Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja mela nejakou grepovou příchuť…muselo se to vypít do 5ti minut. No mela jsem co dělat. Drhlo mi to na jazyku. Pak jsem to chvíli rozdychavala, udelalo se mi slabo na omdleni…takových 10-15 minut…no a pak uz zbytek na pohodu. Mela jsem knížku, ale byla tam dobrá parta…tak jsme si povídaly celou dobu… 😊
@deepbluesea tak jim to na začátku řekni že máš tyhle obavy aby počítali s tím že ti může být špatně. My byly v místnosti vedle a pani za námi pravidelně chodila. Seděli jsme na židli ale mohli jsme se v pohode projít po místnosti. Za me je fajn si vzít sebou aktivitu která tě zabaví a čas ti uteče
třeba pro me naopak byly nejhorší injekce. Ja je odjakziva snášela blbě, me to proste bolí
takže mi davali dvě do jedné ruky a tu třetí jsem si rekla do druhe. Člověk to vydrží a přežije. Ale jako někomu se může udelat i blbě kvůli té cukrovce takže opatrnost na místě. Ale jak říkáš je to jednorázové a dá se to zvládnout. Ja ten den určitě do práce nešla. Ono nevis zda tu cukrovku mít budeš a nebo nebudeš a co to s tebou udělá tak je fajn se nestresovat tím ze pak mas letět do prace. Naopak kdyz vis ze bez vidy ti bývá blbě mela bych v zásobě doprovod domu 🙂
Ale matky v sobe mají nějakou super power takže pro děti uděláme ledascos. V těhotenství jsem dostala dost injekci na to aby mi to přestalo tak moc vadí a proste to uz vydržím ![]()
@Anonymní píše: Více
Hmmm tak možná to bylo méně, ale zase 5 minut to nebylo nebo jo? Mela jsem pocit ze toho času bylo dost vik ze jsme si meli zapamatovat čas kdy jsme to dopily a od te doby jsme chodily na odběr krve v pravidelných intervalech. Všichni v místnosti jsme se střídali.
Ale můžu to mít už zkreslený je to precijen dlouho.
@chivavinka ono je taky mozne, ze to maji ruzne ta odberova mista. 😀 ale u nas to fakt bylo 5 minut teda.
@bejuna29 boha jeho, z toho mi bude vic blbe nez z celyho dzusiku na lacno 🙈 pocitala jsem s jednou ampuli ![]()
@Liskulaska první odběr je před zahájením, druhý je potom co se vypije ta tekutina po nějaký době a pak je po nějaké době třetí. Vždy měří z krve takže tři no.
@Anonymní píše: Více
Jako jo. Ja mam pocit ze jsme te tekutiny meli i vcelku hodne
nebyl to “panáček”
@chivavinka u nas to teda taky bylo rozmichane celkem ve velkem mnozstvi vody ten prasek. Urcite aspon 300ml to bylo. 😀
@chivavinka S tím doprovodem je to super nápad, to mě nenapadlo! Budu se snažit to načasovat tak, aby přinejhorším mohl pro mě manžel přijet. A určitě povím sestřičce, že mi může být mdlo, to mi taky nedošlo, že vlastně můžu 😄 Holky, a za jak dlouho se objednává? Je to ze dne na den nebo je tam nějaký předstih?
A s těmi injekcemi naprosto chápu, já celý život mám strach z jehel, už jen při pohledu se mi děla nevolno. Takže při odběrech a očkování vždycky musím mít buď zavřené oči anebo koukat na strop 🙈 No, co si budem, když jsem se dozvěděla, že si musím denně píchat Clexane, tak jsem měla co dělat, abych to zpracovala. První dny se mi třásly ruce, tak to bolelo jako čert a měla jsem z toho obrovské modřiny. Ted jsem se už naučila to píchat jako profík, většinou to už skoro nebolí a výrazné modřiny už mívám málo kdy. Jako má oblíbená činnost to pochopitelně není, ale dle doktora si to mám píchat cele těhotenství i potom ještě v šestinedělí, tak se člověk musí nějak přizpůsobit 😄
@Liskulaska No jo, četla jsem, že první odběr před tekutinou, druhý za hodinu po vypití, další za 2 hodiny. Takže píchání bude dost 😂 🙈