Snažení o miminko - měření bazální teploty (graf)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
29.6.26 08:45

@Karma-is-a-cat Ten prsten měří povrchovou teplotu, ta se liší (u mě teda je výrazně nižší 😄). A zároveň nevím, jako Oura, ale můj Femometer ukazuje průměrnou teplotu za noc, nikoliv teplotu v konkretní okamžik - tu konkrétní se dá dohledat, ale analyzuje stejně ty průměrné hodnoty.
Nicméně ovulaci prsten spolehlivě identifikuje taky, o to se bát nemusíš. Hodnoty budou jiné, ale vzrůst stejně bude viditelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1636
29.6.26 08:48

@Karma-is-a-cat ja myslim, ze uplne nezalezi na presnosti stupnu, dulezite je sledovat si, ze ta krivka cyklu je vicemene stejna.

Pokud ano, tak by ti oura ring mel stacit. Ten ma taky nejakou fertility appku jako garmin ne? :)

Budes mit mezi vaginalni teplotou a teplotou povrchu kuze logicky rozdilne hodnoty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15114
29.6.26 09:06

@Karma-is-a-cat je jasny ze to ukazuje jiny hodnoty ono se to nedá mezi sebou uplne moc porovnávat jako tu “vyšku” teploty. To se nedá porovnávat ani pusa vs vagina nebo různý teploměry. Treba me digitální ukazoval jine teploty než klasicky. Ale důležitý je nárůst teploty a pokles. Mas nějaké grafy z oura ringu? S nim nemam zkušenosti ale fertility friend by s oura ringem mel jit propojit a melo by ti to pak krásné ovulaci vyhodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.26 09:56

Ahoj holky já měřila teploměrem z dr.max lékárny digitálním, vždy ráno v pochvě. Zapisovala jsem na womenzone, škoda že už je zrušená..

• Citovat
  • Upravit
15114
29.6.26 14:39
@Anonymní píše: Více

Womenzone neznam. Kdyz jsem začínala tak tady frčelo fertility friend a přišla mi skvělá.

Teď hledám dobre automatické zapisování protože mě to měření nebavi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
3.7.26 09:51

Tak jen podavam hlášení, že zatím vše v pořádku 🙏 🙏
Krom bolesti podbřišku ( trvají už 3 týdny, tak už jsem si na ně dá se říct zvykla) se cítím naprosto netěhotně 🤣.
Na ty bolesti mi lékař doporučil doplnit Magnézium a další kontrola za 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
3.7.26 09:57

@Verule.Berule Jeee, gratuluji a držím palce, ať i dále vše jde hladce 🤍
Co se týče bolesti podbřišku, tak mě pobolíválo celý první trimestr, prý aktivita žlutého tělíska. Hořčík jsem poctivě zobala celou dobu (ale já ho beru i mimo těhotenství), nemyslím si, že konkrétně na toto měl vliv, ale kvalitní hořčík zcela jistě neuškodí 😊
A to, že se cítíš netěhotně, je myslím naprosto super! Nevolnosti v těchto vedrech fakt nechceš 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
3.7.26 10:04

@deepbluesea já mám magnézko jako součást těhotenských vitamínů, ale zároveň neuškodí něco navíc… U syna jsem už nějak od 7TT objímala WC mísu, nemohla nic vařit - vše mi smrdělo… A teď když se nic neděje, tak jsem z toho byla neklidná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
3.7.26 10:15

@Verule.Berule Ve vitaminech je většinou poměrně nízká dávka - nedávají tam velkou kvůli tomu, že většinou v těhotenských vitamínech je i železo, a magnezko a železo se spolu blbě vstřebávají. Takže v tech vitamínech je většinou dávka taková symbolická 😄 Nicméně magnezko ve formě bisglycinatu před spánkem je super věc i v těhotenství, i mimo něj, aspoň za mě teda.
Hele, s neklidem chápu, a i s vařením jsem to měla podobně 😅 Navíc sousedi ujíždějí na česneku a různém koření, tak jsem měla problém i jen jít kolem vchodu do jejich baráku 🙈 Ale je přece super, že tentokrát se cítíš dobře! Ať to vydrží 🫶

Příspěvek upraven 03.07.26 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1636
3.7.26 11:15

@Verule.Berule

Mooc gratuluju, super zprava :hug:

PS - kdyby nebylo na kopance, zduchance, velka prsa a fakt, ze uz nenandam oblibeny kratasy, tak se citim netehotne doted, takze si to uzivej :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
3.7.26 11:20

@Liskulaska Juuu, Ty už máš kopance ❤️ 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
3.7.26 17:45

Holky ja ty kopance milovala…ale zrovna nedávno jsem v noci si říkala, jak je skvělý zase moct spat na břiše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15114
4.7.26 21:46

@bejuna29 pamatuju si ze jsem jásala při odjezdu z porodnice ze si muzu zavázat boty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.26 13:57

@bejuna29 Já už teď nemůžu spát na břiše a to jsem teprve v 7tydnu :lol: ale na kopanecky se moooc těším.

• Citovat
  • Upravit
2726
5.7.26 17:56

@deepbluesea jako uvidím co dál, ale za posledních pár dní jsem zjistila, že se mi spíše změnili chuťové buňky… Už pár let dělám stejný recept na žloutkové věnečky a ovocné košíčky.. Jen tak doma a nebo chlapovi do práce k narozeninám… Už před x měsíci mě poprosil jeho kolega, zda bych neupekla i jemu na rodinnou oslavu (padesátka).. Neměla jsem problém, ale vždy ochutnávám krémy, zda to nechce něco přidat… A tentokrát mi přišlo celé úplně jiné a musela jsem dát zkusit ochutnat tchýni, zda je to stejné jako vždy :mrgreen:
Dnes pro změnu měl přijet manželův kolega s rodinou na kafe atd… A zase mi chutnalo vše jinak :mrgreen:
O těhotenství zatím tchýně neví, tak se mě ptala, zda nemám Covid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital