Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jasně, kecat můžu a u toho po očku sledovat kde je. S manželemna chatě na sebe furt voláme u koho je @natyber
Ono se vždy může něco stát, i když tam rodiče je, ale zase já třeba nechápu, že to někdo staví, tak, že i když je dítě samo, tak se mu může stát, cokoliv, stejně, jak když je s rodiči..
MOžnáje to pravda, ale zase když se něco stane v přítomnosti rodičů, tak aspoň rodič může hned zasáhnout, snažit se minimalizovat uraz..
Je to tragedie, nemá cenu maminku odsuzovat, protože trest má asi největší, ale já nenechám u bazenu , ani 5 letého , že bych odešla domů.. Samozřejmě nestojím u něho, ale i když jsem na zahradě, tak ho mám aspoň jakoby na poslech, když třeba zalévám za rohem květiny, slyšela bych to klasické - cák a řev..
No mě překvapuje,že nikdo neslyšel ten pád, to muselo žbluňknout @Janasas
Mám 20m syna a je živěj, hřiště tu máme naštěstí „uzavřená“ je okolo nich hezký plůtek a jsem ráda, lítá po celém hřišti a všude, občas jde u kočárku, občas chce utíkat do silnice takže to ho automaticky prosazuju do kočárku, jsem v 16tt takže nehodlám skákat pod auta
doma lítá po gauči, všude leze, jednou než jsem se zvedla z křesla tak na sebe převrhl komodu a to jsem byla asi tak 3m od něj. Jinak kdekoli je voda tak mu jsem za zadkem a nikdy bych ho nenechala samotnýho ani ve vaně, u mamky máme bazén nad zemí, ale on si vyleze po schodech a sám tam skočí (chodíme na plavání je „zvyklý“) táta mají bazén v zemi, ale mají okolo něho plot (mám 4 letého bráchu) takže tam když ho nepustím tak se sám nedostane.. Takže jsem tak půl na půl pokud vím, že je to „okolí“ bezpečný tak si klidně sednu a hlídám ho „z místa“ (samozřejmě asistují při lezení do výšek a tak) ale pokud tam je nějaká možnost nebezpečí jsem mu za zadkem..
@Janasas píše:
Ono se vždy může něco stát, i když tam rodiče je, ale zase já třeba nechápu, že to někdo staví, tak, že i když je dítě samo, tak se mu může stát, cokoliv, stejně, jak když je s rodiči..
MOžnáje to pravda, ale zase když se něco stane v přítomnosti rodičů, tak aspoň rodič může hned zasáhnout, snažit se minimalizovat uraz..
Je to tragedie, nemá cenu maminku odsuzovat, protože trest má asi největší, ale já nenechám u bazenu , ani 5 letého , že bych odešla domů.. Samozřejmě nestojím u něho, ale i když jsem na zahradě, tak ho mám aspoň jakoby na poslech, když třeba zalévám za rohem květiny, slyšela bych to klasické - cák a řev..
Nekde jsem slysela, ze prave topici se dite nekrici.
@e008 tomu nevaeřím, na začátku třeba jednou, dvakrát prostě nad vodu vyjede a prostě nevěřím, že je ticho..
Ale je jasné, pokud je tam k minutě a nikdo nereaguje, tak chudák lapá po dechu a nebude řvát
@Janasas nevím no, chodíme na plavání a sama instruktorka říkala, že „vědí“ že mají jít nad vodu - tudíž „šlapou“ vodu a snaží se dostat nad hladinu a nadechnout se, ale zkušenost nemám ![]()
@Janasas Na cákání a řev se fakt nespoléhej! Před chvilkou jsem četla podobný článek v AJ a komentáře byly dost děsivé - v krátkosti dítě prostě je zajelo pod hladinu a rovnou se potopilo na dno. Žádný žbluňk, cákání, řev, nic. Kdyby ho zrovna matka neviděla vůbec by si toho nevšimla, a to byla pár metrů od něj a kolem více dospělých. Nikdo si nevšiml. Můžu to dohledat jestli chceš..
Z dítěte v přítomnosti vody nespustím oči. Velký bazén bych nechtěla ani za nic. Hledáme barák a kdyby náš vysněný měl bazén tak ho zasypu ![]()
@Janasas V článku popsaný případ je jasná nedbalost, ale komentáře na fb jsou děsivé ![]()
@sladke-mameni píše:
@Janasas V článku popsaný případ je jasná nedbalost, ale komentáře na fb jsou děsivéhttps://www.scarymommy.com/…t-to-anyone/?…
Presne tak. Pokud dite neumi plavat, klesne ke dnu. Pokud se udrzi jakztakz na hladine, tak podle me zpanikari a nemaji dech rvat.
Tady je zase tragédie z neděle - matka v kuchyni byla, dítě v otevřeném okně na parapetě
: