Skleněný bezrtuťovy teploměr. Muže měřit špatně?

6650
14.10.18 10:11

Tak špatně múže měřit (posunutá stupnice, špatná technika měření) ale spíš ne, když zdravému naměřil normální teplotu, zítra běžte k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65418
14.10.18 10:11

A co je divného na manželově teplotě? A taky je normální, že teplota je tři dny kolem 39, moc nechápu, proč by měl být teploměr vadný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.10.18 10:14

36,8 je normální teplota zdravého člověka. Nechápu problém… ty se cítíš zdravě, že tě překvapuje, že máš 39°? Já na teploty moc netrpím, ale taky jsem měla chřipku, při které jsem měla neustále 39, až po několika dnech to začalo klesat.

Samozřejmě může být vadný, ale pokud zdravému měří dobře, asi bude v pořádku.

Já doma opečovávám starý rtuťový jako drahokam, protože ten jediný měří přesně, digitání bych vzala a hodila oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MadameM
14.10.18 10:25
@vokishka píše:
A co je divného na manželově teplotě? A taky je normální, že teplota je tři dny kolem 39, moc nechápu, proč by měl být teploměr vadný.
@vokishka
@vokishka píše:
A co je divného na manželově teplotě? A taky je normální, že teplota je tři dny kolem 39, moc nechápu, proč by měl být teploměr vadný.

@radkka

Dneska ráno jsem se cítila dobře. A čekala bych, ze po prascich a studených odkladech to aspoň klesne o nějaké stupně.
Tak proto si myslím, ze neměří moc dobře.

• Citovat
  • Upravit
MadameM
14.10.18 10:27

@Heivka
To určitě mám v plánu zajít .. ;)

• Citovat
  • Upravit
1436
14.10.18 10:46

Může měřit blbě. Za rtuťové teploměry vlastně není plnohodnotná náhrada. Naštěstí se dají koupit v eshopech mimo EU (Turecko, Rusko a podobně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.10.18 10:48

@MadameM Když jsem měla jako malá infekci zlatého stafilokokem, tak mi horečku 41 nebyly schopné srazit ani léky podávané lapačkou a koupele v ledu, týden mě máčeli v ledu než zabrala antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MadameM
14.10.18 11:13

@Heivka
No to je hrozny :,(
Snad mám jen chřipku.

• Citovat
  • Upravit
MadameM
14.10.18 11:14

@Jar Jar
Aha, tak super děkuji za info.

• Citovat
  • Upravit
26583
14.10.18 11:32

Ja verim jen rtutovym, ale neni to o tom, ze kdyz mas 37, ukazou ty horsi teplomery 39, to ne :D Hlavne je to sakra rozdil, snad musi i tvuj pritel citit, jestli mas horecku. Ja prvne na deti prilozim svuj oblicej (ne ruce, vetsinou celo na celo) a hned vim, jestli je to ok, vyssi teplota,nebo horecka…kolik presne merim teplomerem jen pred doktorkou, protoze se bude ptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
14.10.18 12:10

@radkka opecovajej, ja opecovavala malo rtutovou rychlobezku a uz nic takoveho nemuzu sehnat :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
14.10.18 12:14
@Lenka_Hal píše:
Ja verim jen rtutovym, ale neni to o tom, ze kdyz mas 37, ukazou ty horsi teplomery 39, to ne :D Hlavne je to sakra rozdil, snad musi i tvuj pritel citit, jestli mas horecku. Ja prvne na deti prilozim svuj oblicej (ne ruce, vetsinou celo na celo) a hned vim, jestli je to ok, vyssi teplota,nebo horecka…kolik presne merim teplomerem jen pred doktorkou, protoze se bude ptat…

Taky to tak mam (mou tvar na jejich celo a u toho ruku za krk) hlavne u deti, ale na to uz musis mit praxi :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
14.10.18 12:18
@Jar Jar píše:
Může měřit blbě. Za rtuťové teploměry vlastně není plnohodnotná náhrada. Naštěstí se dají koupit v eshopech mimo EU (Turecko, Rusko a podobně).

Tak to me nikdy nenapadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová