Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vendulák Jestli nevadí, že odpovím ja, tak ja to tak mela ve všech těhotenstvích, od pozitivního testu mi bylo zle, žaludek na vodě, motala se hlava, únava, slabost, nafouknutá… a od šestého jako bych ani nebyla těhotná. Můžeš to tak mít a nic to neznamená. Střídá se to a je to hooodne individuální. Doufám, ze Tě další kontrola uklidní a ze nám dáš vedet. ![]()
Mít tolik kontrolu v úplném začátku muselo byt hrozne náročný.
Fotku si schovej. Ja ji na první kontrole taky nechtěla, byla jsem 6+5 a muž chtěl, pak mi ji dal, ze se mu nikam nevejde, a za dva týdny jsme o mimi přišli. Mam aspoň fotku. Ty budeš mít krásnou řádku fotek až do obličejíku. ![]()
@Anonymní píše: Více
Děkuji moc za uklidnění
.
@Veru514 nevím… moc statečná si nepřipadám
. Často přemýšlím, že vůbec nevím jak bych další ztrátu zvládla
. Ale děkuji
. Jinak mě je 38
. Vlastně když jsme se začali snažit bylo mi 35
. Děti mám dvě, teď už puberťáky - syna 12 a dceru 15 let… jsou moje lásky… moje síla vždycky vše zvládnout
. Ale tedy jejich táta je můj nyní už bývalý manžel. Současný manžel ještě žádné děti nemá
.
Jestli vidíš, že čárka slábne, asi přijde brzy opožděná ms. Mrzí mě to. Držím pěsti, abych se pletla. Proč jsi ještě nevolala své doktorce? Cekala jsi na dálnice? Snad by Tě mohla vzít v akutních.
@Vendulák ahoj! Hele nejdriv mi nebylo nic, jen prsa bolava a tahnuti podbrisku. A kdyz bylo tyden po puvodni terminu ms, zacalo mi byt zlehka blbe a od ty doby je to horsi a horsi. Prsa boli vzdy jako kra. a.a po sundani podprsenky. A jsem silene unavena, usinam behem dne, kdyz si lehnu. Ale treba u predchozich tehotenstvi mi nebylo celou dobu vubec nic. Takze priznaky nejsou smerodatne bych rekla. Ale uplne chapu ty nervy!
@Veru514 byla jsem minulou stredu, to bylo 5+2 a dokrorka potvrdila nitrodelozni tehu, zloutkovy a gestacni vacek, ale jeste ne srdecni akci. Na to si me pozvala znova ted ve stredu, tzn o tyden pozdeji. Ale je to fakt jak je kazdy dr jiny, l prazskemu jsem se vzdy objednavala tak na 6+neco a byl s tim ok, tahle si me pozvala driv, at vylouci hned mimodelozni.
Ahoj, asi te zklamu, ale tohle nevypada na prosperujici. Smirila bych se s asi biochemickym a pripravila na ms. Drz se. Dalsi cyklus udajne byva jeste potentnejsi po biochemku!
@Výbojka Dekuju, samozřejmě zítra jdu k doktorce, slabnout to začalo v pátek (jsem pracující člověk) a o víkendu toho asi moc nevyřeším, dnes je svátek. Samozřejmě jsem nečekala, že to bude hned dálnice a taky jsem usoudila, ze ten páteční test mohl byl slabší kvůli nižší koncentraci v moči, že jsem více třeba pila. Pak už to šlo o víkendu rapidně dolů, proto jsem si dneska i v polsku udělala krevní testy. Navíc si nemyslím, že by mi hned první nebo druhý den zpoždění doktorka neřekla nic jiného, než musime počkat přijďte příští týden, nic tam nevidím.
@sestra-eve Víkend jsem proplakala, tak nějak jsem už měla tušení, že to není uplne dobré. Teď se jen bojím, aby to nebylo třeba mimoděložní.. ale moc děkuju za podporu ![]()
Mrzi me, cim si musis prochazet a budu drzet palce, aby se to aspon obeslo bez komplikaci. Myslim si, ze mimodelozniho se bat az tak nemusis. U nej obvykle hcg stoupa, jen ne uplne ukazkove. Tohle spis vypada opravdu na to, ze se pokusilo vajicko uhnizdit a z nejakeho duvodu to velmi brzy vzdalo. Takze bych ocekavala do par dnu menstruaci. Ale kdyby se ti cokoli nezdalo, urcite skoc za doktorem.
Ahoj nechceš zkusit třeba mamatest? Já těmto vůbec nevěřím..
@sestra-eve no já mám dceru právě také s minulým partnerem. Nynější partner ještě děti nemá, takže už mě taky napadla myšlenka, zda nebude muset podstoupit spermiogram. Každopádně gynekolog mi řekl, že samosebou nás popř. na nějaké vyšetření pošle až po roce snažení. Takže furt doufám, že se to povede a nic takového podstupovat nebude muset.🤗
@Vendulák tak to jsi mě uklidnila a vlastně i potěšila, že jsi další příklad toho, že lze i po takové době otěhotnět.🤗 Sleduju zde tvůj příběh a moc ti přeji, aby bylo vše v pořádku a puberťáčkové měli dalšího sourozence.😍 Dcerka by si moc přála sourozence, tak snad se nám také brzy zadaří.🤗
@Niki550 Víš co jsi mi psala.. že ještě není čas házet všechnu naději pryč
ještě MS nedošla.. zrovna jsem na tebe myslela..
Já přemýšlím, zda testovat nebo ne.. ranní moč jsem odebrala do kelímku a nemám odvahu na další zklamání. Zítra bych to měla dostat. Břicho i nálada jede, že to dostanu snad za vteřinu.. ![]()
@Veru514 Všechny testy posílat nebudu, ale pro představu silnější je první den zpoždění a ten slabý z dnešního rána. Včera vypadal stejně.