Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nadeeee no bohužel teď tři dny přítel bude mimo… takže středa čtvrtek pátek. nedele a zkusíme si to pojistit, jeste ve čtvrtek, pátek.. a uvidíme no.. moc tomu neverim..když na ovu tu nebude
@MartinaL87 Ano je to ovu
jsem v tom nováček.. ale od konce ms.. dělám a sílí
a dnes na mě vykouklo toto, ovu je za dverma
@Hanulina21 Já jsem ho nedělala nikdy a viděla jen na fotkách
To funguje jako těhotenský? Pokud 2 silné čárky, tak máš OVU?
@MartinaL87 Ano
pokud 2 silné // tak ovu
akorát já jsem teď zmatená.. :/ ráno ten co jsem sem dávala a ted odpoledni slábne.. :/
@Hanulina21 Odpolední je ten vrchní? Tak uvidíš večer… třeba jen špatně udělanej.
@Hanulina21 píše:
@MartinaL87 Anopokud 2 silné // tak ovu
akorát já jsem teď zmatená.. :/ ráno ten co jsem sem dávala a ted odpoledni slábne.. :/
Ja jsem radeji pro mereni BT. Prijde mi to jistejsi, ale chapu, ze kazdy pouziva takovou metodu, ktera mu vyhovuje vice. ![]()
No a já vůbec nevim MS nikde takže nevim co dal? A pust jsme nevidrželi, tak zřeba ani nedorazi mrcha
@jindřiska 76 píše:
No a já vůbec nevim MS nikde takže nevim co dal? A pust jsme nevidrželi, tak zřeba ani nedorazi mrcha
No, jestli nechces na mimi douho cekat, tak bych co nejdrive sla k Dr. pro injekci na vyvolani MS. Nebo bych si alespon merila BT. Ovulaci muzes mit i bez toho, aniz bys menstruovala, takze treba MS vubec nebude potreba. ![]()
@Hanulina21 Já jsem už 16 DC a ovulace zatím nikde tak doufám že to nebude anovulační cyklus
a 4 dny mě pobolívá podbřišek tak jsem na to zvědavá…dělám ovu testy a měřím bazální teplotu
Mě test slábne.. takze ovu byla asi vcera.. ale na miste kde nemám vejcovod ://
@nadeeee píše: @ ndkv Já ho piji teď už druhý týden.
A mas ho primo jako caj z lekarny nebo v jake forme?
@Hanulina21 píše:
@ndkv na co vlastně ten kontryhel je?? a kde se dá sehnat??
Gynekologické využití
při bolestivé a nepravidelné menstruaci
v období menopauzy
posiluje stav ženských pohlavních orgánů, zvláště pak dělohy
při léčbě různých kvasinkových infekcí za pomoci sedavých koupelí
při zánětech ženských orgánů
při různě bílých výtocích z pochvy
při svědivých projevech pochvy - užívá se výplachu
Podpora ženské plodnosti
zvyšuje pravděpodobnost početí
Viz. článek: Kontryhelový čaj
V těhotenství
při slabém krvácení
pomáhá udržet plod
zpevňuje podbřišek, čímž zlepšuje stav dělohy náchylné k potratům
před samotným porodem dělohu posiluje
Ovšem zde se názory liší a je proto v zájmu nastávající maminky užívání léčivých bylinek v těhotenství konzultovat raději s ošetřujícím lékařem - gynekologem. Jedním z názorů totiž je, že kontryhel v těhotenství pozitivně ovlivňuje a regeneruje pohlavní orgány ženy a opačným názorem pak ten, že je v těhotenství bylinkou škodlivou a proto se jeho úžívání nedoporučuje, ba přímo zakazuje.
Po porodu
zlepšuje kvalitu mateřského mléka, jeho tvorbu a vylučování
pomáhá zpevnění děložního svalstva, tzv. ochabnutí lůna
zastavuje poporodní krvácení
je dobrým pomocníkem v léčbě porodních zranění a taktéž v době těžkého porodu