Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@saiimona já doufám že se konečně štěstí unaví a zakopne o nás ![]()
polycystické vaječníky mám bohužel také, clostík jsem brala 6 měsíců, vždy krásné folikuly snažení doma i jsem po clostíku chodila na IUI a bohužel nic.
Ale hodně holčin za pomocí clostíku se hned podařilo a dost často s toho jsou i dvojčátka ![]()
Zda máš jen mírné PCO, tak to v přirozeném snažení nebude zase takový problém.
Při stimulaci třeba na IVF už je to horší, vaječníky přehnaně reagují na hormony, já jsem měla přes 50 vajíček a s toho 48 vhodných k oplodnění, zapsala jsem se mezi rekordmanky v tomto CARU ![]()
@medmenka No tak když už nic jiného, tak máš aspoň hodně zmrzlíků ![]()
@Yustýna píše:
Vím moc dobře, že nejde na ro nemyslet.Ono si nejde nic naplánovat, nakonec je stejně všechno jinak.
Přesně tak, hlavě člověk neporučí, mě se o tom jeden čas i pořád zdálo to bylo na palici ![]()
Medmenka nestraš mně z dvojčátkáma
mamina mi teda pořád říká, že by mi je přála, ale já se spokojím i s jedním prckem ![]()
Tak vidím, že ty to vážně nemáš jednoduchý, tak snad se Vám brzy zadaří..
Už jste si užili svoje… nic méně mám strach z toho, že když neotěhotním, že přítele do CARu nedostanu
ale zatím snažíme teď od půlky měsíce, takže předpokládám že za květen to nevyšlo.. leda bych otěhotněla 5 a 6 den před ovulkou. Což je asi málo pravděopodobné, i když kamoška otěhotněla den po MS. A to jak moc mám PCOS nevím, protože jeden vaječník má sem tam cystičky kolem, ale druhý je naštěstí naprosto v pořádku ![]()
@ladyoli už právě moc ne, zásoba se krutě stenčila. Hlavně se nemrazilo všechno není to úplně levná záležitost.
Medmenka a můžu se zeptat kolik se platí IVF???Slyšela jsem že první dva nebo tři pokusy jsou zdarma a pak se platí, i když asi ne až tak zdarma…
@medmenka Už to čtu, že ti jich zbývá 10. Říkala jsi, že se mrazí po dvou, takže jestli je má úvaha správná, je to ještě na 5 pokusů? Jinak jestli se můžu ptát, kolik tě to stálo?
@saiimona hele zase u dvojčat je výhoda že to vezmeš při jednom a když by se povedl páreček tak to by bylo naprosto ideální ![]()
Já než jsem chlapa dostala do CARU to bylo něco, kroutil se, ale nakonec mu nic jiného nezbylo než tam zajít ale řečí měl milion ![]()
Ale vy to potřebovat nebudete, protože se povede uvidíš ![]()
Medmenka no to máš sice pravdu, ale nelíbí se mi ani kočárky pro dvojčátka
a hlavně kdysi jsem chodila dvojčátka hlídat a myslím, že je to hodně náročné, jakmile jsem oblékla oblečení jedné co bylo té druhé měla si vidět ten křik a to byly maličké
no cca 2.5 roku.
No tak myslím, že by mně čekal stejný boj s přítelem, než bych ho dostala do CARu, ale je super, že máš v manželovi takovou podporu… a že tě v tom všem nenechává samotnou… a máte vážně trpělivost,8 let není málo ![]()
@ladyoli přesně tak ještě máme 5 pokusů a pak konečná.
Celý cyklus IVF nás vyšel cca 28000,– a mražení bylo za 6000,– na tři roky.
@saiimona také se mi vůbec nelíbí kočárky na dvojčata
ale klidně bych dvě brala, jen je to velké riziko v těhotenství i můj věk, bála bych se předčasného porodu. Ale musí to být zase s dvěma větší prča jasně že i zápřah ![]()
Manžel se snaží to je pravda, ale síla pomalu dochází, nedávno přišel s tím že mu nevadí když žádně děti mít nebudeme
jenže to já si prostě zatím nechci za žádnou cenu připustit.
@saiimona ta částka 28000,– je po schválení IVF na pojišťovnu jinak IVF vychází cca 75000,– bez léků a ty nám od ledna pěkně zdražují.
Kamarádi mají osmiměsíční dvojvaječné chlapečky. Velká výhoda je pomáhající chlap, což tenhle tedy je, navíc pracuje z domu. Hodně náročné je to s tím kočárem, právě, protože je to velká těžká kráva, jet s tím MHD je masakr. A jinou možnost vlastně nemáš, když s tebou nejde chlap, tak dvě děti do šátku zamotáš dost těžko ![]()
@Yustýna píše:
Kamarádi mají osmiměsíční dvojvaječné chlapečky. Velká výhoda je pomáhající chlap, což tenhle tedy je, navíc pracuje z domu. Hodně náročné je to s tím kočárem, právě, protože je to velká těžká kráva, jet s tím MHD je masakr. A jinou možnost vlastně nemáš, když s tebou nejde chlap, tak dvě děti do šátku zamotáš dost těžko
to máš naprostou pravdu ![]()
Ahoj holky, můžu se přidat? Právě čekám první porevizní ms a v červnu chci znovu po potratu otěhotnět. Potratila jsem prvního května.