mého neuděláš špatně
Anonymní píše:karolínka12 píše:A mohu se zeptat, v čem se ti zdají lepší? Já z nich nemám drobý pocit, protože jsem teď byla zvykla ná vykrojené carvingy, a ty K2 mi přijdou rovné
uvažovala bych jen mezi K2 a Rossignolama; myslím, že K2 budou lepší; Elany bych nebrala
karolínka12 píše:
nevím, jestli už není pozdě, ale mám větší důvěru ke K2 a Rossignolům, rovnější lyže považuji za lepší - mě alespoň víc vyhovují, protože mě to nutně nenutí dělat až tak malé oblouky, když nechce; záleží na tom, co Ti víc vyhovuje; pokud se Ti líbí víc Rossignoly, dle mého neuděláš špatněAnonymní píše:karolínka12 píše:A mohu se zeptat, v čem se ti zdají lepší? Já z nich nemám drobý pocit, protože jsem teď byla zvykla ná vykrojené carvingy, a ty K2 mi přijdou rovné
uvažovala bych jen mezi K2 a Rossignolama; myslím, že K2 budou lepší; Elany bych nebrala
Nene, pozdě není. Ještě hledám informace na netu, zda nemají přímo tyto typy hodnocení ![]()
Kakachna píše:
tipla bych si, že budou „rádoby“ sportovní .. takže si myslím, že by s nimi tazatelka taky nic nezkazila
… jsme jí moc neporadily, co osoba to názor ![]()
k tomu radiusu .. moje lyže mají radius 10-16, docíleno je toho různou tuhostí lyže na přední části a na zadní, když se opřu maličko víc na paty, pomáhají mi s krátkými oblouky a když na špičky, jsou mnohem tužší a pomáhají s velkými oblouky .. nicméně je to asi nevhodné pro začátečníka … já se totiž nemohla rozhodnout, zda víc miluji slalom nebo spíš carving, tyhle lyže umožňují skvěle obojí ![]()
ixule píše:
k tomu radiusu .. moje lyže mají radius 10-16, docíleno je toho různou tuhostí lyže na přední části a na zadní, když se opřu maličko víc na paty, pomáhají mi s krátkými oblouky a když na špičky, jsou mnohem tužší a pomáhají s velkými oblouky .. nicméně je to asi nevhodné pro začátečníka … já se totiž nemohla rozhodnout, zda víc miluji slalom nebo spíš carving, tyhle lyže umožňují skvěle obojí
Díky za vysvětlení. Kdybych si vybírala lyže za své peníze, tak samozřejmě budu volit dle všeho možného, i podle vhodného radiu
Nabídka je omezená jen na tyto 4typy, protože je to výhra, ale díííky alespoň za ní ![]()
Anonymní píše:ixule píše:Díky za vysvětlení. Kdybych si vybírala lyže za své peníze, tak samozřejmě budu volit dle všeho možného, i podle vhodného radiu
k tomu radiusu .. moje lyže mají radius 10-16, docíleno je toho různou tuhostí lyže na přední části a na zadní, když se opřu maličko víc na paty, pomáhají mi s krátkými oblouky a když na špičky, jsou mnohem tužší a pomáhají s velkými oblouky .. nicméně je to asi nevhodné pro začátečníka … já se totiž nemohla rozhodnout, zda víc miluji slalom nebo spíš carving, tyhle lyže umožňují skvěle obojíNabídka je omezená jen na tyto 4typy, protože je to výhra, ale díííky alespoň za ní
to je jasné, víš jak to je s tím darovaným koněm že?
.. tenhle je sice vyhraný, ale to je stejné … ani jedny nejsou špatné, tak dobře vyber ![]()
ixule píše:Anonymní píše:to je jasné, víš jak to je s tím darovaným koněm že?ixule píše:Díky za vysvětlení. Kdybych si vybírala lyže za své peníze, tak samozřejmě budu volit dle všeho možného, i podle vhodného radiu
k tomu radiusu .. moje lyže mají radius 10-16, docíleno je toho různou tuhostí lyže na přední části a na zadní, když se opřu maličko víc na paty, pomáhají mi s krátkými oblouky a když na špičky, jsou mnohem tužší a pomáhají s velkými oblouky .. nicméně je to asi nevhodné pro začátečníka … já se totiž nemohla rozhodnout, zda víc miluji slalom nebo spíš carving, tyhle lyže umožňují skvěle obojíNabídka je omezená jen na tyto 4typy, protože je to výhra, ale díííky alespoň za ní
.. tenhle je sice vyhraný, ale to je stejné … ani jedny nejsou špatné, tak dobře vyber
Já vím, a když jsou lyže i s vázáním, tak mám ještě větší radost. Asi si vezmu ty Rossignolky, jsou trošku jiné než klasika
Ještě čekám na manžela, který je absolutní nelyžař, aby mi řekl, které se mu líbí alespoň designově ![]()
Tak můj chlap si myslí, že na svoji váhu by jsi měla mít dřevěné jádro. Nevím, zda některé ho měli. Ale teda ty s tím divným vykrojením se mu taky nelíbí ![]()
janinkaz píše:
Tak můj chlap si myslí, že na svoji váhu by jsi měla mít dřevěné jádro. Nevím, zda některé ho měli. Ale teda ty s tím divným vykrojením se mu taky nelíbí
Hmm, o dřevěném jádru ani u jedněch nepíší na žádných jiných stránkách
Já zase přemýšlím, že s tím divným vykrojením by mohly mít lepší funkci, než tu klasiku, co mám doma. Hele, přinejhorším je prodám a nechám si své oblíbené
Ale díky za info.