Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chs.jasmin píše:
@123Evča Já v sobotu potratila - zase. Už druhý SP během půl roku. Takže mám ted zákaz 4měsíce otěhotnět, ideálně vyčkat půl roku. Ale díky bohu bez revize. Dva porody s čípkem udělaly své, takže mám ozkoušeno zvládnout i 8tt vypudit z těla ven
to je mi lito. Ale divne to je.
Mne se ted MS blizi, zatim na sobe nepozoruju nic. Myslim, ze taky nic nebude. Minuly mesic jsem mela ten samovolny potrat, rozbehlo se to 17.1. a tak ted nevim, kdy mam MS vlastne ocekavat. Normalne mam cykly 30 dnu cca. tak ze by 16?
@warita píše:
to je mi lito. Ale divne to je.
V sobotu jsem byla na pohotovosti a dnes na kontrole, děloha opravdu čistá. Tak alespon bez revize… na všem hledej něco pozitivního. 24.2 jsem si měla jít pro průkazku, místo toho jdu na kontrolu po SP, chci se zeptat doktorky, co si o tom myslí. Vždyt dvě těhotenství na první pokus, odnošené dvě zdravé holčičky, tak co je špatně?
Ale třeba kamarádka měla nějakou genetickou „vadu/chybu/nemoc“ nevím jak to nazvat, prostě nebyla schopná donosit kluka - tak že by?
Ale genetiku jsem měla v roce 2014 a vše v pořádku. ![]()
@chs.jasmin jejda, ty se mas. Dve holky jsem chtela taky, ale nebylo mi prano, mam kluka a holcicku. Zrovna vcera pred spanim jsme premyslela, co by to moje potracene detatko bylo, jestli dalsi kloucek, nebo holcicka. Je mi smutno, ze se to nikdy nedovim. A taky jsem si par dnu dozadu vyhledala tehotenskou kalkulacku. Uz bych ted byla ve 14tt.
@warita Ne chodí Pampers klub, nevím jak to zrušit, takže každou sobotu se dozvím v jakém týdnu bych byla. Tuhle sobotu bych už byla 21tt. Je pravda, že první potrat mě semlel, brečela jsem týden. Teď je to jiné. Nevím čím, nevím proč.
Také přemýšlím, zda by to byla holčička nebo chlapeček. Je pravda, že my s mužem vždy hned i mluvíme o jménech
Prvnímu pupíku muž říkal Dianka a druhému Valentýnka.
Ale taky přemýšlím, zda nezůstat u dvou dětí. Zda to není znamení… ![]()
@chs.jasmin achjo, to je teda k vzteku.
takze jsi mela jakoby o tyden zpozdenou menstruaci? kdyz 4.2. byl 29. den cyklu a odeslo to 12.2.? je to na pytel, ale zase lepsi nez pozdeji, no. ![]()
muzu se zeptat, proc bys mela 4 mesice cekat? u me to jednou skoncilo jeste o tyden pozdeji nez ted u tebe a gynekolozka nad tim mavla rukou, ze to je proste biochemicke tehotenstvi a o zadnem cekani nepadla rec. me to tedy tenkrat nakrklo, protoze pro me to teda banalita nebyla, stalo se mi to poprve. ani me nechtela videt na kontrolu. tak mi prijde divne, ze by ti meli zakazat 4 mesice otehotnet.
vzdyt po potratu ve 2. trimestru s revizi delohy se nema otehotnet 3 mesice a jeste to pouze doporucuji, to bylo napsane v informovanem souhlasu a rekli mi to v nemocnici i gynekolozka. cili kratsi dobu nez po biochemickem tehotenstvi? to se mi nezda.
nechces se jeste zeptat nekoho jineho? abys necekala 4 mesice zbytecne.
@Evina1984 Me v sobotu na pohotovosti doslova vynadala, proč jsem těhotná tak krátce po potratu, zda mě neponaučili, že mám alespon 4 měsíce počkat. Že ted si mám dát pauzu 4 měsíce, nechat projít alespon 3 cykly s tím, že její doporučení je ale půl roku.
No já se obávám, že mi bude trvat déle jak půl roku zpracovat muže
![]()
@chs.jasmin píše:
@Evina1984 Me v sobotu na pohotovosti doslova vynadala, proč jsem těhotná tak krátce po potratu, zda mě neponaučili, že mám alespon 4 měsíce počkat. Že ted si mám dát pauzu 4 měsíce, nechat projít alespon 3 cykly s tím, že její doporučení je ale půl roku.
No já se obávám, že mi bude trvat déle jak půl roku zpracovat muže![]()
kazdy doktor ti rekne neco jineho. Jeden ti rekne, ze se muzes ihned zacat snazit, jiny ti doporuci 3 cykly, nekdo pul roku.
Ja myslim, ze to pockani dava vetsi smysl pri velkem potratu, kolem 12tt a vyse. U biochemka to je blbina. Ale rid se vlastnim pocitem. Ty mas stesti v tom, ze otehotnis skoro okamzite, takze si klidne muzes dovolit pockat i par mesicu, protoze skoro zadny cas neztracis. Ja pockat par mesicu, tak to muzu ve svem veku rovnou zabalit. ![]()
@warita Tak já nevím, asi si koupím o víkendu ovulační testy a zkusím testovat. Krvácela jsem jen sobotu+neděli, dnes lehce špiním
Kamarádka doktorka - sice je obvodačka, ale říkala, že pokud příjde MS o týden nebo dva později, tak by tomu prý dala jeden cyklus
Starší dcera už o miminku mluví, takže jsem ji dnes už musela říct, že nebude, jééééj moje ♥️ jak ji to bylo líto
Mám o čem přemýšlet ![]()
@chs.jasmin holci, detem to nerikej, dokud ti nezacina rust brisko. Ja v minulem tehu to rekla dceri az nekdy ve 4. mesici. Ona teda byla jeste mala, nebyly ji ani 3 roky. Ale jak mi zacalo rust brisko, tak to celkem chapala, ze tam mam miminko.
@warita píše:
@chs.jasmin holci, detem to nerikej, dokud ti nezacina rust brisko. Ja v minulem tehu to rekla dceri az nekdy ve 4. mesici. Ona teda byla jeste mala, nebyly ji ani 3 roky. Ale jak mi zacalo rust brisko, tak to celkem chapala, ze tam mam miminko.
My to dětem neřekli
Ale je ji 7 (resp za dva měsíce), pochopila to z naší komunikace s mužem.
@chs.jasmin
Myslím si, že by ti,, kamarádka lekarka"nelhala. Pokud se na to budete cítit, tak na to za měsíc skočte :smiling_face_with3_hearts:.
Noo a co se týče dětí, tak to je. Náš syn takhle vždy něco vyslechl a povídal všude, hlavně ve školce. Paní ucitelky se ještě umějí zeptat. Tak vím, jak to snima je s miláčkama.
![]()