Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@123Mišička321 a kolik je ti let? ![]()
A třeba, kdyby jste teď měli miminko, pak se udělala konizace, tak kdyby jste chtěli časem druhé, půjde to?
@Vendulák píše: Více
To ono by asi jako šlo. Ale na 90 procent bych ho nedonosila do konce. Aspon tam mi to bylo receno. 37 mi je
@Sofikam87 jestli sem ještě chodíš, mohu se zeptat jak na tom jsi? Jak se máš? ![]()
@Vendulák manželovi nějaké od Viridian a sobě Superfolin a pupalkovy olej a k tomu pokracuju Q10 a hořčík.
Připadám si jako blázen. Nikdy jsem žádné vitamíny nebrala krom kyseliny listové na začátku tehu a poslední rok i na hladinu železa mi ji napsala praktická. A Pregnafolin jsem měla jednou, než jsem otěhotněla s mladší dcerkou.
@Jafija tak jsem na vitamíny koukla, vypadají pěkně, držím moc palce ať pomohou
![]()
A já myslím, že do té fáze, že si připadá jako blázen 🫣 se dostane každá holka, když to nějakou dobu nejde… takže tady to známe asi všechny… a o to víc držím palce ![]()
Já mám být zítra ráno poprvé na té hematologii… podle FF bych zítra měla být 10DPO… tak mi logika říká, že bych předtím asi měla zkusit test…, kdyby náhodou, tak abych to tam mohla rovnou říct a případně to rovnou řešit… ale samozřejmě se úplně šíleně bojím ho udělat (nikdy jsem úplně nebyla na testování nějak brzy…)
… a ani nevím jestli se bojím víc toho kdyby na něm nic nebylo… nebo kdyby tam něco bylo
Ale cítím že spíš asi nic
…
@Vendulák moc děkuju. Uvidíme, zda to nějak pomůže. Cyklus mi funguje dobře (pravidelný, ovulace je, LF taky dostatečná), tak snad čekáme jen na nějaké kvalitní 🪺
Jak jsi dopadla na hematologii a co test?
Ahoj, po dlouhé době.
Všem, kterým se zadařilo bych ráda popřála klidné těhotenství a pohodové vyjmutí 😄 já jsem dneska 28+0tt. Bude opět sekce, již třetí a poslední.
Všem, kterým se nepovedlo, přeji brzy dvě pořádné čárky
a ať se vám všem daří, holky.
Dobrý den, jsem studentka porodní asistence na ZČU v Plzni. Do své bakalářské práce sháním ženy, které by byly ochotné mi vyplnit krátký dotazník týkající se snahy otěhotnět. Za vyplnění budu moc vděčná. Předem mockrát děkuji!
Odkaz přikládám zde: https://docs.google.com/…uLQ/viewform?…
Ahoj holky, jak se vám všem daří?
Já mám za sebou první březnovou ovu, teď jsem teda už 3dc, tentokrát MS brutal silná a 1dc i s velkými kusy sliznice, ale dnes už je hodně slabá - možná to bude i těmi vitamíny (k tomu pregmafolinu jsem přidala jsem do ovu pupalkovy olej) a čekám na ovu číslo 2 pro tento měsíc - asi 29.3.
A tím by naše cílené snažení mělo být ukončeno. Nejsem vnitřně ještě úplně nastavena tomu dát úplnou stopku, takže do léta to nechám tak nějak volně plynout a v létě to prostě ukončím (možná i dřív).
@Jafija ahoj ![]()
Ty jo a kolikadenní máš cykly, že stíháš za měsíc ovulaci dvakrát?
![]()
A já brala minulý cyklus poprvé (od začátku cyklu do ovulace) mateří kašičku a pak menstruace něco jako píšeš ty
… možná že to tedy obojí pomáhá růstu sliznice? ![]()
Já jsem dnes asi 7DPO, soudím dle zvednutí teploty, ovulační test jsem měla pozitivní zase už asi 3 dny předtím, a když to zadám do FF tak ovulaci vyznačí den po pozitivním testu, ne dle teploty… a to tak bylo už minulý cyklus, a i dle délky LF mi ta ovulace vychází přesně k tomu zvýšení teploty, ne ty 3 dny před jak FF říká (říkal) dle OT… takže mě toho 29.3. kdy tebe bude čekat ovulace, bude čekat buď ms nebo testování…
Ale dřív než v termínu určitě testovat nechci. Minule jsem testovala dřív, kvůli návštěvě hematologie, a byly to akorát zbytečné nervy
, chvíli se ukazovala slabá čárka na testu, pak nic, pak duch, pak zase nic
…
Ale asi jsem ráda že minulý cyklus ještě nic, ten doktor na té hematologii poprvé byl takový… no evidentně prostě chlap… nebylo tam úplně to ženské pochopení toho co my už si prožili a že znovu už to fakt nechceme. Teď v úterý jsem tam byla podruhé a paní doktorka co tam byla teď byla úplně zlatá, a mám i ve zprávě, že postup teď při otěhotnění bude rovnou na krev, a při potvrzeném hcg hned nasadit injekce heparinu, minimálně po dobu prvního trimestru. Moc se mi ulevilo. Minule jak jsem tamodtud jela s tím že jsem myslela že na testu je druhá čárka a doktor řekl že s námi ale nic dělat nebude, že to není třeba, tak jsem měla úplně záchvat paniky nebo úzkosti či co, že nám prostě zase nikdo nepomůže a prožijeme ty hrůzy zase znovu
. Tak teď jsem moc ráda, že ty injekce mám napsané. Vím že holky je píchají někdy i úplně jen preventivně třeba při ivf, nebo po potratech aniž by měly vlastně potvrzené to co my, že mám tu Leidenskou mutaci… takže to mi dalo teď trochu klidu a naděje
.
A že tobě se smiřuje s případným (snad ne
) koncem snažení těžko to chápu
. Když ta ženská touha po miminku existuje tak nevím jak moc reálné je jí nějak „poručit“-zastavit…
Mě třeba nedávno doktorka řekla, jestli jsem si to fakt promyslela, jestli bych neměla být ráda za dvě zdravé děti a ten život nedráždit… no… tak hlavně on třeba ale manžel žádné dítě ještě nemá… ale není to určitě jen o tom, je to o tom, že i já to hrozně moc chci, a i když tich ztrát za sebou máme víc než je zdrávo
a člověk se už zároveň tak strašně bojí… ale přitom to zároveň tak hrozně chce… ![]()
Jinak já mám zítra narozeniny… vím, že asi nikdo nestárne rád
… ale já si to nikdy nijak nebrala… až teď když se toho věku právě v souvislosti s časem, který ještě vůbec na miminko můžeme mít
bojím… tak nejraději bych to úplně zrušila, kdyby to raději žádné okolí nevědělo a nikdo nic neříkal, nic z toho nedělal… a tak ![]()
@Vendulák mám cykly už zase 28 dní. Tak mi to prostě 1× za rok vyjde, že mám ovu treba hned na začátku měsíce a pak znova ještě na konci. Ale je to fakt výjimka.
Úplně to chápu, že jsi byla z toho chování doktora rozhozená. To je fakt hroznej přístup. Ale měla jsi štěstí, že jsi teď narazila na fajn doktorku a máš napsané ty injekce. Věřím, že tady hodně brzo budou od tebe pozitivní tehu testy a úspěšně těhotenství. Moc ti to přeju 🤗
Zítra si užij krásný narozeninový den 💐 💐 🎂 💐 🥂
@Vendulák všechno nejlepší k narozeninám 🌷 Moc bych ti přála už konečně dostat ten nejhezčí dárek ![]()
@Jafija pořád to tu sleduju a moc doufám, že se vám ještě miminko podaří 🍀
Děvčata měla bych dotaz prosím,
Užívala jste některá clostilbegyt?
Užívala jsem ted poprvé od 3 dne cyklu.
Ovulace potvrzena 11.3- sex proběhl i před i po..k věci ale, včera jsem ráno jednorázově zakrvácela, myslela jsem že přišla ms dřív ale pak se uz nic neopakovalo.
Nikdy se mi tohle nestalo, cyklus mám pravidelný jako hodinky.
Je možné že by to souviselo s užitím léku?
Dekuji za odpověď ![]()