Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rozárková píše:paola white píše:Vím,že nemůžu srovnávat,taky bych to asi ostatním radila,ale když to najednou vidíš u sebe,tak se rozklepeš jako ratlik.
sama sis odpověděla. moč je naředěná tak proč se divíš, že jsou slabší čárky? dělej si test vždy ráno a tomu stresu se vyhneš
Hned koukáš ,jak to měly ostatní a když vidíš,že některá měla druhou čárku o dost silnější i z odpolední moče,tak najednou koukáš!
Koukám,že jsi otěhotněla téměř okamžitě po vysazení antikoncepce,tak se nedivím,že to asi dost dobře nechápeš. Budiž Ti samozřejmě přáno!
Já jsem 2× potratila,to už přemýšlíš jinak,to mi věř. Přeji Ti,abys to ani poznat nemusela,není o co stát.
Rozárko, já tahle blba zrovna předtím než jsem potratila. Po potratu jsem si udělala jeden test, ještě se mi povedlo, že jsem fakt čekala až pár dnů po zpoždění a další jsem už nedělala. A k doktorce jsem šla až v 8tt, abych už viděla srdíčko. Ale máš pravdu, ten kdo otěhotní ani neví jak to bere jinak než ten kdo měl nějaký problém.
Toto a předešlé těhotenství je ke všemu po IVF,spontánně z neznámého důvodu prostě neotěhotním,tak o to je to ještě horší. Vím,že pokud to opět, nedej Bože nedopadne,tak budeme muset znovu vše podstupovat od začátku…
Snad to nebude třeba.
Rozárková píše:
Vím,že nemůžu srovnávat,taky bych to asi ostatním radila,ale když to najednou vidíš u sebe,tak se rozklepeš jako ratlik.
Hned koukáš ,jak to měly ostatní a když vidíš,že některá měla druhou čárku o dost silnější i z odpolední moče,tak najednou koukáš!
Koukám,že jsi otěhotněla téměř okamžitě po vysazení antikoncepce,tak se nedivím,že to asi dost dobře nechápeš. Budiž Ti samozřejmě přáno!
Já jsem 2× potratila,to už přemýšlíš jinak,to mi věř. Přeji Ti,abys to ani poznat nemusela,není o co stát.
to že si do metříku nepíšu všechno neznamená že jsem to nezažila…
jinak jestli se tě moje odpověď dotkla ak se omlouvám, ale nechápu proč. sama sis celkem rozumně odpověděla, že moč je víc poředěná tudíž koncentrace hormonů je slabší. to že to má někdo jinak opravdu nic neznamená. ani jedna žena nemá dvě těhotenství stejná natož dvě různé ženy.
to že si po potratu vystresovaná chápu, ale čím víc se v tom budeš patlat a stresovat se tím hůř děláš miminku…
Rozárková Ahojky
, tak vidím, že jsi založila nové téma, věřím, že je tentokrát vše v pořádku, kdy jdeš na ultrazvuk? chápu že jsi z toho nervózní, každá z nás, která se o mimi snaží už dlouho by byla, tak ještě jednou přiji ať je vše v pořádku ![]()
domca1221 píše:
Rozárková Ahojky, tak vidím, že jsi založila nové téma, věřím, že je tentokrát vše v pořádku, kdy jdeš na ultrazvuk? chápu že jsi z toho nervózní, každá z nás, která se o mimi snaží už dlouho by byla, tak ještě jednou přiji ať je vše v pořádku
Ahojky
![]()
Zatím se zdá být vše v pořádku. Břicho jako balon,pořád pobolívá,co víc,začínají se ozývat kyčle.
Hold už jsem na těhotenství asi stará. ![]()
Přisuzuji to tomu,že se to tam vše připravuje a tělo vytváří pohodlný pokojíček pro mimi. DOUFÁM!!!!!
Na UZ vůbec nevím kdy jdu,v mém CAR už se nepracuje,takže až někdy po novém roce ,nejspíše hned 2.1.,protože potřebuji do práce i lístek na peníze,už tak to bude pozdě. Hold budu v lednu asi bez penízků. ![]()
Takže se budu napínat až do PŘÍŠTÍHO ROKU
,kolik že vlastně miminek čekáme. ![]()
Testy závratnou rychlostí zatím nesílí,tak normálně řekla bych,tak se uvidí.
V pátek se jedu podívat k nám do práce,tak kdo ví,možná ultrazvuku neodolám a nechám si ho udělat,když už tam budu. Ale nejspíše to nechám až po vánocích,kdyby nedej bože to tam nebylo tak jak má.
paola white: Tvá odpověď se mě nedotkla,jen do mne vjede vztek,když se někdo podivuje nad tím,když někdo plaší…a chce tak trochu uchlácholit. Myslím,že od toho tady všichni jsme. ![]()
můžu se zeptat když máš za sebou ZT zkoušela si po prokázání, že jde o neživotaschopné embryo dělat těhotenský test?
paola white píše:
můžu se zeptat když máš za sebou ZT zkoušela si po prokázání, že jde o neživotaschopné embryo dělat těhotenský test?
To jsem nezkoušela. Jezdila jsem do CAR na HCG ob den,takže jsem to věděla z toho. Ani UZ nebyl ukázkový,váček byl prázdný. Dělám na gyn-por,nespočet UZ už jsem viděla,tak jsem věděla,že to není ok.
Ale po prvním ZT jsem zkoušela-po revizi,byl pozitivní,i když hooodně slabě.
no tak vidíš moje zkušenosti jsou stejné. to že máš pozitivní test neznamená že máš v břiše životaschopné nebo živé embryo. každopádně ti moc držím palce ať to vyjde!!! věř že ti rozumím jak je těžké v tomhle období neplašit, ale čím víc se budeš nervovat tím hůř pro vás oba (nebo tři
)
mě v tomhle období pomohlo si v klidu lehnout a představovat si jak se pomaličku ty buňky dělí a jak všechno probíhá tak jak má a ono to (ťukťuk na dřevo) vyšlo!
to že máš pozitivní test neznamená že máš v břiše životaschopné nebo živé embryo.
Tak právě proto jsem plašila! Pokud Ti testy sílí,dá se předpokládat,že je vše ok,pokud slábnou,nic dobrého to samozřejmě neznačí.
Děkuji za palečky.
jasně že když sílí, ale to se dá předpokládat jen když děláš testy pořád ve stejnou dobu nebo ze stejně koncentrované moči. ale to určo víš sama. neboj dobře to dopadne!!! ![]()
KIKOLETEK píše:
Rozárko moc držím palečky,tentokrát to výjde![]()
Děkuju děkuju děkuju!!!!!!
![]()
Rozárková píše:
Pokud Ti testy sílí,dá se předpokládat,že je vše ok,pokud slábnou,nic dobrého to samozřejmě neznačí.
Děkuji za palečky.
Podle intenzity čárky na TT nic nepoznáš. Ani tak, ani tak. Já měla ZT a testy sílily, při posledním otěhotnění jsem měla na testu po týdnu slabší čárku (a taky jsem se rozklepala) a všechno bylo v pořádku. Nikdy nemáš stejnou koncentraci moči, proto může být čárka slabší a bude vše v pořádku.
Držím pěstičky, moc dobře vím, jaké to je.
hkac píše:Rozárková píše:Podle intenzity čárky na TT nic nepoznáš. Ani tak, ani tak. Já měla ZT a testy sílily, při posledním otěhotnění jsem měla na testu po týdnu slabší čárku (a taky jsem se rozklepala) a všechno bylo v pořádku. Nikdy nemáš stejnou koncentraci moči, proto může být čárka slabší a bude vše v pořádku.
Pokud Ti testy sílí,dá se předpokládat,že je vše ok,pokud slábnou,nic dobrého to samozřejmě neznačí.
Děkuji za palečky.Držím pěstičky, moc dobře vím, jaké to je.
Rozárková píše:hkac píše:Rozárková píše:Podle intenzity čárky na TT nic nepoznáš. Ani tak, ani tak. Já měla ZT a testy sílily, při posledním otěhotnění jsem měla na testu po týdnu slabší čárku (a taky jsem se rozklepala) a všechno bylo v pořádku. Nikdy nemáš stejnou koncentraci moči, proto může být čárka slabší a bude vše v pořádku.
Děkuji za palečky.Držím pěstičky, moc dobře vím, jaké to je.
Je to pěkně hnusný pocit!!! Můžu si tisíckrát říkat,že se na vy.eru,ale prostě to nejde! Ještě já blbka si jedu pro další.
Já testovala asi desetkrát
. Ale schovaný mám jen jeden
. Celé poslední těhotenství bylo hrozně o nervech, jsem skoro bála chodit na WC, že zase začnu špinit a bude konec. Já navíc kolem 7.tt špinila, už jsem to obrečela, doktor tam ten den byl až odpoledne a já byla se školními dětmi v kině. Asi ani nemusím psát, co jsem z toho kina měla (ani nevím, na čem jsme byli, jen si pamamtuju, že jsem se hrozně těšila, až děti odvezu zpátky do školy a budu moct k doktorovi).