Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ndkv Ahoj.
To mě moc mrzí, teď je ještě vše moc čerstvé. Kontrola snad dopadne dobře a nebude nic bránit dalšímu těhu. Jak si všechny krátíte ty dlouhé chvíle do snažení?
Vítám tu nové snažilky
6 nedělí uteče jako voda
my se od 18.4 snažíme akorát jeden den jsme to nějako nedali, a dneska mám druhou čárku na ovu testu silnejsi a vyraznejsi nez na první / a my se tři dny neuvidíme..
no zkusíme si to pojistit, ještě čtvrtek, pátek, sobota a budeme se modlit aby 13.května mrcha nedošla ![]()
@karkulka1283 ahooj
já jsem 11DC a ovulka se mi taky pomalu, ale jistě blíží.. a mezi náma taky jsme 6 nedělí nedodrželi. ![]()
@Hanulina21 píše:
Vítám tu nové snažilky6 nedělí uteče jako voda
my se od 18.4 snažíme akorát jeden den jsme to nějako nedali, a dneska mám druhou čárku na ovu testu silnejsi a vyraznejsi nez na první / a my se tři dny neuvidíme..
no zkusíme si to pojistit, ještě čtvrtek, pátek, sobota a budeme se modlit aby 13.května mrcha nedošla
Tak drzim palce, at vam to vyjde. ![]()
@ndkv po revizi se můžete snažit po první revizní ms,:) mě došla 4 týdny po zákroku:) potom kontrola, a dali nám zelenou
i když my se tak nějak snažili, už v 6 nedělí
ale psst.. taky držím pěsti, aby se Vám ten druhej prcek zadařil
u nás by to bylo už 3 dítko, tak snad do třetice všeho dobrého ![]()
To my se snažíme šestinedělí dodržet a pak to necháme asi jako předtím, když to klapne budeme šťastní, když ne, tak se zadaří další měsíc. Takhle nám to klaplo hned první měsíc.
Tak uvidíme. Všem snažilkám přeju brzo //.
Ahoj holky, tak „bohužel“ patřím k Vám
Ve čtvrtek na nornmální kontrole, kdy jsem měla být 8+5 bohužel mudr. zjistila že jsem jenom 6+2, jednalo se tedy o ZP, v pátek jsem podstoupila revizi dělohy. Doporučují nám počkat alespoň 2 MS a pak se snažit… co vy, budete dodržovat jen jednu MS nebo radši počkáte? Bylo to moje první těhu a i když se na miminko moc těsíme, nechci to uspěchat ![]()
@ MartinaL87 To mě moc mrzí. Pro mě to bylo taky první miminko. Jedna věc je psychika a druhá fyzická stránka. Takže podle mne až se v obou případech budeš cítit, tak bych do toho šla. Když to tělo to nebude chtít vzít, tak se to nechytí. Internet je plný informací, některé holky radí už šestinedělí, jiné jednu MS, další dvě MS. Takže dle mého je to o tom na co se cítíš. Nemá smysl ti teď říkat, jsi mladá, budeš mít další, takových lidí ve svém okolí jistě najdeš hodně. A mě to tedy moc v prvních chvílích nepomáhalo. Takže jen jedna rada, nic v sobě nedus a nech emoce jít ven. ![]()
@nadeeee Ahoj
jojo tyhle řeči už jsem slyšela a všechny jsem s nimi poslala do háje
My bychom chtěli nejraději hned, ale nechceme to uspěchat, nerada bych si tím prošla znova… fyzicky jsem v poho, psychika to snáší hůř, to je pravda, ale dávám to, vím, že to není konec a určitě to půjde příště… A možná raději počkáme na dvě MS ať máme jistotu, ale uvidíme… třeba jako minule, dojde ochrana a my si prostě řeknem, že to zkusíme ![]()
@MartinaL87 To je správný přístup.
Mě osobně pomohlo si pročítat diskuze na emiminu, přečetla jsem si i knížku Čekala jsem miminko, ale…to mi asi taky hodně pomohlo, vědět, že nejsem sama, kdo tohle prožil. Předtím jsem vůbec neřešila plodné, neplodné dny, i sám pan doktor mi říkal, že psychika, když chceš otěhotnět dělá hrozně moc a je dobré to neřešit.
Tak přeju, ať zase dojde ochrana. ![]()
@nadeeee Díky
Taky projíždím diskuse, na knížky moc nemám čas, stíhám v práci akorát diskuse, na knížku bych se nesoustředila
Přesně tak, ani předtím jsme to s manželem neřešili, nikdy jsem si nedělala ovu test nebo tak něco
Já věřím, že se nám to všem, co jsme tu povede
A ty jsi měla taky první těhu?