Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ladyanyz Joo, to je jasné, je to naprosto na každé a každý to máme jinak 😊 někdo rád sdílí a někdo se s tím radši vypořádá nejdřív sám 😊
@Anonymní píše: Více
@Majdalenka02
Já mu to neřeknu po dvou měsících, to bych určitě nevydržela. Myslela jsem třeba teď na konci ledna, možná dřív. Předchozí gyn mě bral na utz brzo, že byla aspoň bublina. Nynější gyn nevím, podle toho se musí taky uvidí.
Dnes jsem 13DPO, tak to zatím opravdu říkat nechci. Chci počkat zda testy sílí a až bude nějaká pěkná čárka, tak bych mu to dala, že jsem koupila něco na plodný dny, že už je nemusíme řešit ![]()
Ale kdyby to nedopadlo a MŠ přišla, řekla bych mu to stejně.
@Majdalenka02 já kdybych neměla tu zkušenost se zamlklym tehu, tak bych samozřejmě taky nevydržela to nerict 😁 takže rozumím i já vám, ze to chcete sdílet hned
my ale u toho druhého tehu dlouho čekali, jestli to bude ok nebo nebude a nakonec to dopadlo špatně. A já byla nervózní celou dobu, do toho jsem viděla nervózního manzela a bylo to tak pro mě ještě těžší. Takže chci aspoň až bude to srdíčko, do te doby se ani já sama radovat nebudu 😅 😊
@Ladyanyz Ja to mam stejne, manzel by se tesil a trapil pak podststne vic nez ja kdyby to nevyslo.
S druhym pockam taky minimalne do doby nez mi to gynekolog potvrdi.
Ahoj holky, jdu se k vám přidat.
Máme doma ročního prcka a řekli jsme si, že tomu teď necháme od nového roku volný průběh. Je tu mezi vámi některá, která má cyklus cca 20-23 dní? Na kdy vám vychází ovulace?
Po porodu jsem měla cyklus 28 dní ale teď poslední dva cykly 23 a 21 dní, což by odpovídalo délce kterou jsem měla před otěhotněním.
@Orchidejka13 To samozřejmě dělám a dělala jsem i před prvním těhu. Nicméně jsem nikdy neměla pozitivní ovu test, dokonce ani v cyklu kdy jsem otěhotněla. Před těhotenstvím jsem poznala (nebo si myslim, ze poznala) kdy ovulaci mam, i kdyz testy byly negativni, ale po porodu mi ovulacni priznaky uplne zmizely a vubec nevim. Tak jsem chtěla vědět, jestli je tu někdo s podobně dlouhými cykly jako mám já. ![]()
@Anonymní píše: Více
Já. Ale jsem čerstvě po biochemku, MS zpoždění 4/5 dnů, tak doufám, že dorazí co nejdřív, ať je i ovulace brzy. Od pátka nějaké mírné ms bolení je, ale červená mrcha nikde. Bylo by pro mě lehčí, kdyby už přišla a začalo se znovu.
@Marta.Gr95 já to měla takto před prvním tehu, ze na mě testy nepůsobily 😅 a v něčem to vlastně byla i výhoda 😁 ale jinak neporadím, cykly mám delší než ty
Holky nekdo jste se tu ptaly na kyselinu listovou co se nemusi polykat, ja taky nespolknu absolutne zadnou formu niceho, potrebuju vse vypit nebo max rozkousat…Takze beru beggs - jsou to rozpustne mini kulicky v obalu, jdou z nej vyndat - dam do piti a rozpustim. Navic obsahuje listovku stepenou, cili telo ji opravdu dokaze vyuzit a ne jen vycurat jako vetsina doplnku z lekarny
tak beggs doporucuji:)
Jeste je mozny si koupit nejakou kyselinu co se da dobre rozkousat jedine.. ja takhle beru tehotenske vitaminy (k tomu tu beggs listovku protoze je stepena a v tech tehovit je jen obycejna) a ty prave rozkousavam na mini kousky jinak bych to nedala ![]()
Jinak ja nejim cely zivot maso, syry, sunky/salamy(nic proste….), ryby, hodne dalsich veci nejim a mela sem posledni teho anemii, v tehotenstvi se mi dost prohloubila naposled (v tomhle nemam jeste vysledky krve) a doktor mi predepsal nejakou “skvelou” ze ktery bych rychle mela mit zelezo v norme.. no dalsi odbery a vysledek naprosto stejnej.
. ani to zelezo mi to nespravilo, takze jsem fakt zvedava co tohle tehotenstvi a vysledky..preventivne jsem to zelezo uz nasadila, protoze nejim vyse jmenovane cely zivot a nepredpokladam ve zlepseni.. navic je mi jasny ze dite me hodne “vysava” pac jsem v 12.tydnu a mam stale dole 1kg a to jim jak prokopnuta (nemam s jezenim problem od zacatku)
Vcera jsem zrovna na tohle cetla dost clanku, a nedostatek zeleza uz v deloze take muze u ditete zpusobit adhd, autismus, ruzne poruchy u deti a nekdy se to dava za pricinu i u rozstepu… takze za me jsou celkove dulezite vitaminy od zacatku minimalne dokud zena nema vysledky krve(navazuji na diskuzi dnes rano) - pac ja o te anemii do te doby nevedela, a maso a ryby syry nahrazuji jinymi pokrmy (cocka fazole…) ktere obsahuji dokonce vice zeleza nez maso a stejne mi to nestaci, takze nikdy nevite
Mozna neni od veci si zajit na krev uz pri planovani tehu a dle toho se zaridit ![]()
Tak je snažení… Jednou mi chlap řekl, ať mu řeknu až budou plodné dny, jenže když jsem mu to řekla, tak byl z toho více vystresovaný a nešlo to nebo řekl, že to počká na další den, že je unavený… Takže nyní prostě musím začít já a dělat, že plodné dny nejsou, ale on to tuší, protože mezi MS a plodným obdobím nic moc není
( dítě usíná později než muž a když něco chci, tak ho musím vzbudit
).
Ovšem tedy já mám plodný hlen třeba i 2-3 dny před pozitivním OT, den před ovulací a v den ovulace už zase žádný hlen a sucho, tak jsem z toho trochu zmatená, jak tady často čtu, že nejvíce plodného hlenu máte v den ovulace.. Takže bez Conceive gelu v době ovulace ani ránu
.
K oznámení… Tehdy jsem mu dala do obálky pozitivní// a měla jsem už potvrzené srdíčko od gyn., případně druhé těhotenství bych mu oznámila taky až po potvrzení od gyn., protože ač se to nezdá, tak manžel se více bojí možných vývojových vad apod.