Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím berte to jako malé průzkomové téma.
Myslím, že pokud by vaše kamarádka byla Romka, tak asi normálně šly, ne? Já chodím.
Jak byste se zachovaly, kdybyste jasně slyšely poznámky typu,,kofola,,,co tu dělá,, kdybychom věděly, že je to cikánka, tak máme obsazeno,, apodob.?
Otočily byste se a opustily takovou restauraci?
Já ano.
Díky za názory a ty rasistické si prosím nechte od cesty.
@Lenka002 Kdyby to byly poznámky od zaměstnanců, tak bych si ještě před odchodem nechala zavolat vedoucího
Tak v takové restauraci bych udělala čelem vzad a šla pryč, ještě bych si zjistila číslo na majitele a u stěžovala si, pokud by šly takové poznámky od personálu ![]()
Taky bych šla… Zatím jsem se nesetkala s žádnými rasistickými výroky, nebo s jinými urážkami.
Já bych šla proč ne znám romy co chodí do práce platá nájem děti do školy čisté a mají dobré známky ano je pravda je to vyjimka ale i ta takže já bych šla do restaurace a vzhledem k tomu že jsem někdy hubatá nenechala bych narážky jen tak v restauraci ti číšník nikdy neřekne že nemá volno a hosti mě mlžou víš co
@valkil
To mě nenapadlo, asi máš pravdu, ale v danné chvíli emoce hrají svoje.
Kdyby to byla moje kamarádka, chodila bych s ní normálně všude, kam chodím se svými kamarády. Z restaurace bych neodešla. Začala bych mluvit cizím jazykem, aby si ty paka pinglovský myslely, že jsme cizinky, ne cigánky ![]()
Pokud je to slusna holka, sla bych, kdyby mel nekdo narazky, poslala bych je kamsi a sla jinam. U nas jsou slusni romove poznat na prvni pohled a nemaji problem se spolecnosti, ale je jich bohuzel malo…
Tohle se ti osobně stalo? Mě by to problém nedělalo, jednou je to kamarádka, tak bych neměla důvod se za ní stydět a postavila bych se za ní. Z takové restaurace bych odešla.
Taky jsem měla kamarádku Romku (teda dokud se nevybarvila a já tím pádem přestala těmto lidem dávat šanci) Pokud by nějaké takové hlášky pronášel personál-tak bych tam určitě nebyla-pronesla též hlášku a už by mne tam nikdo neviděl. A samo, dala bych si opravdu záležet aby se o nevhodných hláškách zaměstnanců v této restauraci dost mluvilo.
Příspěvek upraven 28.04.13 v 11:37
Nemám zkušenost, jen že jsme byli u příbuzných na chatě a jejich strejda si tam přivedl kamarádku z nemocnice - Romku. Byla fajn a normálně jsme s ní chodili na výlety a do restaurací a nikdo neřekl ani bé.
Stalo se to bráchovi - šli s partou na pivo s kamarádem cigošem a vrchní řekl, že černejm nenalejvá, tak se holt 10 lidí zvedlo od stolu a nazdar. Já bych udělala to samé. Pokud by měli kecy jen hosté, poslala bych je normálně do pr.dele nebo ještě dál
, kdyby byli agresivnější, zavolala bych fízly.
Žádnou takovou kamarádku nemám, ale čistě teoreticky ano - pokud by se personál choval nevhodným způsobem, stěžovala bych si u vedoucího či majitele a rozhodně bych neodcházela, pokud by toto neiniciovala ona kamarádka. Ale myslím, že takové nevhodné chování v restauraci si personál nedovolí - jedině snad v případě, že s dotyčnou Romkou mají předchozí špatné zkušenosti či je svým vzhledem odpuzující (špína, zápach). Ale s takovou osobou bych do restaurace nešla bez ohledu na barvu pleti.
@Tiger-lily píše:
Kdyby to byla moje kamarádka, chodila bych s ní normálně všude, kam chodím se svými kamarády. Z restaurace bych neodešla. Začala bych mluvit cizím jazykem, aby si ty paka pinglovský myslely, že jsme cizinky, ne cigánky
Nee, my sme itááálky, ty dylyno.
![]()