Sleva na dani na vyživovanou manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
562
1.7.13 22:51

Takze kdyz jsem pobirala materskou do unora, tak leden a unor tam pocitam, ze? A ty vracene dane se tam nepocitaji, pokud to chapu spravne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
1.7.13 22:55

Od dubna mam zivnostak a tim si vydelam max 5000 mesicne, tak bych si chtela vypocitat, jestli na to pak budeme mit narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.7.13 23:03
@dari74 píše:
@blecha72 A to po vás chtěli nějaké potvrzení nebo proč to neprošlo. Po nás nic nechtěli :nevim:

Manžel podal daňové přiznání u zaměstnavatele, tam mu sdělili, že nic (musela jsem doložit příjem- moje účetní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.13 23:20

@Barusak78 kolik je to v čistém cca?

• Citovat
  • Upravit
562
1.7.13 23:31
@Anonymní píše:

necelych 50000 asi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
2.7.13 00:11
@Anonymní píše:

To nejde vůbec říct. Záleží na tom kolik jsi mela odvody. Něco jiného v hrubém příjem ze mzdy a něco jiného jako osvc nebo jako příjem z pronájmu například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
2.7.13 00:16
@Bauerkaa píše:
Od dubna mam zivnostak a tim si vydelam max 5000 mesicne, tak bych si chtela vypocitat, jestli na to pak budeme mit narok.

Hlavně si spočítejte zda takové odvody na daních vůbec manžel bude mit. Odečítá předpokládám sebe. Pak asi díte. A pokud máte nedejbože hypotéku a pojistky odpočtem, tak ať je z čeho vracet. jedině díte jde vrátit bonusem. Tedy více než zaplatil. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
2.7.13 05:54

Hypoteku nemame..ja myslela, ze je to jednoduchy, pokud proste budu mit min, nez 68tis, tak si me odecte a hotovo. a ono to neni jen tak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.7.13 18:26

@Bauerkaa Je to jednoduchý. Do těch 68tis. se počítá hrubý příjem ze zaměstnání, příjmy z podnikání (před odpočtem výdajů), příjmy z pronájmu, PPM, podpora, důchody, nemocenská atd. Nepočítá se rodičák, různé dávky hmotné nouze apod. A jde o příjem ZA zdaňovací období, takže pokud přemýšlíš, zda budeš mít nižší příjmy než 68tis. za 2013, tak vratka daně za 2012 se počítat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
2.7.13 21:11

@Hanula1212 díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
3.7.13 01:13
@Bauerkaa píše:
Hypoteku nemame..ja myslela, ze je to jednoduchy, pokud proste budu mit min, nez 68tis, tak si me odecte a hotovo. a ono to neni jen tak:)

No jednoduchy to je pokud ma partner prijem ze ktereho odvadi dostatek dani :lol: Muzes si odecist, ale jen do vyse odvodu. Takze placnu, pokud ma odvody ze zamestnani kde bere 18ooo hrubeho, tak mu to tezko vyjde i na manzelku. To proste neni z ceho vracet. Takze vratka dane je jedna vec, a pak resit zda je vubec z ceho, druha vec. Spousta lidi toto pomiji. Odecist muzes lecos, ale musi byt z ceho…ale tak to snad neni vas pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
3.7.13 13:13

A kolik musi odvadet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
3.7.13 19:50

24840 je na poplatníka roční odpočet a to samé na manželku. Takže musí mit Daně před odečtením 4140 měsícne

Ale to je aby dosáhl plný odpočet. Pokud má méně, tak se samozřejme nic neděje a vrátí co zaplatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
23.10.13 23:35

Ahoj,
potřebovala bych taky jednu radu. Jsme manželé od loňského dubna - loni jsem se do 68 000 nevešla, ale za tenhle kalendářní rok bysme to chtěli zkusit. potřebovala bych vědět, co je to zúčtovací období. jestli se tím myslí výplatní pásky od začátku roku a nebo je důležitější kdy jsem ty peníze dostala? jde mi třeba o prosincovou výplatu - datum na pásce máme sice začátkem prosince, ale dostaneme ji třeba až v lednu. protože třeba loňskou prosincovou jsem dostala až letos v lednu

jinak mám dohodu o provedení práce, a dá mi to něco málo přes 300 hodin, ale jsme domluvený, že ofiko budu mít odpracováno 299 a zbytek dostanu zaplaceno příští rok. jestli se ten hrubý příjem bude vypočítávat normálně 299×200(na hodinu)+ nějaký další příjmy a nebo k tomu přijde i ta jedna opožděná výplata :think:

a taky jestli se do těch 68 tis. počítá moje loňská vrácená daň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
22.11.13 09:30

Ahoj chci se zeptat jak je to s vrácením Dane za manželku slyšel jsem ze za tento rok se ma vrátit
O 3 tisíce vic? ze nebude tech 24800kc ale 27800 ze ta jsou nějaké 3000kc uplatnění na sebe nebo tak něco jak to ted je? Děkuji moc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák