Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Adela198 osobně neporadím, nemám zkušenost. Ale sedí mi to trochu i na PCOS, tam mohou být všechny zmíněné příznaky… A to řešit asi jedině s lékařem. Kromě myo-inositolu, ten je na to prý výborný.
@Primat17780 měla jsem nějakou doporučenou pastu od zubařku a dělala jsem dle jejích doporučení, tak snad jsem si to nedělala sama, to by mě teda teď pěkně naštvalo
ale měla jsem i vždy ten nejměkčí sehnatelný kartáček
![]()
@pantomima já s tím mám v těhotenství taky vždycky problém, že mám hodně citlivé zuby a kazí se. A právě mi to říkal zubař, že nečistit po zvracení a po kyselém jídle aspoň půl hodiny, že je ta sklovina naleptana.
Dásně v tehu krvácí a nebo jsou citlivé, ale to třeba až ve II. Trimestru. Ja mela špatne dásně uz před tehu, a menší otok a krvácení jsem zaznamenala až ted ve 25tt. A znám více takových holek. Takže jako příznak tehu, to určitě nebude. To samé se zuby, zuby se nekazí protože “jsi těhotná “, sle jak někdo zmiňoval, třeba tím zvracením, nebo vlivem hormonu, jakože máš větší chuť na sladké s podobně ![]()
@Anonymní píše: Více
Je to mozne. Testovala bych klidne uz 2× denne, nekdo ma pak rychly nastup // ovu a klidne i rychly pokles a nemusela bys zaznamenat
Ahoj holky,
Partner byl na spermiogramu, jelikož se snažíme o miminko a stále nic. Proto raději šel, výsledky máme. Ja se v tom samozřejmě nevyznám. Sestřička říkala ze by to mělo být v pořádku na oplodnění. Nemate ale přeci jenom některá z vás nejakou zkušenost? Dekuji za případné rady ![]()
@Nanii ahoj, za me vidim trochu horsi morfologii, 3% - norma je 4% a vyse ale neni to zadna hruza.. my uz to resime pres CAR (snazime se pres 2 roky) a partner ted mel poprve taky 3% (predtim vzdy 2%) a doktor rekl ze v kategorii spatnych spermiogramu je toto dobry vysledek 😅 😂
Muze to snazeni trvat dele ale neni to zadna neplodnost.. ja priteli kupovala Folandrol vitaminy 👍
ty hodnoty nahore jsme meli vypsane jinak tak v tom se moc nevyznam 😃 prijde mi mozna ze jeste objem docela nizky? Ale mozna jen jine jednotky nebo znaceni
Paní po telefonu rikala, ze jich má míň, než by melo byt. Že to mame časovat pred ovulací hlavne, aby tam bylo co nejvic zásob. ![]()
Prave pujdu na gynekologii a chci to celý s paní doktorkou probrat, ale spis jestli nemame rovnou resit například inseminaci
nerada bych se snažila další rok a cekala na zazraky
@Nanii jestli tomu chcete pomoct, tak výborný je prý na to Reproman. Ale je to docela drahý přípravek, nicméně vím, že se v caru doporučuje
.
@Nanii tak doktorka ti poradi nejlepe 👍 zalezi taky kolik vam je a jak dlouho se snazite?
Treba ted kdyz vite ze mate “setrit” a nacasovat to na ovu tak se povede ![]()