Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda začala nakupovat (oblečení + objednané vajíčko a autosedačka, až teď v 6. měsíci ( a i tak se mi to zdá strašně brzo
)..
Ale mám dvě známé, které už mají nakoupené body, nakoupené plenky i vybrané kočárky ![]()
@Lily Evans ty ještě nerodis??
to já už mám po konečně 😁 😁 😁držím palce.
@lachtanice86 já mám prebalovak s postýlkou za 12k🤷♀️ono když chceš něco kvalitního stojí to něco. 😊
Přijde mi to padlý na hlavu, ale tak každej má nějakou svoji specialitu ![]()
@Misasisi hmm postýlku, matraci mame kvalitní, prebalovak na míru a nestalo to ani půlku
Já začala nakupovat až v 6.měsíci. Kočárek až 14 dní před porodem. Dopředu bych nic nehromadila. To si raději odkládej peníze ať to pak pro tebe není taková položka.
@lachtanice86 tak mě je to jedno kolik to stojí já to. Mám na míru a podle představ ❤️️a. Pro malyho cokoliv. 🙂
Já si pamatuju, že ve 20 letech jsem měla v PC složku se svatebními šaty, které by se mi líbily a kočárky, které by se mi líbily. Bylo mi 20 a ve skutečnosti jsem kočár i šaty měla úplně jiné. Je to uhozený, protože pro zimní mimina ti třeba bodýčka s krátkým rukávem budou k prdu, stejně jako pro letní mimino s dlouhým rukávem.
@Misasisi píše:
@Lily Evans ty ještě nerodis??to já už mám po konečně 😁 😁 😁držím palce.
Ne, ale chtěla bych
Btw přebalovák je nejzbytečnější kus nábytku, a kvalitní dřevěnou postýlku s pohankovo kokosovou matrací jsem koupila z druhý ruky, leč nepoužitý, za 2k. Pobyla v ní jedna dcera, pobyde i druhá, furt vypadá jak nová. Razim výbavičkovej minimalismus! ![]()
@Lily Evans jasný taky sem si říkala at už je konec 😂 😁pak dej vědět 🍀 🍀
@Lily Evans mám to podobně
přebalovak blbost, mám pevnou přebalovací podložku na komodě, stejně to člověk využije tak rok a pak to zabírá místo. Postýlku sem kupovala sice novou, ale obyč dřevěná v ni penovo kokosová matrace a stálo to do 2 tisíc a bude v ní ještě druhé dítě. Já si pořád říkám, kam lidi do té výbavy narvou ty desitky tisíc ![]()
@Kriss Tina jako mnohem víc se mi prodraží dítě od cca dvou let dál - když chceš aby bylo slušně obutý, pěkně oblečený, cestovalo, sportovalo (a mělo kvalitní vybavení) tak ty desetitisíce lítaj vzduchem furt
nač rozhazovat za krámy který využiješ tak ten rok.
@Lily Evans přesně, pak už jsou to jiné sumy, když se to dítě začne samo pohybovat venku
co teprv pak při nástupu do školky
tomu miminu je úplně fuk jestli jestli spí v posteli ze zlata nebo má nábytek na míru ![]()
@Kriss Tina jako já jsem si ujížděla na pěkným oblečení, nelíbí se mi mimina v sepraných dupačkách z třetí ruky, ale jinak… Na první jsem měla polskej kočár dvoukombinaci, za asi 7k, jako pěknej a do terénu dobrej, ale po roce se rozbil. Tak si říkám hele na druhý se rozšoupnu! A pak si říkám hele a má to na ten půlrok smysl? Stejně mám pak Valco na který nedám dopustit… Tak jsem opravila kočár, vyčistila, a ušetřila bůhvíkolik. A nosítko - přesně to který jsem chtěla - jsem sehnala za polovinu ceny a ještě ho pak dobře prodám
…no a pak dítě vyroste a už to lítá ![]()