Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Misel02 píše:
Ahojík holky nevíte kdy ty penízky tak cca dorazí?
Tak to záleží na tom, zda byla sleva na manžela/manželku uplatněna v zaměstnání, pak dorazí nejpozději v březnové výplatě. Pokud v daňovém přiznání, tak někdy během dubna.
Tak manžel to ma před zamestavatele takže to muzem cekat do konece brezna… a jestli s emohu zeptat když jsme se vlezla do 68 000Kč když marterksou jsme měla jen 28 000 Kč za 3měsíce a zbytek je rodičák?
@Misel02 píše:
Tak manžel to ma před zamestavatele takže to muzem cekat do konece brezna… a jestli s emohu zeptat když jsme se vlezla do 68 000Kč když marterksou jsme měla jen 28 000 Kč za 3měsíce a zbytek je rodičák?
V případě příjmu pod 68000kč hrubého stačí napsat čestné prohlášení, že byl výdělek nižší ![]()
Jj to jsme napsala a už davno odevzala tak me zajima kolik tak dostanu?
![]()
@Misel02 píše:
Jj to jsme napsala a už davno odevzala tak me zajima kolik tak dostanu?
Ty nic, a manžel podle jeho odvodů daně, pokud nevíme, kolik na záloháv zaplatil a co vše uplatňuje, nikdo ti to neřekne.
@Mia21 píše:
Ona má manžela pracuje ale ona má rodič. příspěvek. zaměstnána nikdy nebyla
Tak manžel ji uvede do prohlášení k dani za rok 2015 jako vyživovanou osobu. Nebo pokud manžel podává přiznání, tak ji uvede do přiznání.
@Misel02 píše:
No ja vim ze ja nic ale kasu doma drzim ja
Tak to máme stejný
Samozřejmě nějaký přehled máme oba, ale já platím z účtu, koukám, jestli už jsou peníze, kolik zbyde po zaplacení, atd ![]()
Ahoj, muzu poprosit o radu?
Syn mel tri roky v lete. Docetla jsem se, ze budeme moct cerpat bonus na manzelku za pomernou cast roku - tedy za prvni polovinu. Budou se zkoumat me prijmy pouze za prvni polovinu roku nebo za cely rok? Mohu v druhe polovine roku vydelat neomezene? Diky.
@VitaminC píše: Více
V zákoně je jasně napsáno, za mě tedy z toho vyplývá, že nelze žádat, když v tom roce dovrší 3 roky. Je to stejná podmínka jako ten příjem.
Slevu na manžela lze uplatnit pouze tehdy, pokud
@Cenarius píše: Více
A není to jako svatba? Prostě za celé měsíce, kdy jsou po svatbě, tak celé měsíce je to i dokud nejsou dítěti 3 roky? Já bych to tak teda chápala ![]()
Ano. Ale to je tam přímo uvedeno. Navíc i v tomto případě platí podmínka platů za celý rok a nijak se to neděli na měsíce. Prostě vznikne nárok na poměrnou část podle svatby.
@Cenarius https://www.podnikatel.cz/…ch-pravidel/?…
Tento clanek tvrdi, ze lze zadat o pomernou cast - do dovrseni tri let ditete.
Je to stejné jako u svatby. Podmínky pro uplatnění slevy musí být splněny k počátku měsíce. Tzn. aby šlo slevu uplatnit musí být k 1. měsíce
Takže posuzuješ každý měsíc zvlášť, ale vždy musí být příjem za rok do 68tis.
Pokud mělo dítě 3 roky např. 1.8. a brali jste se 10.6., a celý rok byl RP, lze slevu na manželku uplatnit jen za červenec, srpen. Pokud bys ve stejném případě nastoupila v září do práce za 20000 hrubého, nelze uplatnit nic. Protože sice splníš v červenci a srpnu podmínku 3 let a manželství, ale nesplní podmínku celoročního přijmu nižšího než 68tis.