Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verule.Berule To je povzbuzující informace, děkuji za ni! Mně se zatím mírně zvětšilo břicho a prsa, stehna a zadek se naopak zmenšily 🙈 Takže se asi váha jen přemístila nahoru 😄 Tak snad bude vše v pořádku. Za týden mám druhý screening a jsem z toho trochu v napětí.
@deepbluesea me začalo byt vidět vic brisko az v 7 mesici…a v 8 i 9 mi říkali, ze ho mam maly 🤪…no me stacilo i tak a nepovedla jsem si predstavit, ze bych ho měla mit jeste větší.
Mala mi ted malo pribirala, tak každý týden kontrola u Dr, kvuli váze. Mlíčko mam, jen jak byly vedra, tak ac jsem mela nonstop na prsu…tak myslim pila spis na žízeň nez na hlad. Tak se snazime vic pribrat. V noci krasne spinka, ale přes den s tim obcas bojuje. Někde jsem četla, ze novorozenec ma bdele okno 60-90 minut…hahaha princezna vydrží i 4h… prolozi si to spánkem 10 minut a nazdar. To jsem pak zoufalá a kdyz place, protoze ji nejde zabrat…placu s ní, protoze nevím, co dělat…jediny, ze ji vrazim kozu. Když se daří a mala přes den spi…pak stihnu vyprat, umýt si vlasy, odsat mlíčko a na pul hodiny si s ní aspon jednou taky ducnout. Takze denní režim žádný…prostě to řídí ona…noční režim naštěstí funguje…od 19h koupání a příprava na noc…a zpravidla od 20-21h spi… ![]()
@deepbluesea určitě bude všechno v pořádku ☺️ ☺️
Si doteď pamatuji, že ta holka (je o 8 let mladší, takže jsem ji vozila v kočárku) zvonila u mojí mamky, zda si může natrhat květy bezu na sirup a mamka na ni:,,Ty čekáš rodinu? V kolikátém jsi? V 5 měsíci „,,Ne, za 14 dní mám termín porodu“
Ale ona je fakt jinak celkově hubená
@bejuna29 To zní náročně, ale taky nádherně ❤️ Každopádně jsem si jistá, že se režim ještě nastaví, jen teď je takové citlivé komplikovanější období. Budu držet palce, ať maličká krásně přibírá, a ať přes den líp spinká! Abys i Ty měla víc odpočinku a víc síly na nové výzvy 🤍
@Verule.Berule Já jsem jinak taky celkem štíhlá, normálně nosím velikost 34-36. Tak mi okolí furt říkalo, že se určitě v těhotenství rychle zakulatím, že na takové postavě je to vidět hned. Nooo, nevím, zatím si nikdo ničeho nevšiml 😅 Asi budu mít zakulacení trošku opožděně 😄
@deepbluesea ahoj, ja mam ted nahore 6 a pul kg, takze bud rada
ale teda uz mam viditelne brisko no ![]()
Ale ja teda taky hodne jim, mam pocit, ze zaludek je bezedna jama.
Ale zase cvicim, a hodne chodim, tak asi i vic palim ![]()
A jinak holky cekame chlapecka 💙 mela jsem takove tuseni uz od pozitivniho testu 🤗
@Liskulaska Jeee, gratuluju k chlapečkovi 🤍To je krásný!
Tak tas 6,5 je akorát dle tabulkové normy 😄 Mně aplikace hlásí, že bych měla mít 4,5 až 7 v plusu, a termínově jsme na tom podobně. Tak si nemyslím, že je to moc. Tím víc, když jsi fyzicky aktivní 😊
@deepbluesea noo, akorat bude problem vybrat jmeno, mame kazdy uplne jine nazory
manzel je moravak, takze je to samy Miloslav a Drahomil, a ja mam pocit, ze se nam asi narodi miminko v duchodovem veku ![]()
Priznam se, ze tabulky nesleduju, takze vubec nevim
doktorce jen nahlasim vahu, ta ji zapise a nikdy to nekomentuje.
Myslim si, ze pokud jis kdy si telo rekne a nehladovis se, tak to bude v poradku, hlavne kdyz miminko roste jak ma ![]()
Muzes zkusit zaradit nejaka kalorictejsi jidla, jako treba orisky nebo avokado, pokud te to trapi, ale ja bych se na to vyprdla a uzivala si to ![]()
@Liskulaska gratuluji k chlapečkovi ❤️ ❤️
Manžel chtěl strašně Dušana nebo Evžena… No a nechápal, proč se mi nelíbí takové originální jména
![]()
@Liskulaska Se jmény jsi mě pobavila 😄 Jako já taky nejsem úplně fanoušek těchto dobových jmen, i když mám jednu výjimku - Alois. To se mi strašně líbí! Ale my pravděpodobně skončíme u něčeho krátkého a mezinárodního, aby to bylo v souladu s příjmením. Ale vkus máme shodný, i shortlist už máme vytvořený, tak v tomto to snad bude jednoduchý. A manžel je vysloveně proti nějakým modernějším?
U mě tu váhu řeší primárně endokrinoložka, gynekolog se na ni ani neptá - tam jenom sestřička píše do kartičky 😄 No, a teda manželova rodina, je asi moje váha zajímá nejvíc 😂 Ale jím i dříve, než si tělo řekne, aspoň teda teď v létě, kdy je hromada ovoce, tak to zobám často. Oříšky a avokado jím, ještě jsem zařadila i arašídové máslo k jablíčku ke svačině. Tak snad malému nic nechybí 😊 Ale zas si říkám, že kdyby chybělo, tak bych asi pociťovala nedostatek energie nebo slabost - a já naopak se po čase cítím opravdu dobře.
@Verule.Berule boze, to jsou jmena
jako nic proti osobnimu vkusu, ale tyjo trosku soudnosti ![]()
@deepbluesea tak neni vyslovene proti, ale bude to boj
mne se treba libi jmena jako Lukas, Marek, Ondrej, to taky nejsou vylozene „moderni“ jmena, ale nejsou ani slovansky, jsou to takovy normalni a hezky znejici jmena k nasemu prijmeni. My mame teda vylozene ceske a docela dlouhe prijmeni
. Zatim je neutralni Jindrich a Metodej, ale jeste nas ceka narocnych par mesicu ![]()
Dokud se citis dobre, vubec bych se tim netrapila a bud rada, ze pak nebudes muset tolik shazovat
presne jak rikas, ono by si telo reklo.
@Verule.Berule ja v druhém těhotenství měla břicho hned
hrozne individuální je tohleto dle kondice ženy ![]()
@deepbluesea ja bych byla v klidu, lepsi, nez řešit opačný problém
. Ja začínala prvni těhu s 55 kg a šla rodit s 62, druhe jsem začínala na 52 a rodila jsem s 58. Vicemene jsem se vracela z porodnice na váze před těhotenstvím. A to jsem netrpěla na nejake silne nevolnosti nebo tak, jedla jsem normálně - ne za dva, ale normalni, zdravější jidlo, jak jsme zvykli.
Občas se tomu někdo podivil, v poradne, kdyz jsem treba nic zrovna nepřibrala nebo mi vaha kolísala dolu o 0,5-1 kg, ale vlastně nic.
Prvni dcera 2,9 kg, druha 3,050
na me to zadne následky taky nezanechalo, jako ze by mi vypadaly zuby, zlámaly se mi kosti apod ![]()
@bejuna29 ja mam holky nežíry, od malička přibíraly malo.
Prvni se budila po hodině dala si 5 minutový cuc a za hodinu opáčko. Byla jak stažený králík. Druhá přibírala lepe ale pro změnu mam pocit ze je “mala”. Holt každé dítě individual.
Ten plac je šílený, rada bych ti rekla ze si na to člověk zvykne, ale vadí mi jejich pláč i teď když rvou a nevim co jim je. Jen výhoda ze teď uz si umí říct kdyz se jim chce.
Casem to ale bude všechno lepší
zvladas to urcite dobře, nedělej si na sebe vysoké nároky a odpočívej kdyz to jde ![]()
@Liskulaska Máš pravdu, Lukáš, Marek a Ondřej je taková zlatá klasika, která nic nezkazí. I když Metoděj je taky krásné, dávno jsem ho nikde neslyšela. Nicméně věřím, že se na něčem shodnete, možností je naštěstí dost 😊
@PepiKo Moc děkuji za povzbudivý příběh! Tak se hodím do klidu a budu jíst dle chuti a pocitu 😊 Vypadá, že s tím nepřibíráním to není až tak neobvyklé, jak se mi zdálo. Jen doufám, že na tom screeningu potvrdí, že všechno je v pořádku a malý prospívá 😇
@deepbluesea kdy te ceka screening? Ja jdu pristi utery 😬 a doktorka uz zminila ten test na cukrovku, na ten se tedy vylozene netesim.
O vikendu mi svagrova vypravela jak z nej zvracela, kdyz cekala neter ![]()