Snažení o miminko - teplota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1238
16.1.20 09:54

@naka1911 A ty jsi na tom s teplotou dneska jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.1.20 10:04

@PastikaJatrova jeste ne, cekala jsem az to dostanu a pak, ze se objednam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.1.20 10:04

@naka1911 no co se da delat, ale kupodivu dneska z toho ani nemam depku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
16.1.20 10:27

@Michaelanick Být tebou, objednala bych se kolem 14DC, aby ti zkoukla folikly na ultrazvuku. Na internetu jsem vyčetla, že se hormonální profil dělá při menstruaci. Tuším, že třeba kolem 4DC. Ale mě ho doktor udělal někdy před ovulací a hned po ovulaci, kterou jsem vysledovala podle bazální teploty. Nicméně ty poslední výsledky už neznám, protože ten cyklus jsem otěhotněla :mrgreen: Kéž bys to taky tak měla :srdce: Každopádně jestli koukám na ty tvoje grafy správně, luteální fázy máš podle mě dlouhou 13 dní, což je super. Doufám, že se podle teplot nepletu a k tý ovulaci dochází. Zkus si stáhnout Fertility Friend, naházej tam teploty a ta aplikace ti vypočítá sama, kdy jsi v ten určitej cyklus měla ovulaci podle růstu teploty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
16.1.20 10:58

@PastikaJatrova takto.ale uz od vcera trochu spinim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
16.1.20 11:19

@naka1911 jako je to nahoře pořád :nevim: no uvidíme. to špinění je blbý, ale na druhou stranu to nemusí nic znamenat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
16.1.20 11:20

Holky a pozorujete i jiný příznaky ovulace, než jen teplotu? Myslím hlen, bolest, čípek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
16.1.20 11:33

@PastikaJatrova kdyz se podivas mam to vyznacene v grafu hlen bolest. Cipek nekontroluju a ani nechci podle gyn ho mam hodne vysoko a tak bych si na neho asi ani nedosahla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
16.1.20 11:46

@naka1911 Já se v těch značkách moc nevyznám, nikdy jsem si tam více méně nic víc než teplotu a menstruaci nezapisovala. Ale snad na to koukám správně 8)
Já jak byla tenkrát u toho doktora, tak tam byla jedna věc, co mě zmátla. Řekl mi, že mám čípek otevřenej, že by měla být brzo ovulace, ale na ultrazvuku nebyly folikly. Hlen jsem zaznamenala cca 2 dny po prohlídce, ale ovulace byla až cca za dalších 8 dní. Prostě mi tam nesedělo vůbec nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.1.20 14:29

@PastikaJatrova a ta 13 denni faze co mam je na dozrani vajicka s pak by mela nastat ovulace, ze jo? No tak mozna tak pozoruju hlen, obcas me pichne v podbrisku, ale jinak nic dalsiho nepozoruju. Ja mam stazeny menstruacni kalendar, ten taky pocita i sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
16.1.20 14:36

@Michaelanick já si pamatuju, že menstruační kalendář to měl přednastavený, takže ten ovulaci sám nevypočítává.
Luteální fáze jsou dny hned po ovulaci až do další menstruace. Takže pokud jí máš 13 dní dlouhou, vajíčko má 13 dní na to se oplodnit, doputovat do dělohy a správně se zahnízdit. Tuším, že tahle fáze musí trvat minimálně 11-16 dní. Když je to míň, nestačí se vajíčko uchytit. Když je to víc, tak (a teď si nejsem jistá) můžeš mít cystu nebo jinej problém. Tahle fáze je neměnná a každý cyklus by měla teda být stejně dlouhá.
Je to tak srozumitelný? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.1.20 15:07

@PastikaJatrova tak ja si v tom menstruacnim kalendari nastavila svoje udaje a vychazi mi to pak takto. A zkusila jsem si do te aplikace co si psala nahazet udaje z prosince. Ale pak uz musim mit nejakou placenou verzi ne? Jsem si tam davala leden a zadny graf to neukazuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
16.1.20 16:03

@Michaelanick Já placenou verzi neměla určitě a myslím si, že když nechceš, tak prostě platit nemusíš. nahoře vlevo se dá posunout na další graf. Zkus se v tom trochu pohrabat. Když ti to vyznačí ty červený čáry přerušovaně, tak si ta apka není jistá, jestli ten den ovu byla. Kdyby čáry byly plné, byla by si podle teploty „jistá“. Nicméně ti tam chybí 1 teplota, tak asi proto. Každopádně já ty čáry plný neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
17.1.20 08:51

@PastikaJatrova no nevim uplne mi tahle aplikace nesedi :think: to mi prijde lepsi ta co mam, teda jako pro me. Ale tak, kdyz jsem si tam nastavila svoji delku cyklu, svoji delku ms a jen tu lute… Pardon zasnto nevyslovim, tu jsem nechala qt to vypocita. Tak jsem premyslela jestli, kdyz budu merit teplotu a uvidim, ze je najednou nizka tak udelat ovulacni test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
20.1.20 06:51

@Michaelanick Hele já s ovu testama nemám zkušenost, ale podle mě ovu test ukazuje, že k ovu dojde do 2 dnů nebo tak nějak. Když máš teda nízkou teplotu, tak v tu chvíli by měla být ovu a to už podle mě test nezachytí, ale možná ti říkám blbost. Jen vycházim z logiky věci, že ovu test reaguje na hormony spouštějící ovulaci. A když už ovu probíhá, tak nevim, jestli by byl test pozitivni :nevim:
Já ty dvě aplikace vždycky porovnávala. Na FF se mi líbilo to, že to prostě ta apka spočítá sama podle těch teplot. U tý druhý si to nastavíš sama a nebo počítá s nějakým průmerem a to mi bylo k ničemu. Ale pokud tobě vyhovuje víc, tak dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí