Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky? Dotaz. Když nemám ovulaci a ani náznak, že by v blízké době měla být a selhala nám ochrana, jaká je pravděpodobnost otěhotnění? Teď v šestinedělí určitě nechci, je to moc brzo. ![]()
@nadeeee pade na pade
jak vis že nemas ani brzy mit nebudeš ovulaci?
@karkulka1283 Včera a dnes jsem si jen tak pro zajímavost zkoušela ovulační test a byla na něm jen jedna čárka, po druhé ani památka. To jsi mne moc neuklidnila pade na pade.
![]()
@nadeeee někdo otěhotní i když za celý cyklus nemá ani jeden pozitivní testík ![]()
Holky, ja mam docela strach, ze se zase samovolne MS nedockam.
Pred narozenim syna po vysazeni prasku jsem ji taky nedostala, ale ovu byla, takze to v konecnem dusledku nevadilo. A po narozeni maleho jsem ji taky nedostala, tak jsem po trictvrte roce musela na gyndu pro injekci na vyvolani. MS zacaly chodit, ale cykly teda fakt brutal…jednou 52 dni, pak zas 43 dni atd. Nejkratsi cyklus byl 38 dni.
Tak proto se tak obavam, co se mnou ta revize zase udelala. ![]()
Ahoj holky, tak jsem dnes byla na kontrole po revizi a vsechno je v poradku. Jen me Dr. vytocila. Zacala s tim, ze dalsi snazeni by bylo vhodne nejdrive za 3-6m. Uplne me to rozstiluje, jak to vsichni Dr. maji nactene a naucene z knizek. Me nezajima zadny prumer. Chtela jsem vedet, jak jsem na tom ja. ![]()
A kdyz jsem ji rekla, ze se obavam, ze mi MS sama zase nedorazi, tak jestli muzu po 6t. dojit na injekci, tak mi rekla, ze to je brzo, at pockam do 8t.,tak uz jsem zurila uplne. S tim vecnym cekanim a neustalym posunovanim dalsiho mozneho snazeni, pujdu za chvili do prace a ne na dalsi MD. ![]()
Ahojky holky, ahojky @ndkv
Mrzí mě, že máš takové problémy s doktorkou. Nepřemýšlela jsi o jiné? Já gynekologa měnila v říjnu a nemůžu si ho vynachválit. Vyžádala jsem si ho na revizi, a i když v té době měl ambulanci a objednané pacientky, tak šel, i mi hodně pomohl psychicky před zákrokem. Neříkám, že by se se mnou, když jdu na kontroly bavil půl hodiny, ale každý můj dotaz zodpoví, i mi řekne svůj názor a taky zdůvodnění proč. Sám mi řekl nechat proběhnout minimálně šestinedělí a pak se klidně snažit. Šestinedělí zdůvodnil, že je čípek krátký, že by pak hrozilo ještě větší riziko potratu. Asi nic, co už by jste holky neslyšely. Já mám zítra 4 týdny od revize, MS v nedohlednu, stále na neschopence a dokud nedostanu MS, tak mě neuschopní.
@ndkv zkusila jsi ten kontryhel?
@nadeeee Kontryhel uz piju tyden, tak doufam, ze to k necemu bude.
S tou Dr. je to trosku slozitejsi…kdyz jsem byla poprve tehotna, tak jsem chodila k panu Dr. Uzasny, vsechno krasne a v klidu vysvetlil a tak. Jenze pracuje na vice mistech najednou, takze se tam, kde chodim strida vice gynekologu a kdyz jsem tam sla s tim krvacenim pred revizi, tak tam prave byla ta doktorka. A tim, ze jsem u ni byla a posilala me na revizi ona, tak jsem k ni musela jot i na kontrolu po revizi. Ale jestli MS do konce sestinedeli nedostanu, tak urcite pujdu hned pro injekci a rovnoi k memu oblibenemu Dr.
@ndkv Tak to je super, že máš jinak dobrého gynekologa. Kdy ti končí šestinedělí? Já v neděli přestávám pít kontryhel, už ho piju třetí týden, tak si dám na týden pauzu. I když mi chutná, piju každý den litr kontryhelu.
@nadeeee píše:
@ndkv Tak to je super, že máš jinak dobrého gynekologa. Kdy ti končí šestinedělí? Já v neděli přestávám pít kontryhel, už ho piju třetí týden, tak si dám na týden pauzu. I když mi chutná, piju každý den litr kontryhelu.
Sestinedeli mi konci az 5.6.
Ja piju za den jen jeden salek kontryhelu. Mela bych pit vic? Jak dloujo ho muzu pit? Proc si s nim budes davat tyden pauzu?
@ndkv Tý jo, tak to ti nezávidím, ale ono to určitě rychle uteče.
Já si ho kupuju u nás v lékárně, a tam je na krabičce psaný, že dvakrát denně. Navíc mi chutná, takže mi to nevadí a jsem ráda. Chci, aby se tělo taky snažilo samo. Dám si týden pauzu a pak zase budu pít.
@nadeeee No,ja jsem si prave rikala, ze telu chci trosku pomoct, ale nechci to prehanet. Tak ted nevim, jestli ten jeden salek za den vubec k necemu je…?
Ja jsem hlavne zvedava, jestli mi kontryhel fakt pomuze s MS a dojde do konce sestinedeli sama. ![]()
Holky, tak mivate dny, kdy jste uplne v pohode? Nemyslite na to, ze jste na nejake revizi byly, popripade to berete jako soucast zivota, ze to tak proste melo byt? A pak prijde slaba chvilka, kdy se vam chce jen brecet a rikate si, proc se to muselo stat? Proc to nemohlo dopadnout dobre a proc se ted s rodinou neradujete, ze cekate miminko? ![]()
@ndkv Ahojky to já znám
byla jsem na revizi už dvakrát, takže asi víš v jakém stavu je moje psychika, ale jak říkáš jsou dny, kdy na to vůbec nemyslím a jsou dny, kdybych se nejradsi utekla někam hrozně dalekoo a hlavně když o tom někdo mluví slza ukápne a myslím na to pořád, že bysme teď zrovna byly na začátku 18 tt a čekali druhé miminko,
ale život pokračuje a nahoře jsou andílci, kteří nás brzo navštíví a už s námi zústanou
Věř! ![]()