Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michaele zkus tomu dát chviličku, jestli jsi ve stresu, tak to jde také špatně. Ale uvidíš, že až se s tou nemocí vyrovnáš, tak to půjde ráz, dva. Mysli na to, že chcete miminko a uvidíš, že to bude dobré. Já začala přibírat asi po měsíci, ale pak jsem zase měla problémy s kloubama, jak jsem rychle přibírala. Hlavní ale u tebe je, že máš potvrzenou ovulku. To já si myslím, že u mě hormony spí, když nemám ani menses bez nasazených hormonů ![]()
@Kattynka89 No přítel mě je velkou oporou, ale teď hledáme bydlení, aby jsme mohli bydlet spolu. Po rozchodu se svým ex jsem se vrátila zpátky k otci a ten mi dává docela čouda tak stres střídají deprese. Tak snad se brzo zadaří a já brzo odsud vypadnu a vše pude snáz, jak mimčo, tak přibrání. Jinak já mám menzes v pořádku, jen nepravidelná, že ho mám každý mesíc jinak, ale mám. Až se doktor diví, při mojí váze.
Holky a po jaké době vztahu jste se rozhodli pro miminko?? Pořád mi vrtá hlavou, jestli není ještě brzo i když bych hrozně moc chtěla. Spíš se bojím, že nepoznám, co miminko zrovna potřebuje atd.
máte to také některá tak? Nebo jsem psycho jen já? ![]()
@Monulilinka21 a @StáleKrásně testíkovali jste dneska holky??? ![]()
@Kattynka89
ěkuji.
No já jsem s přítelem od ledna a od dubna se snažíme. Je to hodně brzo, ale oba máme pocit, že k sobě patříme.
Michaele** ja sem se s manželem potkala v červenci..v listopadu sem zjistila, že sem těhotná..a v dubnu byla svatba..a sme s polu už 3 roky. a nehodláme jít od sebe:-)taky sme to vzali šupem ![]()
My jsme spolu s přítelem skoro 2,5let, 2 měsíce po seznámení jsme se nastěhovali do bytečku, v březnu tohoto roku mě požádal o ruku a hnedka na to jsme se rozhodli, že začneme pracovat na miminku. Taky si myslím, že už je to konečně ON, mého srdce šampion
![]()
@MonaLissa píše:
Teda holky, už se tady pomale ztrácímVítám nově příchozí
![]()
alokin89 tolik dní čekat na MS? To musí být hrozný. Já jsem dnes začala špinit po 5.ti dnech zpoždění a negativním TT. Už jsem se začínala bát, co se to se mnou děje. Takže u nás se teď pár dní nebude nic dít.
StáleKrásně tak jsem zvědavá na tvůj testík, sem s ním
Jj to čekání bylo hrozné, testy mi ukazovali jednou slaboulinkou druhou čárku a podruhé byli negativní a tak se to střídalo, takže jsem nějakou naději měla, už jsem byla objednaná i na gyndu a zrovna jak naschvál jsem to ten den dostala.
Teď už bych měla po další ovulce ale kvůli tomu zpoždění mi teprve skončila MS. ![]()
@Michaele píše:
Mohu se zeptat jakou značku listovky berete? Mě ta na předpis už dochází, tak si pudu už koupit nějakou volně v prodeji.Na internetu koukám, že je strašné množství, tak nevím jestli v tom je nějaký rozdíl.Já beru značku MedPharma, stála mě 80 Kč.
@Kattynka89 píše:
Holky a po jaké době vztahu jste se rozhodli pro miminko?? Pořád mi vrtá hlavou, jestli není ještě brzo i když bych hrozně moc chtěla. Spíš se bojím, že nepoznám, co miminko zrovna potřebuje atd.máte to také některá tak? Nebo jsem psycho jen já?
Já jsem s manželem 5 let, ale teprve 1. rokem jsme manželé
Takové pocity jsem měla asi v červnu když jsme se rozhodovali, že to zkusíme. Jednu chvíli jsem si říkala, že je fajn být mladou maminkou, že budu mít k dítěti blíž, jako já s mamkou, a na druhou stranu se to ve mě přelo s tím, že není v dnešní době kam spěchat a že si všichni moji kamoši budou užívat tu bezstarostnost. Ale už jsem hodila za hlavu tu druhou možnost. My jsme si spolu s manželem a kamarády užili zábavy hodně a i když budou různé párty tak mimčo není přeci žádnou překážkou. Moooc se těším až se budeme starat o malého mrňouse ![]()
@alokin89 píše:
Já jsem s manželem 5 let, ale teprve 1. rokem jsme manželéTakové pocity jsem měla asi v červnu když jsme se rozhodovali, že to zkusíme. Jednu chvíli jsem si říkala, že je fajn být mladou maminkou, že budu mít k dítěti blíž, jako já s mamkou, a na druhou stranu se to ve mě přelo s tím, že není v dnešní době kam spěchat a že si všichni moji kamoši budou užívat tu bezstarostnost. Ale už jsem hodila za hlavu tu druhou možnost. My jsme si spolu s manželem a kamarády užili zábavy hodně a i když budou různé párty tak mimčo není přeci žádnou překážkou. Moooc se těším až se budeme starat o malého mrňouse
díky za odpověď
mě některý holky tvrdí, že toho taky budu litovat později, že jsem se ještě „nevyřádila“ ale já už se „vyřáděná“ cítím. Hlavně vůbec už nepiju alkohol (nějak mi to nedělalo dobře) a přestala jsem i kouřit před dobráním antikoncepce
a to si myslím, že už něco znamená když jsem se vzdala cigaret ze dne na den
a když vidím kamarádky holčičku, tak se uplně rozplývám ![]()
Holky tak my jsme spolu 6 let a z toho 2,5 roku spolu žijeme/bydlíme. Jinak pochybnosti mě někdy taky přepadnou. Nejsou ani tak ohledně ztráty společenského života, jako spíš ze samotné starosti o miminko. Ale říkám si, že to příjde samo, až se to narodí… no bude muset ![]()
@Kattynka89 A jak dlouho ti trvalo přibrat? Já potom co jsem byla v nemocnici přibrala 4kg, ale furt mi bylo zle i když jsem to dodržovala .Pak mi mamka řekla co má vlastně za nemoc ( Crohna ),tak jsem musela podstoupit kolonoskopii. Jelikož jsem přitom měla silné bolesti, tak mě furt píchali oblbováky, které mi zrovna nejlíp neudělali. Takže jsem asi týden jedla minimum a moje váha spadla dolu. Nakonec to dopadlo neuspěšně, pač se tam nemohla dostat, tak jsem musela na magnetickou resonanci, kde jsem zase musela podstoupit tu očistu. Od té doby nemohu přibrat. Na 165cm mám 40kg.