Sjezdové lyže - prosím o rychlou pomoc při výběru

Anonymní
22.12.11 14:02

Sjezdové lyže - prosím o rychlou pomoc při výběru

Krásné odpoledne :mavam:
Předem se omlouvám za anonymitu, ale nestojím o to, aby tento dotaz četla moje příbuzná zde na eMiminu8) Může se taky stát, že je to nějaký podvod, tak bych nerada potom byla vysmívána :think:
Sháním nějakou zkušenou lyžařku(lyžaře), která trošku rozumí sjezdovým lyžím. Dle dnešního telefonátu a emailu jsem vyhrála v jedné soutěži(vím, že jsem se účastnila, tak doufám, že je to pravda) sjezdové lyže v hodnotě 4tisíc. Dostala jsem nabídku si vybrat ze 4typů, které mají skladem a mají u nich dané délky. Já si ale nejsem jistá, které jsou pro mojí postavu a zdatnost ty nejlepší? Moje výška je 173cm, váha 73kg, jsem mírně pokročilá lyžařka(udržím nohy u sebe, dělám mírné obloučky a spíš pohodovou rychlost) a jezdím hlavně v českých horách(letos však pojedu do Alp)
Proto prosím někoho zkušeného, zda by mi takto na dálku neporadil ještě dnes. Nejvíce se mi líbí ty dvoje poslední :think:
Děkuji moc :mavam:

http://www.levnelyze.cz/…uv-8448.html 167cm
http://www.levnelyze.cz/…uv-8448.html 162cm
http://www.levnelyze.cz/…e-12571.html 160cm
http://www.levnelyze.cz/…-i-7015.html 162cm

Jen nevím, zda to nebude brané jako nějaká reklama :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.12.11 14:07

Ještě dodám, že sice doma lyže mám(carvingové), jsou už 5let staré, ale tehdy je vybíral můj přítel a já stylům a typům stále nerozumím :) Bohužel je nemohu porovnat s těmi vyhranými, jsou u rodičů :?

• Citovat
  • Upravit
28414
22.12.11 14:14

Za mě ty Elanky. Přijdou mi nejlíp vykrojené. Mají i dobrou délku. Dle mě ti budou ty 167 dlouhé, aby ji se nepřerazila. Já mám 165cm a lyže 150 a jsem max. spokojená. Delší bych hůře ovládala. Nejsem až tak těžká. Takže Elan ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 14:18
janinkaz píše:
Za mě ty Elanky. Přijdou mi nejlíp vykrojené. Mají i dobrou délku. Dle mě ti budou ty 167 dlouhé, aby ji se nepřerazila. Já mám 165cm a lyže 150 a jsem max. spokojená. Delší bych hůře ovládala. Nejsem až tak těžká. Takže Elan ;)

Jako že jsem moc těžká, jo?! :cert: :mrgreen: :mrgreen: nj, potřebuji shodit :oops:
Teď vážně - Díky za odpověď. A myslíš, že jsou pro můj popsaný styl vyhovující?

• Citovat
  • Upravit
35029
22.12.11 14:18

za mě taky Elan .. co se délky týče, můžeš mít všechny .. jenom pro pokročilejší lyžařku, bych si představovala asi lepší lyže, ale pokud je to výhra, tak se raduj a gratuluji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.12.11 14:20

Ahoj, šla bych do délky 162 nebo 160 a Elan nebo Rossignol. Oboje jsou dobré značky. A nechci být zlá, ale to že udržíš nohy u sebe, uděláš oblouček a jedeš pomalu není středně pokročilý, teda aspoň já si to nemyslím. Mám za to, že by ti líp padly ty Rossignoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.12.11 14:20

Ale ne. Já to beru i dle sebe, dělší se mi hůře ovládají. Ty Elan navíc nejsou dámské, ale sportovní, což je lepší. Nepíšou jaké mají jádro :think:
A na styl. Lepší jsou carvingový lyže, oni ti i v těch obloucích pomáhají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 14:21

Ještě se zeptám, asi blbě - dá se přemontovat vázání z jedněch lyží na druhé, jsou univerzální? Samozřejmě bych zašla do servisu. Nebo je lepší koupit nové?

• Citovat
  • Upravit
5077
22.12.11 14:24

Jé, promiň, jsem se ukoukla. Je tam mírně pokročilý ne střední. I tak by ti asi stačili ty rossignoly na rekreační ježdění. Ty elan jsou sportovní, takže pojedou nejspíš rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 14:24
Laaja píše:
Ahoj, šla bych do délky 162 nebo 160 a Elan nebo Rossignol. Oboje jsou dobré značky. A nechci být zlá, ale to že udržíš nohy u sebe, uděláš oblouček a jedeš pomalu není středně pokročilý, teda aspoň já si to nemyslím. Mám za to, že by ti líp padly ty Rossignoly.

On ten styl každý nazývá jinak - ale ok, jsem začátečník využívající červené a černé sjezdovky, aniž by vadil někomu druhému a padal na zem strachy :lol:
Díky za odpověď :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.11 14:26
ixule píše:
za mě taky Elan .. co se délky týče, můžeš mít všechny .. jenom pro pokročilejší lyžařku, bych si představovala asi lepší lyže, ale pokud je to výhra, tak se raduj a gratuluji :palec:

No právě, je to výhra(snad nekecají), tak jsem ráda za cokoliv :dance: Díky

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
22.12.11 14:27

uvažovala bych jen mezi K2 a Rossignolama; myslím, že K2 budou lepší; Elany bych nebrala

• Citovat
  • Upravit
28414
22.12.11 14:29

Jako výhra super. Já mám teda od února nové, ale třeba manželovi bych brala. jenže ten už potřebuje závodní (on je má, ale nové) :think:

Ty Rossignoly … mě se nalíbí ten vykrojený zadek tý lyže. Vypadá to divně, takže ty bych nebrala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 14:30
karolínka12 píše:
uvažovala bych jen mezi K2 a Rossignolama; myslím, že K2 budou lepší; Elany bych nebrala

A mohu se zeptat, v čem se ti zdají lepší? Já z nich nemám drobý pocit, protože jsem teď byla zvykla ná vykrojené carvingy, a ty K2 mi přijdou rovné :?

• Citovat
  • Upravit
26653
22.12.11 14:30

za mě jakekoli 162 ,ty rossignolky by byly nejlepší.vazani použij to,co maš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák