Sjezdové lyže - prosím o rychlou pomoc při výběru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12072
22.12.11 17:19

Ahoj!
Moje rada: Podle toho, co jsi popsala, potřebuješ jednodušší lyže, které Ti usnadní točení, nasazování oblouku a moc se s nima nenadřeš. Takže nějaké lehké, měkké, kratší, spíš s menším radiusem, rekreační, rozhodně ne portovní. Sportovní neznamená, že rychleji jedou, ale že vyžadují sportovní styl jízdy. Mívají těžké (většinou dřevěné) jádro a pokud to na nich člověk opravdu neumí, tak se strašně nadře a nebude schopen udělat oblouk. Takže ty Elány jsou pro Tebe vysloveně nevhodné. Vzhledem k tomu, že pravděpodobně budeš jezdit jen na sjezdovce, tak potřebuješ allroundy, ale to koukám, že jsou všechny. Takže bych vybírala mezi Rossignol a K2. Rozdíl 2 cm není zas až tak moc, takže spíš záleží, jak je lyže udělaná, vyvážená. Takže bych se koukla na recenze na internetu a taky na velikost radiusu u těch K2. Značky jsou to obě dobré, ale na tom tolik nezáleží, protože ne každý model se povede a hlavně každému sedne. Hodně štěstí s vybíráním a užij si lyžařskou sezónu! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
22.12.11 17:32

Ještě carvingové lyže jsou dneska všechny, už se nic jiného 10 let nevyrábí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 17:37
Kakachna píše:
Ještě carvingové lyže jsou dneska všechny, už se nic jiného 10 let nevyrábí. :-)

Aha, to víš jsem laik :oops:
Jinak děkuji za tvojí vyčerpávající odpověď. Te´d mi přišla odpověď od obchodu, že by mi pro výšku a styl ježdění doporučili taky K2 nebo Rossignol.
Jo, vázání je vyřešené, je v ceně lyží :dance:
Nejspíš vezmu ty Ros., ale ještě počkám, zda se někdo neozve tady, a nevymlouval by mi je 8) :think:

• Citovat
  • Upravit
35029
22.12.11 18:26

kachni za tyhle peníze budou sportovní lyže těžko s dřevěným jádrem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
22.12.11 19:49

To je fakt, ta cena je dost podezřelá na sportovní model. Já se na ní předtím nedívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 19:51
Kakachna píše:
To je fakt, ta cena je dost podezřelá na sportovní model. Já se na ní předtím nedívala.

Ta cena je snížená, třeba vyprodávají sklad :nevim: Na jiných prodejnách tento model stojí mnohem víc.

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
22.12.11 20:10

nevím, jestli už není pozdě, ale mám větší důvěru ke K2 a Rossignolům, rovnější lyže považuji za lepší - mě alespoň víc vyhovují, protože mě to nutně nenutí dělat až tak malé oblouky, když nechce; záleží na tom, co Ti víc vyhovuje; pokud se Ti líbí víc Rossignoly, dle mého neuděláš špatně

Anonymní píše:
karolínka12 píše:
uvažovala bych jen mezi K2 a Rossignolama; myslím, že K2 budou lepší; Elany bych nebrala
A mohu se zeptat, v čem se ti zdají lepší? Já z nich nemám drobý pocit, protože jsem teď byla zvykla ná vykrojené carvingy, a ty K2 mi přijdou rovné :?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.11 20:13
karolínka12 píše:
nevím, jestli už není pozdě, ale mám větší důvěru ke K2 a Rossignolům, rovnější lyže považuji za lepší - mě alespoň víc vyhovují, protože mě to nutně nenutí dělat až tak malé oblouky, když nechce; záleží na tom, co Ti víc vyhovuje; pokud se Ti líbí víc Rossignoly, dle mého neuděláš špatně
Anonymní píše:
karolínka12 píše:
uvažovala bych jen mezi K2 a Rossignolama; myslím, že K2 budou lepší; Elany bych nebrala
A mohu se zeptat, v čem se ti zdají lepší? Já z nich nemám drobý pocit, protože jsem teď byla zvykla ná vykrojené carvingy, a ty K2 mi přijdou rovné :?

Nene, pozdě není. Ještě hledám informace na netu, zda nemají přímo tyto typy hodnocení :think:

• Citovat
  • Upravit
35029
22.12.11 20:30
Kakachna píše:

tipla bych si, že budou „rádoby“ sportovní .. takže si myslím, že by s nimi tazatelka taky nic nezkazila :) … jsme jí moc neporadily, co osoba to názor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.12.11 20:37

k tomu radiusu .. moje lyže mají radius 10-16, docíleno je toho různou tuhostí lyže na přední části a na zadní, když se opřu maličko víc na paty, pomáhají mi s krátkými oblouky a když na špičky, jsou mnohem tužší a pomáhají s velkými oblouky .. nicméně je to asi nevhodné pro začátečníka … já se totiž nemohla rozhodnout, zda víc miluji slalom nebo spíš carving, tyhle lyže umožňují skvěle obojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 20:46
ixule píše:
k tomu radiusu .. moje lyže mají radius 10-16, docíleno je toho různou tuhostí lyže na přední části a na zadní, když se opřu maličko víc na paty, pomáhají mi s krátkými oblouky a když na špičky, jsou mnohem tužší a pomáhají s velkými oblouky .. nicméně je to asi nevhodné pro začátečníka … já se totiž nemohla rozhodnout, zda víc miluji slalom nebo spíš carving, tyhle lyže umožňují skvěle obojí :palec:

Díky za vysvětlení. Kdybych si vybírala lyže za své peníze, tak samozřejmě budu volit dle všeho možného, i podle vhodného radiu ;) Nabídka je omezená jen na tyto 4typy, protože je to výhra, ale díííky alespoň za ní :lol:

• Citovat
  • Upravit
35029
22.12.11 20:47
Anonymní píše:
ixule píše:
k tomu radiusu .. moje lyže mají radius 10-16, docíleno je toho různou tuhostí lyže na přední části a na zadní, když se opřu maličko víc na paty, pomáhají mi s krátkými oblouky a když na špičky, jsou mnohem tužší a pomáhají s velkými oblouky .. nicméně je to asi nevhodné pro začátečníka … já se totiž nemohla rozhodnout, zda víc miluji slalom nebo spíš carving, tyhle lyže umožňují skvěle obojí :palec:
Díky za vysvětlení. Kdybych si vybírala lyže za své peníze, tak samozřejmě budu volit dle všeho možného, i podle vhodného radiu ;) Nabídka je omezená jen na tyto 4typy, protože je to výhra, ale díííky alespoň za ní :lol:

to je jasné, víš jak to je s tím darovaným koněm že? :mrgreen: .. tenhle je sice vyhraný, ale to je stejné … ani jedny nejsou špatné, tak dobře vyber :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 20:51
ixule píše:
Anonymní píše:
ixule píše:
Díky za vysvětlení. Kdybych si vybírala lyže za své peníze, tak samozřejmě budu volit dle všeho možného, i podle vhodného radiu ;) Nabídka je omezená jen na tyto 4typy, protože je to výhra, ale díííky alespoň za ní :lol:
to je jasné, víš jak to je s tím darovaným koněm že? :mrgreen: .. tenhle je sice vyhraný, ale to je stejné … ani jedny nejsou špatné, tak dobře vyber :palec:

Já vím, a když jsou lyže i s vázáním, tak mám ještě větší radost. Asi si vezmu ty Rossignolky, jsou trošku jiné než klasika :lol: Ještě čekám na manžela, který je absolutní nelyžař, aby mi řekl, které se mu líbí alespoň designově :P

• Citovat
  • Upravit
28414
22.12.11 21:00

Tak můj chlap si myslí, že na svoji váhu by jsi měla mít dřevěné jádro. Nevím, zda některé ho měli. Ale teda ty s tím divným vykrojením se mu taky nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 21:03
janinkaz píše:
Tak můj chlap si myslí, že na svoji váhu by jsi měla mít dřevěné jádro. Nevím, zda některé ho měli. Ale teda ty s tím divným vykrojením se mu taky nelíbí :nevim:

Hmm, o dřevěném jádru ani u jedněch nepíší na žádných jiných stránkách :nevim: Já zase přemýšlím, že s tím divným vykrojením by mohly mít lepší funkci, než tu klasiku, co mám doma. Hele, přinejhorším je prodám a nechám si své oblíbené :lol: Ale díky za info.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák