Sleva na dani na vyživovanou manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101643
18.1.13 21:51

@luciasek00 Tak se to vztahuje taky, akorát pozor na to, že z té živnosti se počítají všechny příjmy (tj. součet vystavených faktur), nemůžeš si odečíst náklady, ani uplatnit paušál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.13 21:57

Ahoj holky, potřebuji poradit s odečtem na manželku. 5měsíců jsem byla na PPM a zbytek beru rodičovský příspěvek. Když by si manžel dělal odečet na mě, tak ty příspěvky od sociálky nesmí být za rok vyžší než 68tis? Chápu to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
18.1.13 22:02

@boleslavačka Tak součet té PPM plus dovolené (pokud si ji po PPM čerpala) nesmí překročit 68 tis. Jo a ta dovolená v hrubém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
19.1.13 09:22

@j.a.n.i1 diky mooc, jeste jeden dotaz, musim napsat cestne prohalseni, nebo neco dokladat??diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.13 09:38

@j.a.n.i1 takže rodičovský příspěvek se do těch 68 tis. nepočítá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
19.1.13 10:31

@boleslavačka Ne, rodičák se nepočítá a stačí čestné prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.13 11:26

@j.a.n.i1 Ok, díky moc. Tak mě to nedá cca o 4tis, takže až příští rok. Díky za info :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jirik-m
24.1.13 00:57

odečet manželky

@Hanula1212: V roce 2010 jsem uplatňoval odečet na manželku, vyšlo to do 68 tis. Pobírala PPM asi 3 měsíce a měla nějaké doplatky od zaměstnavatele. Dle zákona mi vychází, že bych si ji měl odečítat jen 8 měsíců z 12. Do přiznání jsem zadal plných 12 měsíců, jestli si dobře pamatuju, tak mi to poradila sama paní na přepážce. Nyní, za rok 2012 (od ledna do července) má manželka příjmy jen PPM z OSSZ 85 tis, po zbytek roku navazuje rodičák. Převyšujeme hranici. Zvažuji, jestli odečet s čestným prohlášením uplatňovat nebo ne. A jestli existuje nějaký kontrolní mechanismus, např. náhled do výplat dávek manželky na OSSZ? Děkuji za info. A myslím, že si ani podávat přiznání s 0 nemusí, že?

• Citovat
  • Upravit
221
24.1.13 01:13

Chtěla jsem se zeptat musím na finančák s manželem? Taky budem žádat a tchám řekl že tam nemusím-jako vždy chytrej :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
24.1.13 01:16

@minonci A co bys na tom finančáku dělala 8o myslíš, že to DP bude někdo hned řešit, to akorát na přepážce hází do krabice a zabývá se s tím někdo až dodatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
24.1.13 01:22
@j.a.n.i1 píše:
@minonci A co bys na tom finančáku dělala 8o myslíš, že to DP bude někdo hned řešit, to akorát na přepážce hází do krabice a zabývá se s tím někdo až dodatečně.

Tak přece tam nemuže manžel dojít jen tak, že žádá slevu na manželku. Něco tam ode mě doložit musí neeee 8o :PJinak u nás říkají hned částku kterou vrátí, :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
24.1.13 01:34

@minonci Ano, musí vyplnit kompletní daňové přiznání, kde si sám spočítá kolik vám budou vracet, přidá k DP všechny vyžadované přílohy, to všechno odevzdá na finančáku a pak mu do cca konce dubna přijdou penízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
24.1.13 07:01
@Jirik-m píše:
@Hanula1212: V roce 2010 jsem uplatňoval odečet na manželku, vyšlo to do 68 tis. Pobírala PPM asi 3 měsíce a měla nějaké doplatky od zaměstnavatele. Dle zákona mi vychází, že bych si ji měl odečítat jen 8 měsíců z 12. Do přiznání jsem zadal plných 12 měsíců, jestli si dobře pamatuju, tak mi to poradila sama paní na přepážce. Nyní, za rok 2012 (od ledna do července) má manželka příjmy jen PPM z OSSZ 85 tis, po zbytek roku navazuje rodičák. Převyšujeme hranici. Zvažuji, jestli odečet s čestným prohlášením uplatňovat nebo ne. A jestli existuje nějaký kontrolní mechanismus, např. náhled do výplat dávek manželky na OSSZ? Děkuji za info. A myslím, že si ani podávat přiznání s 0 nemusí, že?

Je to jen na Vaši zodpovědnost. Zatím žádný kontrolní mechanismus neexstuje, ale kdo ví jak to bude v budoucnu. Manželka podávat přiznání podávat nebude, nemá žádný zdanitelný příjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
24.1.13 07:10

@j.a.n.i1 tak třeba na tomhle FÚ přijde rodina s 3 dětma k přepážce a podle toho, jak se všichni usmívají, tak jim paní u okýnka řekne, kolik jim vrátí :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
16.3.13 08:26

patrikkk

Dob :zed: rý den, chtěl bych se zeptat, jaktože když je sleva na vyživovanou manželku 24800pro rok 2012,proč mi v práci vrátily ve výplatě nějakých 20tis? mně se zdá že to vté práci šidí, nedostanu na finančáku víc? když si tam zajdu sám? předtím 2rokama sem byl na finančáku a vrácely, tenkrát to bylo 23700kč a vrácely mi přesně. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák