Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Motylek: díky za upozornění, jsem úplně mimo. Ne daphnegyn, ale duphaston beru. A to je dydrogesteron. Už jsem ho jednou měla, takže doma mám 2 balení.
Capel: Tak to se mi ulevilo. Teď už to dává smysl.
A ten Duphaston teda polykáš?
Ahoj holky,tak jaké jte měli velikonoce?
Mě ani nikdo nevyšupal,takže asi uschnu ![]()
Capel jak je- co mykoza - je na ustupu potvora jedna?
Holky já mám zase hysterický strach - v sobotu večer jsme se rafli s přitelem a já celou noc nespala a brečela,pritom to bylo kvůli kravině,ale my se moc nehádáme a tak mě to strasně mrzelo,včera jsme spolu celý den nemluvily,tak jsem z toho byla na nervy a hotová a dnes jsme si to sice opět s pláčem vyříkaly a je tak nějak klid. A já ted mám strach že ty dva dny stresu a pláče mohly miminku ublížit,porád na to myslím a je mi z toho na nic...... Musela jsem vám to napsat
Eedi: psychika zas tak moc nemá vliv. Podívej na temperamentní menšiny v ČR nebo na Italky, tam se rafou pořád.
Hlavně prosím tě tmu svému chlapovi řekni, že s tebou cloumají hormony, že ty musíš zvládat růst Vaše mimi a on musí zvládat tvé nálady nahoru dolů. Je to těžké, my jsme doma už byli taky párkrát na hranici hádky, ale nakonec jsme to ustáli. Naposledy jsem, po tom růžovočerveném výtoku (tady jsem o něm nepsala, ale přihodilo se mi v sobotu k večeru). Byla jsem zase s nervama v kýblu. Ale jednak jsem to probrala urychleně tady s holkama na e-miminu a jednak když jsem konverzovala s manželem, tak jsem mu pak jednu dobu musela říct, teď neodcházej a už vůbec ne naštvanej, já potřebuju, abys tu byl teď se mnou, abys mě objal, abys mě pohladil a řekl mi něco hezkého a pozitivního. No, a vyšlo to. Udělal to přesně tak, jak jsem mu řekla, já se uklidnila, řekla mu moje obavy a on mi na to odpověděl, že on bobískům věři. Strašně moc mi to pomohlo, ale kdybych si o to neřekla, jeho by to nenapadlo. Chlapi jsou jiní.
Tak ty se teď taky uklidni, jdi za tím svým
, dej mu pusu a vysvětli mu, že kdyby nebyla bobíska v tvém bříšku, tak bys byla normální. ![]()
Holky, víte, že tam teď máme bobísky - holčičky?
eedi: Tak já na psychiku taky moc nevěřím, protože já jsem měla depresivní hysterák o tom víkendu, kdy už se vesele hnízdilo a já to ještě nevěděla. No a minimálně jednoho bobíse to vůbec nerozhodilo. Takže klid, určitě to bude v pohodě.
Capel: Nevím, jak jsi na ty holčičky přišla, ale mě by to každopádně potěšilo, takže Ti budu bezmezně věřit. ![]()
Motýlek: nejdřív jsou všechny holčičky. Pindík roste až později. Ty jsi taky hysterčila? Ty jo, to bych do tebe neřekla, myslela jsem, že pošuk jsem tu jen já - a eedi promine - eedi. ![]()
Holky děkuji za uklidnění,já mu to s těma hormonama říkala a taky jsem si uvědomila,že na něj toho je taky dost a ta moje hysterie kolem těhotenství trvá intenzivně už rok,to by srazilo i vola ![]()
Tak budu věřit,že jsme mimi nic nezpůsobily.
Capelu a co ten vytok už je to dobry? A cím to bylo?
Capel: Jo táááák.
Tak takhle mě nenapadlo se na to dívat, jelikož v chromozomu už to mají jasně napsaný.
A neboj, já mám taky svoje propady. Většinou jsem sice racionální, silná žena, ale když je toho moc, dovedu se mooooc pěkně složit.
Někde vevnitř dříme citlivá duše.
eedi: No já se minule manžela taky ptala, jestli si myslí, že ty moje výlevy zvládne ještě snášet. Člověk si fakt uvědomí, co v tom chlapovi má … nějak si dovedu představit, proč je IVF pro vztah taková zátěž a proč to slabší nátury nezvládnou.
Capelucita: Koukala jsem.
Ale musím říct, že po první čtvrthodině jsem zapochybovala, jestli to byl dobrý nápad, protože jak tam ta paní vypočítávala, kdy mají mít sex, dělala po sexu svíčku a hysterčila, že dostala MS, z toho mi běžel hooodně mráz po zádech. Z tohohle příběhu jsem měla fakt hnusné deja vu. Bylo to zajímavé, ale hodně depresivní. I ty ostatní příběhy.
Já jsem věděla, že to bude smutné, ale bylo to fakt drsný, podstatně smutnější než jsem čekala. Alice Nellis se tímhle filmem, alespoň, co jsem četla, rozloučila se svou érou honby za miminkem. Tuším, že svůj boj s neplodností vzdala. Manžel tam poznal i tu komúrku na Imuno v UPMD, jak tam mají (resp. už ji prý dali pryč) kopírku.
Já jsem pak mluvila s mužem a oba jsme se shodli, že je dobře, že u nás to až do takových extrémů nedošlo. Najít si milence, abych zjistila, zda je chyba ve mě či v partnerovi, tak to mi taky přijde drsné. Zvlášť, když spermiogram ti udělají na počkání a v rámci léčby to jde z pojistky. ![]()
Tak já jsem taky koukala a mezitim jsem to prepínala přesně z duvodu jako Motlek,chvíla mi z toho bylo ouvej..bylo to dost realisticky
Capelu jinak nemusím promíjet,já se veřejně hlasím k hysterické těhulce
ac jsem v jiných ohledech taky myslím racionální
Eedi: já jsem taky, když nezmatkuju, nehysterčím, docela normální a někdy i snad fajn holčina. ![]()
Jo, z filmu bylo vidět, že Nellis to dobře zná. Moc jsem pak o tom filmu musela přemýšlet, ale bylo to fakt smutný. Jediný hezký bylo, jak si pak šli pro to miminko. ![]()
Ahoj,koukam, ze si tu povidate o Mamas&Papas..myslim, ze Alice tam schvalne vsechny ty momenty trosku zesilila, aby vyniklo, jak je to cely sileny,ona uz je stastnou maminkou dvou deti,na vsechny ty doktory se prave vykaslala. A nakonec se vykaslala i na nase skvele soc.pracovnice a ja ji za to tleskam..kudy prosla, tudy ji nemuzou prijit na jmeno..i Madar si postezoval trosku, ze mu rekvizitari cmajzli nastenku s miminkama:))myslim, ze ten film je hodne trefnej..miluju tu scenu, kde si ty mlady poustej film na projektoru, huli u toho a rikaji: co kdyz nam to nase dite nebude sympaticky? -myslim, ze ty momenty vystihla trefne..to zoufalstvi nas co se plahocime za tim biomiminem,vcetne tech myslenek na neveru az nekdy i momentu, kdy tomu podlehneme, myslim, ze je to prirozeny, muze se to stat, nejde nikomu nic vycitat, ty situace jsou proste takhle tezky..skvela role Bydzovsky, ktera ukazuje doktory jako lidi s hromadou svych problemu, ktery vas proste pokazdy nevidi..nepamatujou si anamnezu..atd., presne tak jak to tady vsechny zname..Alice ma za sebou i to, ze se ve chvili, kdy mela doma cerstve adoptovanou holcicku, musela rozvest..takze jeji zivot za tim filmem nikterak nezaostaval..nastesti se vsechno nakonec stocilo do happy endu..je to moje byv. ucitelka anglictiny;)a taky clovek co proslapava snazsi cestu k adopci..prave i timhle filmem snad..